smile@marketdent.ro +40 766 320 209

SEO dentar - Cum să-ți dezvolți practica prin căutare

         Potențialii tăi pacienți au multe opțiuni când vine vorba de a-și alege dentistul.  Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Politici de Sănătate ADA, în 2020 existau 60,7 dentiști la 100.000 de persoane, iar se estimează că acest număr va crește la 67,0 până în 2040. Cu tot mai mulți dentiști în exercițiu, înseamnă că practica ta trebuie să se evidențieze dacă vrei să crești.

 

     O modalitate de a face acest lucru este prin eforturile tale de marketing dentar. Există multe strategii și canale în care poți investi, dar în acest articol ne vom concentra asupra optimizării motorului de căutare dentare (SEO) - un element de bază pentru a face ca site-ul practicii tale să fie observat pe motoarele de căutare și să atragi mai mulți pacienți.

 

     SEO este un set de strategii și tactici pentru a îmbunătăți vizibilitatea online a practicii tale dentare în motoarele de căutare. Aceasta poate include o combinație de activități pe pagină și în afara paginii.

SEO-ul pe pagină se referă la activitățile pe care le implementezi pe site-ul practicii tale pentru a atrage traficul potrivit și pentru a genera conversii. 

SEO-ul în afara paginii este ansamblul de tactici pe care le utilizezi în afara site-ului tău. Când este executat corect, poate ajuta la evidențierea practicii tale în comunitate, la generarea de mai mult trafic pe site-ul tău și la creșterea conversiilor.

  

     În acest articol, vom face o prezentare generală a principalelor secțiuni pe care le vezi pe o pagină de căutare, a unor tactici și strategii pe pagină și în afara paginii, și cât timp este necesar pentru a vedea rezultatele.

 

      Reține că există multe sfaturi de SEO dentar pe care le poți implementa, dar acestea sunt elemente fundamentale pe care toate practicile ar trebui să le aibă și să le ajusteze.

 

 

     Anatomia unei pagini de căutare - ce înseamnă secțiunile principale:

 

 Ceea ce faci pentru SEO determină poziția ta în Google.

         Google ia cuvinte cheie despre o afacere și industrie și oferă o serie de pagini pe care oamenii le pot vizualiza.

Atunci când tastezi o interogare precum „dentisti aproape de mine” în Google, vei obține o combinație de anunțuri plătite și rezultate organice.

 

      Primul set sunt anunțurile Google. Acestea sunt afișate în funcție de cuvintele cheie specifice pe care o afacere le licitează și de ceea ce caută oamenii.

 

     Următoarea secțiune se numește grup local. Afișează afaceri din apropierea ta, în funcție de criteriile tale de căutare. Poate fi o combinație de anunțuri și rezultate organice.

     

       A treia secțiune sunt întrebările frecvente pe care oamenii le introduc în Google. Aceste conținuturi pot fi preluate din diverse site-uri în funcție de faptul dacă ai conținutul potrivit care răspunde acestor întrebări. Apare în această secțiune poate crește conștientizarea despre practica ta și poate întări reputația ta ca expert dental de încredere.

 

     Ultima secțiune este rezultatele organice. Google clasifică aceste rezultate în funcție de cât de relevant este conținutul site-ului tău pentru interogarea de căutare a utilizatorului. Alți factori care ajută la determinarea clasamentului site-ului includ, dar nu se limitează la, autoritatea domeniului, structura site-ului, experiența utilizatorului și altele.

 

 

     Poți observa că unele practici își concentrează toate eforturile pe generarea de trafic organic, astfel încât să nu apară în secțiunea de anunțuri. Sau poți vedea alte practici care combină activități plătite și neplătite pentru a-și îmbunătăți clasamentul site-ului. Poți decide ce funcționează cel mai bine pentru practica ta în funcție de obiectivele și bugetul tău.

 

     Potențialii tăi pacienți nu vor programa o programare fără a vizita site-ul tău. Este unul dintre numeroasele locuri pe care le explorează înainte de a face o programare. De aceea, optimizarea SEO dentară pe pagină este importantă.

 

     Iată câteva tactici de SEO dentar la nivel înalt care ar trebui să fie deja implementate pe site-ul tău.

 

     Utilizează descrieri meta - Aceasta este informația pe care Google o scanează în spatele paginilor pentru a obține informații despre ce este pagina. Descrierile pe care le vezi sub fiecare rezultat organic de căutare sunt descrieri meta. Descrierile ar trebui să fie clare, concise și să rezume în mod precis despre ce este pagina pentru a atrage viitori pacienți să facă clic pe site-ul tău. Nu reutiliza aceeași descriere și respectă lungimea de caractere, pe care Google a fost cunoscut să o schimbe din când în când.

