smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Viteza de încărcare a site-ului

Primul lucru care determină oamenii să părăsească un site web (în afară de legăturile întrerupte) este viteza de încărcare a paginii și a site-ului lent.

 

Acest lucru este des întâlnit pe site-urile proprietarilor de afaceri și pe bloguri. Google ocupă de fapt poziția site-ului în motoarele de căutare în funcție de viteză, deoarece știu că oamenii petrec mai mult timp pe site-urile care se încarcă rapid. Deci, nu este nimic mai special pentru Google decât viteza de încărcare a paginii și a site-ului. Acest lucru înseamnă că, indiferent cât de bine este structurat și optimizat site-ul vostru nu puteți ajunge la prima pagină dacă durata de încărcare este mare.

 

Experiența utilizatorului este vitală pentru Google. În ceea ce privește experiența mobilă, mizele sunt și mai mari, Google penalizează în continuare acele site-uri care mai au nevoie de optimizare mobilă. Când vine vorba de SEO organic sau „natural”, având un site cu o viteză rapidă de încărcare și optimizat pentru mobil, vă va duce mai departe decât orice alt lucru pe care îl puteți face pentru poziționarea site-ului vostru.

 

viteza de incarcare a site-ului

 

De ce este atât de importantă viteza de încărcare a site-ului?

 

În afară de alți factori, cum ar fi utilizarea cuvintelor cheie și setările locației, experiența utilizatorului și calitatea site-ului se află pe lista prioritară a crawlerilor de algoritmi de căutare Google. Obiectivul Google este să afișeze cele mai relevante rezultate de înaltă calitate pentru fiecare interogare de căutare. Pentru a menține înregistrările relevante, motorul de căutare monitorizează îndeaproape și continuu ordinea în care site-urile sunt afișate în rezultatele căutării.

 

Deci, pe lângă producerea de conținut de înaltă calitate și unic, ar trebui să acordați atenție și vitezei de încărcare a paginii de pe site-ul vostru. Google furnizează ceea ce crede el că vor să vadă oamenii, astfel încât daca site-ul vostru se potrivește cu aceste criterii vă va ajută in pozitionarea site-ului cat mai sus in rezultatele cautarii.

 

Google este cunoscut pentru rezultatele lor, motiv pentru care este motorul de căutare de top.

 

Este posibil sa maresti viteza de incarcare a site-ului?

 

Da! Urmărind doar câteva sarcini simple, puteți elimina impedimentele care încetinesc site-ul vostru și care duc la o experiență de slabă calitate în urma accesari site-ului.

 

Primul pas este însă să verifici cât de lent este site-ul tău. În acest scop, puteți utiliza unele dintre cele mai bune instrumente de testare a vitezei, inclusiv Google PageSpeed ​​Insights.

 

Acest lucru vă permite să testați viteza de încărcare a site-ului paginii web. Dacă site-ul nu merge bine, ar trebui să vă preocupați de această problemă, deoarece are un impact drastic asupra clasării paginii și a fluxului de trafic.

 

Utilizând informații din Google PageSpeed, puteți obține, de asemenea, recomandări privind modalitățile de a accelera site-ul făcând îmbunătățirile necesare.

 

Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai bune practici pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a începe să îmbunătățiți viteza site-ului.

 

  • Asigurați-vă că utilizați cel mai rapid serviciu de găzduire web;
  • Optimizează-ți imaginile;
  • Remediați toate legăturile sparte;
  • Folosiți doar cele mai rapide plugin-uri și includeți-le doar atunci când este necesar;
  • Scapă de plug-in-urile inutile;
  • Regândiți designul și aspectul site-ului, folosiți unul care este curat, atrăgător, necomplicat.

 

Instrumente de măsurare a vitezei de încărcare a site-urilor:

 

1. Google Page Speed Insights

 

Puteți vedea cât de bine se compară viteza de încărcare cu alte site-uri. Puteți vedea, de asemenea, cât de bine se încarcă site-ul  pe mobil și pe desktop.

 

Scorurile aproape de 100 sunt aproape perfecte. După executarea unui test pe site-ul vostru, instrumentul vă va oferi o listă cu domenii de prioritate înaltă, prioritate medie și prioritate mică pentru îmbunătățire.

 

2. Pingdom Tools

 

Este excelent pentru o imagine de ansamblu a timpului în care site-ul se incarca în diferite zone ale lumii și pentru o defalcare rapidă a fișierelor și a resurselor care încetinesc site-ul.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.