smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Află răspunsurile celor mai frecvente întrebări despre implant dentar

art implant bucuresti

 

Implanturile dentare sunt un tratament popular și pe bună dreptate, acestea oferă o serie de beneficii față de alte metode de reabilitare orală. Cu toate acestea, mulți pacienți au întrebări înainte de a se decide să urmeze tratamentul.

 

Medicii Art Implant din București vor răspunde la 5 dintre cele mai frecvente întrebări despre implanturile dentare!

 

Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să luați o decizie fermă cu privire la hotărârea de a apela la tratamentul cu implant dentar.

 

Principalul motiv pentru care mulți pacienți renunță la aceast tratament este că nu sunt siguri dacă acesta este suportabil sau nu. Răspunsul medicilor noștri este că puteți sta liniștiți, inserarea implanturilor este total nedureroasă. Aceasta se realizează strict sub efectul anesteziei, astfel încât nu veți simți niciun disconfort în timpul procedurii.

Este posibil să existe dureri minore, după ce anestezia a dispărut, dar acestea pot fi ușor ameliorate cu analgezice și nu vor persista mult timp.

 

 

Din fericire, implanturile dentare sunt potrivite pentru orice persoană care și-a pierdut dinții și dorește să își refacă zâmbetul. Materialele din care sunt compuse aceste piese sunt biocompatibile cu orice tip de țesut uman, iar operația nu are o restricție de vârstă. Singurul criteriu obligatoriu este ca persoana care beneficiază de acest tratament, să aibă întreaga dentație schimbată cu cea permanentă și să nu fie încă în procesul de creștere al maxilarului.

 

 

Pierderea dinților este întotdeauna influențată de aceleași probleme. Igiena orală precară, consumul de alimente bogate în zahăr sau greu de mestecat, periajul incorect și nefolosirea aței dentare, toate acestea contribuie la deteriorarea dinților. În această privință, putem lua în considerare și calitatea și cantitatea osului receptor.

 

 

  • Cât de des trebuie făcute controalele de rutină?

Implantul dentar trebuie verificat de către medicul implantolog conform planului de tratament stabilit împreună cu acesta. De regula la un interval de 4-6 luni în funcție de caz sau ori de câte ori sesizați că ceva nu ar fi în regulă.

 

 

Există o serie de motive pentru care o persoană poate fi nepotrivită pentru tratamentul cu implant dentar, printre care:

 

Sistemul imunitar foarte scăzut

Infecțiile de la nivelul gingiilor

Calitatea și cantitatea osului receptor

Bolile parodontale

Fumatul

Diabetul

 

În general, acești factori sunt puțini la număr și în majoritatea cazurilor pot fi remediați înainte de începerea tratamentului cu implant dentar.

 

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!