 

 

      Menține o ierarhie a conținutului - Aceasta se referă la modul în care conținutul este organizat pe site-ul practicii tale. Paginile web ar trebui să fie listate într-un mod logic și clar pentru a face ușoară indexarea site-ului de către motoarele de căutare. De exemplu, dacă practica ta oferă servicii cosmetice, ar putea fi logic să listezi servicii precum fațete dentare și albirea dinților sub aceasta.

 

 

      Gândește-te la structura URL-urilor - Titlurile paginilor și URL-urile ar trebui să fie descriptive și să reflecte conținutul de pe pagină. Evită utilizarea caracterelor speciale și a numerelor în URL-ul tău. Concentrează-te pe menținerea unei structuri concise, include cuvintele cheie relevante și folosește liniuțe pentru a ajuta la citirea ușoară.

 

     Menține securitatea site-ului web - Asigură-te că site-ul tău are un certificat Secure Sockets Layer (SSL) și este hipertext transfer protocol secure (HTTPS) pentru a asigura criptarea și securitatea informațiilor.

 

 

      Repară paginile defecte - Uneori, site-ul tău poate avea pagini defecte, ceea ce poate fi frustrant pentru potențialii pacienți care caută informații pe site-ul tău. Dacă cineva îți semnalează o pagină defectă, găsește timp pentru a o actualiza sau lucrează cu compania responsabilă de site-ul tău. Nu strică să faci o revizuire a site-ului la fiecare câteva luni sau o dată pe trimestru pentru a verifica paginile defecte, printre alte aspecte.

 

      Facilitează indexarea site-ului tău - Adaugă o hartă a site-ului pe site-ul tău pentru a oferi instrucțiuni Google privind modul de indexare. Fără aceasta, s-ar putea împiedica indexarea site-ului și ar putea face mai dificilă găsirea practicii tale online de către oameni.

 

 

      Prioritizează experiența utilizatorului:

  

      Probabil ai văzut unele site-uri cu un design oribil, greu de navigat. Și, cel mai probabil, atunci când ai ajuns pe acele site-uri, ai plecat imediat sau ai avut dificultăți în a găsi ceea ce căutai. Poate fi o experiență frustrantă și te poate determina să te întrebi dacă merită să faci afaceri cu acea companie. Nu vrei ca site-ul tău dentar să îndepărteze potențiali pacienți. Iată câteva elemente esențiale pentru a menține oamenii pe site-ul tău.

 

     Compatibilitate cu dispozitivele mobile - De câte ori folosești telefonul pentru a căuta ceva? Dacă un site nu este adaptabil pentru smartphone-uri, atunci ratezi oportunitatea ca pacienții să găsească practica ta și să facă o programare. Ideal ar fi ca site-ul tău să fie adaptabil pe toate dispozitivele.

 

 

      Investește în accesibilitate - Site-ul tău ar trebui să respecte ghidurile de accesibilitate a conținutului web (WCAG), standardele de confidențialitate a datelor și ghidurile conforme cu HIPAA. Nerespectând aceste standarde, poți crea o imagine negativă asupra practicii tale.

 

    Utilizează elemente vizuale - Elementele vizuale și videoclipurile captează atenția oamenilor și ar trebui utilizate pe site-ul tău pentru a completa textul și pentru a prezenta practica ta în cea mai bună lumină posibilă. Acestea pot ajuta, de asemenea, la indexarea paginilor site-ului tău și la îmbunătățirea vizibilității online. Folosește-le cu înțelepciune și asigură-te că nu încetinesc viteza de încărcare a site-ului.

 

    Include apeluri la acțiune (CTA-uri) - Scopul principal al site-ului tău este să aduci mai mulți pacienți la practica ta. Și o modalitate eficientă de a realiza acest lucru este prin includerea de CTA-uri relevante în locuri vizibile, cum ar fi pagina principală, contact, și altele. CTA-urile ar trebui să fie concise și orientate către acțiune.

 

 

      Investește în conținut util și relevant pentru pacienți:

  

   

   Folosește cuvintele cheie potrivite. Site-ul tău trebuie să conțină cuvinte cheie relevante, distribuite în pagini. Acesta este unul dintre modurile de a ajuta Google să afișeze conținutul tău în rezultatele căutării, în funcție de interogările utilizatorilor. Există numeroase instrumente de cercetare a cuvintelor cheie și planificare a cuvintelor cheie pe care le poți folosi pentru a afla ce tastează pacienții dentari în Google. Acestea te vor ajuta să urmărești ce caută pacienții atunci când caută dentiști.

          Poți include cuvinte cheie în etichetele site-ului, titlurile, URL-urile, printre altele.

 

    Utilizează cuvinte cheie relevante pentru practica ta și înțelege intenția din spatele interogărilor pacienților.

