smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Cum să creezi content marketing de calitate

Crește notorietatea cabinetului tău stomatologic în mediul online!

 

Ce este content marketingul?

 

Content marketing-ul este o modalitate prin care companiile informează și educă publicul țintă, crescându-și astfel notorietatea. Practic, conținutul de calitate reușește să stabilescă o punte între cabinetul tău stomatologic și publicul țintă. Un punct esențial al content marketing-ului eficient este promovarea.

 

Content marketing-ul pentru dentiști, pe de altă parte, reprezintă o abordare strategică bazată pe crearea și distribuirea de conținut relevant care solidifică relația cu pacienții și îi transformă în susținători ai cabinetului tău stomatologic. Un mijloc puternic pentru distribuirea conținutului este prin platformele de social media.

 

Cu ajutorul acestor canale menții relația cu pacienții prin furnizarea informațiilor de interes care ajută totodată la consolidarea reputației cabinetului stomatologic. Informația ajunge direct la userii care sunt cei mai predispuși să devină pacienții tăi, iar acest lucru implică un cost redus față de marketingul clasic.

 

În cele ce urmează vei afla informații care te vor ajuta să creezi conținut de CALITATE pentru social media:

 

Cele 5 reguli fundamentale pentru crearea conținutului de calitate.Cum să folosești evenimente de actualitate pentru a crea un conținut atractiv.Cea mai bună modalitate prin care să îți convingi echipa să se implice în activitatea pe social media.

 

marketdent, social media clinica stomatologica, agentie marketing stomatologic

 

CELE 5 REGULI FUNDAMENTALE PENTRU CREAREA CONȚINUTULUI DE CALITATE

 

Reține aceste reguli și informează-ți echipa despre acestea! Apoi, organizați o întâlnire în care să rulați idei pentru postări viitoare. Vei fi uimit(ă) de rapiditatea cu care se vor naște idei interesante ce vor ajuta la creșterea prezenței cabinetului tău stomatologic în mediul online!

 

OFERĂ VALOARE!

 

În primul rând, cea mai bună cale prin care construiești o bază solidă de urmăritori este prin furnizarea conținutului care merită atenția și timpul lor. În timp ce rulați idei pentru postări, întreabă-te cum poți să distribui informații care să îmbunătățească viața pacienților tăi. Apoi, gândește-te la cea mai bună variantă de prezentare. Poate fi un video explicativ despre periajul corect al dinților sau distribuirea unui articol despre un produs dedicat albirii dentare și părerea ta vis-a-vis de eficiența acestuia.

 

FII PERSONAL!

 

Concentrează-te pe necesitățile, interesele și personalitatea pacienților tăi. Astfel, vei transforma relația partenerială “pacient-medic” într-o relație bazată în primul rând pe încredere și prietenie.Clienții noștri afirmă că, printre cele mai apreciate postări se află cele despre echipa cabinetului stomatologic.

 

marketdent, agentie marketing stomatologic, social media clinica stomatologica

 

INVITĂ LA INTERACȚIUNE!

 

Interacțiunea userilor cu postările (comentarii, like-uri sau share-uri), amplifică reach-ul și eficiența acestora. Pentru a încuraja interacțiunea spontană, este important să oferi conținut de calitate și să folosești machete grafice atractive. Îi poți anunța că, dacă o anumită postare atinge un anumit număr de like-uri, unul din membri echipei tale se va îmbrăca în Zâna Măseluță. A cere feedback despre cabinetul tău stomatologic este de asemenea o variantă prin care poți porni o conversație.

 

FOLOSEȘTE VIZUALURI INTERESANTE!

 

Utilizarea imaginilor atractive, a infograficelor sau a videoclipurilor ajută la crearea conținutului de calitate. Un studiu din 2015 arată că o postare însoțită de o machetă grafică atrage cu până la 94% mai multe vizite față de același tip de postare, însă fără vizual.

 

SIMȚIȚI-VĂ BINE ÎMPREUNĂ!

