smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Cum Sa Iti Promovezi Cabinetul Stomatologic Pe Instagram

 

Dacă sunteți un medic dentist interesat să utilizați Instagram în promovarea cabinetului  dvs., ca parte a platformei complete de marketing social media, asigurați-vă că ați citit acest lucru înainte de a începe!

 

Instagram nu este ca un alt instrument de  social media marketing. Dar nu te speria – suntem aici pentru a ne ajuta! Chiar dacă ați folosit Instagram în practica dvs. dentară pentru o vreme, suntem convinși că informațiile de mai jos vă vor stimula eforturile.

 

Ce este Instagram?
Instagram s-a lansat initial ca o aplicație pentru iPhone și s-a mutat mai târziu la Android. A atins 100 de milioane de utilizatori mai repede decât LinkedIn, Tumblr, Twitter sau Facebook! Este o rețea socială asemănătoare Facebook și Twitter, dar se concentrează în primul rând pe postarea și partajarea fotografiilor. Oamenii folosesc fotografiile pentru a se conecta cu prietenii, străinii și chiar cu afacerile. Este un loc în care oamenii își exprima viața și interesele prin fotografii și privesc în viețile altora.

 

Dar de ce ar trebui un dentist să utilizeze Instagram?
Oamenii de pretutindeni caută “legături reale” cu afacerile pe care le susțin. În același mod, aceștia caută legături reale cu prietenii, membrii familiei și colegii lor. Ei nu mai cred sau au încredere în publicitatea tradițională. Ei se asociază cu oameni pe care îi cred și în care au încredere. Instagram este o modalitate puternică de a se conecta cu pacienții și potențialii pacienții în același mod în care prietenii se conectează cu prietenii. E real.

 

Cum poți să iti promovezi cabinetul pe Instagram
Există trei tendințe în marketingul Instagram. Aici sunt (în nici o ordine particulară):

 

1. Împărtășirea fotografiilor din spatele scenelor: Am văzut că această strategie apare în industria muzicală, în care trupele împărtășesc o viziune răsplătită cu “backstage pass”. Veți fi surprinși de faptul că pacienții sunt interesați de această perspectivă.

 

2. Interactionati cu pacienții: Postati fotografii cu pacienții pe Instagram. Adaugati complimente sincere. Obțineți permisiunea lor pentru a-i putea eticheta.

 

3. Rulați un concurs de partajare a fotografiilor: Hashtags face un concurs de fotografie simplu! Alegeți un hashtag care este unic și cereți-le pacienților să împărtășească fotografii la care sa adauge în descrie hashtagul ales de dvs.. Apoi, alegeți o fotografie aleatoare la care să oferiți și o recompensă pentru participare.

 

 

Ce sa nu faci pe Instagram:

 

1. NU supraincarcati! 1 fotografie pe zi este suficient. Nimeni nu vrea ca feedul lor să fie depășit.


2. NU postați fotografii cu cuvinte. Veți vedea acest lucru pe Instagram, dar consensul general este că Instagram este pentru fotografii reale.

 

3. Nu te prea pierde printre filtre. Sunt distractive, dar fiti mai intai preocupați de fotografiile interesante.

 

4. NU fotografiati pacienții dacă nu aveți permisiunea acestora. O singura fraza spusa la momentul potrivit va poate ajuta sa obtineti permisiunea acestuia.

 

5. Nu folosiți prea mult hashtaguri. Mai mult nu este mai bine. Hashtagurile sunt o modalitate excelentă de a contribui la o colecție de fotografii, dar suprautilizate deranjeaza oamenii.

 

6. NU suprasolicitați cu promovarea serviciilor dentare. Îți place când filmul tău preferat este plin cu reclame? Același lucru este valabil și pentru Instagram.


Ce poti face pe Instagram:

 

1. Postați fotografii reale. Pacienții doresc să se conecteze cu dentistul lor ca prieten de încredere.


2. Împărtășiți-le detalii din spatele “scenei”. Pacienții nu știu ce se întâmplă în afara programului. Împărtășiți-vă fotografii cu curatarea instrumentelor spre exemplu. Veți fi surprins de cât de mulți pacienți se vor bucura de ea.

 

3. Surprindeți-vă pacienții. Postarea unei fotografii simple a pacientului dvs. arată că vă pasă. De asemenea, prin etichetarea acestora în fotografie, vor primi o notificare.

 

4. Promovati-va echipa. Faceti membrii echipei să se simtă speciali. Includeți informații interesante despre ei. Etichetați-i.

 


5. Comentează înapoi. Când oamenii adauga comentarii, răspundeți-le întotdeauna. Arată că ascultați și că vă pasă.

 

6. Faceți concursuri. Alegeți un hashtag unic pe care nimeni nu l-a folosit. Puteți verifica efectuând o căutare rapidă. Ofera un premiu. Tot ce trebuie să facă pentru a intra in concurs este să împărtășeasca o fotografie cu acel hashtag unic. Fii creativ cu temele concursului și fă-le distractive.

 


7. Promovați evenimente. Dacă aveți un eveniment de caritate, promovați și informați pacienții cu ajutorul Instagram. Trimiteți fotografii în timpul evenimentului.

 

8. Faceți cercetări și utilizați hashtaguri. Hashtagurile reprezintă o modalitate minunată de a organiza fotografii pe subiecte. Înainte de a utiliza un hashtag este întotdeauna bine să faceți o mică cercetare. Poate doriți să utilizați un hashtag pentru un anumit subiect, dar apoi să realizați că este folosit pentru un alt subiect.

 

9. Răspundeți fotografiilor in care sunteti etichetat. Etichetarea unei fotografii înseamnă că cineva a folosit numele dvs. de utilizator Instagram în descrierea acestuia. Este o modalitate foarte bună de a atrage atenția oamenilor. Dacă ești etichetat, răspunde!

 

10. Faceți fotografii imprimate. Imprimați ocazional câteva dintre fotografiile dvs. din Instagram și afișați le în cabinetul dvs. Aceasta este o modalitate ușoară de a promova gradul de conștientizare a activității dvs. Instagram și de a initia conversații pe aceasta platforma social media.

 

Daca ai nevoie de ajutor sau de mai multe idei in gestionarea contului tau de Instagram MarketDent te poate ajuta.

 

Intra in legatura cu un consultant MarketDent chiar acum