smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Top 5 Cele Mai Moderne Moduri De A Obtine Recomandari Din Partea Pacientilor

 

Beneficiile social media pentru practica dvs. sunt limitate la un cuvant  cheie: loialitatea.  Ceea ce vrem sa iti spunem este ca daca aveti grija de baza dvs. actuală de pacienți veti asigura loialitatea fata de cabinetul dvs. stomatologic.

 

Insa, pentru a face acest lucru în mod eficient, ar trebui să urmați cele mai bune practici în domeniul social media. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să vă mențineți reputația și impactul in mediul online:

 

1. Alegeți rețelele potrivite

În timp ce puteți găsi un beneficiu în aproape fiecare platformă socială, unele rețele sunt mai bune decât altele. Cele doua optiuni cele mai bune sunt Facebook și Instagram (dacă aveți fotografii pentru a posta frecvent, luati în considerare, de asemenea, platforme precum Youtube si Snapchat)

 

 

Acest lucru va depinde parțial de datele demografice ale pacienților dumneavoastră. De exemplu, pacienții mai în vârstă sunt mai puțin înclinați să utilizeze Instagram. Indiferent de varsta, va recomandăm Facebook ca cele mai bun loc pentru a începe actiunea de branding.

 

2. Aveti grija de brandingul afacerii dumneavoastra

Comunicarea de branding este ceva pe care pacienții actuali și prospectivi îl găsesc liniștitor. Ea relevă o atenție la detalii care transmite mesajul unui cabinet eficient si profesional. De aceea este esențial ca brandingul site-ului și materialele de marketing tradiționale să fie consecvente și sa incite la interactiune.

 

 

Mai mult, asigurați-vă că fotografia de profil, fotografia “cronologică” și actualizările de stare respectă instrucțiunile fiecărei platforme sociale. Examinați cu atentie fiecare retea pentru a vedea cele mai recente actualizari de dimensiuni ale imaginilor pe care urmeaza sa le postati.

 

3. Păstrați-vă profilul activ

Nu este nimic mai rău (decât să nu ai o prezență socială media) decât să ai o pagină “moarta” pe Facebook. Dacă un pacient curent sau potențial intră pe pagina dvs. de pe Facebook si vede că aceasta a fost abandonat, aceasta este o reflecție slabă a strategiei dvs de marketing.

 

 

Chiar dacă este doar de câteva ori pe săptămână, setați un program consistent pentru a posta în mod regulat pe paginile dvs. De exemplu:  Luni puteți posta un citat sau un fapt distractiv despre sănătatea dentară.
Miercuri, postați o actualizare despre practica dvs. (membru nou, eveniment, etc.), iar vineri le reamintiți pacienților că este timpul pentru o noua programare.

 

4. Creati conținutul vizual

Postările de o singură linie de text nu mențin utilizatorii de rețele sociale implicați. Este esențial să faceți ca postarile dvs. vizuale, astfel încât acestea să rămână mai mult timp printre zecile – câteodată sutele – din alte posturi pe care oamenii le expun în fiecare zi.

 

Dacă doriți să împărtășiți un fapt distractiv cu pacienții dumneavoastră, prezentați conținutul cu o fotografie interesantă. Dacă doriți să introduceți un nou membru al echipei, includeți o fotografie a acestuia în postare.

 

5. Monitorizați și răspundeți

De-a lungul anilor, rețelele sociale precum Facebook au devenit din ce în ce mai mult un instrument de servicii pentru clienți. În timp ce site-ul dvs.  este numărul unu ca punct de contact, unii pacienți preferă să trimită mesaje prin intermediul rețelelor sociale.

 

 

Este important ca atunci când un pacient vă trimite un mesaj, sa ii răspundeți imediat. De asemenea, odată ce o persoana apreciaza pagina dvs., ei pot lăsa comentarii cu privire la postările tale. Asigurați-vă că monitorizați aceste comentarii și răspundeți atunci când este necesar, recomandat fiind sa raspundeti de fiecare data.

 

Agentia noastra specializata in marketing pentru dentisti te poate ajuta sa obtii mai multe recomandari din partea pacientilor cu ajutorul social media. Iti oferim un audit social media gratuit ca  prim pas in brandingul cabinetului tau.

 

Contacteaza un consultant MarketDent chiar acum