 

Dacă te simți bine în timp ce creezi și distribui conținut, urmăritorii tăi te vor urmări cu plăcere și vor interacționa cu tine pe social media. Fii creativ! Implică echipa, chiar și pe cei care se simt „prea bătrâni pentru asta” !Clienții noștri alternează postările amuzante cu cele din zona profesională, fapt ce îi ajută să ajungă mai ușor la pacienți și să îi integreze în familia cabinetului stomatologic.

 

ÎNCEARCĂ ACESTE IDEI DE POSTĂRI!

 

  • Povestește urmăritorilor despre o periuță de dinți electrică pe care o recomanzi și de ce.
  • Distribuie un videoclip amuzant care are legătură cu domeniul stomatologic.
  • Prezintă audienței unul din membri echipei tale în fiecare săptămână!
  • Felicită un pacient pentru realizările sale recente!
  • Organizează un sondaj de opinie online prin care să afli ce și-ar dori pacienții tăi să găsească în sala de așteptare.
  • Prezintă cabinetul tău stomatologic printr-un live pe Facebook!

 

marketdent, agentie marketing stomatologic, social media clinica stomatologica

 

FOLOSEȘTE CONȚINUT CARE ARE CA FOCUS SUBIECTE DE ACTUALITATE!

 

Social media înseamnă noutate. Prin valorificarea puterii pe care o au subiectele de actualitate vei crea postări ce vor stârni interesul userului. Iată câteva repere:

 

  • ALEGE EVENIMENTUL POTRIVIT:

Fii la curent cu evenimente populare sau trenduri care aduc oamenii laolaltă fie pentru o cauză nobilă, fie pur și simplu pentru distracție. Acesea ar putea fi evenimente sportive, lansări de film sau provocări social media de genul “Ice Bucket Challenge (2014)”. Încearcă să stai departe de asocierea cu evenimente neplăcute care pot trezi controverse.

 

  • IMPLICĂ ECHIPA!

Nu desemna o singură persoană pentru crearea planului de postări. Participarea întregii echipe ajută la crearea unui conținut cât mai variat!

 

  • FIECARE MEMBRU AL ECHIPEI ARE CEVA UNIC DE OFERIT ȘI SE VA CONECTA ÎN MOD AUTENTIC CU DIVERȘI USERI DIN AUDIENȚĂ.

Cu ajutorul canalelor de social media, membri echipei tale vor continua să consolideze relația deja creată cu pacienții tăi. Pe măsură ce construiești relații, pacienții vor fi mai predispuși să devină susținătorii cabinetului tău stomatologic, își vor exprima mulțumirea public și te vor recomanda familiei și prietenilor, mai exact, potențialilor tăi clienți.

 

marketdent, agentie marketing stomatologic, social media clinica stomatologica

 

Cea mai bună cale prin care îți poți implica colegii în activitatea pe social media este pornirea unei „campanii” desfășurate în cadrul cabinetului tău stomatologic ce susține o cauză sau încurajează obiceiuri sănătoase. Vei crea astfel un mediu oportun pentru dezvoltarea unui set de postări interesante în jurul subiectului respectiv.

 

  • PHOTO CORNER LA CABINET

Integrează un photo-corner la recepția cabinetului tău stomatologic sau în sala de așteptare și invită-ți pacienții să imortalizeze vizita printr-o fotografie amuzantă.Invită-i să posteze imaginea pe pagina lor de și să folosească opțiunea de check-in. Apoi, roagă-i să completeze un formular prin care pot câștiga un premiu. Atunci când pacienții postează o imagine de la cabinetul tău, prietenii lor vor vedea cât de interesantă a fost vizita lor la medical stomatolog. O idee care ajută atât la consolidarea relației medic-pacient cât și la promovarea cabinetului tău stomatologic pe social media.

 

marketdent, agentie marketing stomatologic, social media clinica stomatologica

 

Misiunea MarketDent

 

Să oferim servicii de marketing specializate pentru domeniul stomatologic cu scopul de a contribui la creșterea imaginii clinicilor și a numărului de pacienți.

 

Pachete personalizate în funcție de necesitățile tale:

Soluții complete menite să ajute clinica ta stomatologică în funcție de stadiul în care se află.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile noastre:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.