 

   Adăugarea de text la imaginile tale va contribui la faptul că acestea vor fi găsite în Google, precum și conținutul tău. În plus, textul alternativ contribuie la accesibilitatea site-ului tău. Textul alternativ ar trebui să descrie corect imaginea.

 

     Această secțiune reprezintă o mină de aur pentru obținerea de idei de conținut și te ajută să înțelegi intenția din spatele ceea ce oamenii caută în căutările lor. Ia în considerare crearea unei pagini de Întrebări frecvente (FAQ) pe site-ul tău pentru a răspunde acestor întrebări frecvente și pentru a adăuga credibilitate practicii tale.

 

     SEO dentar în afara paginii:

 

    Adoptarea unei strategii de SEO atât pe pagină, cât și în afara paginii poate crește clasamentul site-ului tău. Iată trei activități de SEO în afara paginii pentru a-ți îmbunătăți prezența online.

 

   Maximizarea profilului tău de Google My Business. Un profil activ de Google My Business poate oferi viitorilor tăi pacienți o imagine puternică asupra practicii tale, dacă ai dedicat timp pentru a-l completă. Este o altă modalitate de a adăuga credibilitate practicii tale și de a crește șansele de a apărea în grupul local. Cu cât este mai complet și mai descriptiv, cu atât ajuți mai mult pacienții să-și aleagă dentistul. Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține profilul de Google My Business:

 

   Completează toate informațiile necesare despre practica ta, cum ar fi adresa, numărul de telefon, orele de funcționare și serviciile oferite.

Adaugă fotografii relevante și de calitate ale practicii tale și a echipei tale medicale.

Solicită recenzii de la pacienți mulțumiți și răspunde la recenziile primite pentru a arăta că acorzi importanță opiniei pacienților.

Actualizează regulat informațiile din profil pentru a reflecta schimbările în practica ta.

 

    Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le poți aplica pentru a-ți menține profilul de Google My Business și a-ți îmbunătăți prezența online.

 

   *Include fotografii recente ale practicii tale.

   *Enumerați serviciile pe care le oferiți.

   *Completați categoriile.

   *Asigurați-vă că informațiile de contact ale practicii sunt corecte.

   *Evitați inconsistentele adreselor (cum ar fi St vs. Street).

    *Colectați recenzii de la pacienți.

 

      Acestea sunt câteva tactici eficiente de SEO local pe care le poți implementa pentru a-ți promova practica în mediul local!

 

 

  * Rezultatele necesită timp*

 

      Rezultatele eforturilor tale de SEO dentar vor depinde de câțiva factori:

  

  1- Concurența - Dacă te afli într-o locație suprasaturată cu dentisti, atunci va dura mai mult să obții rezultate datorită nivelului ridicat de concurență. Este posibil ca aceste practici să fie mai stabilite sau să investească în strategii de SEO de mai mult timp. În schimb, dacă te afli într-un oraș mai mic, cu mai puțini dentisti, este probabil să obții rezultate mai rapide.

 

 2-Conținutul - Așa cum am menționat anterior, conținutul afectează clasamentul SEO. Nu crea conținut doar pentru a-l crea. Străduiește-te să obții calitate înaintea cantității și să fii util. Trebuie să fie un conținut de care pacienții tăi să beneficieze și care să-i atragă să convertească pe site-ul tău.

 

  3-Viteza site-ului și experiența utilizatorului (UX) - Google apreciază site-urile care au un timp de încărcare rapid și oferă experiențe intuitive pentru utilizatori, care facilitează navigarea pe site și consumul informațiilor.

 

     Nu trebuie să gestionezi SEO-ul dentar singur.

 

    Există numeroase modalități de a integra SEO în strategia de marketing a practicii tale, dar acestea sunt elementele esențiale de care ai nevoie pentru a începe. Te-ai putea surprinde de faptul că multe practici nu le au implementate sau nu le mențin în mod constant. În mod înțelept, acesta implică un angajament semnificativ de timp și reprezintă un loc de muncă full-time în alte industrii. Cu toate acestea, SEO-ul poate oferi practicii tale un avantaj într-un piață dentară tot mai competitivă. Indiferent dacă decizi să-l gestionezi intern sau să colaborezi cu o agenție, este benefic să înțelegi bazele SEO pentru propriile cunoștințe. În plus, dacă decizi să lucrezi cu un partener extern, vei putea pune întrebările potrivite și vei avea o conversație bidirecțională care te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru practica ta.

 

 

   Echipa noastră de SEO va dezvolta o strategie holistică, bazată pe obiectivele practicii tale, pentru a te ajuta să obții un rang mai înalt în motoarele de căutare și să aduci mai mulți pacienți pe site-ul tău. 

 

                   Programă o consultare cu echipa noastră astăzi!?