smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Importanța Social Media pentru SEO

Multe dintre studiile independente privind algoritmul de clasare Google arată o corelație mare cu paginile de rang înalt care au o activitate puternică în social media.

 

Nu numai că puteți utiliza social media pentru a construi activitate socială pentru a vă crește puterea generală SEO, puteți utiliza social media și pentru a crea regulat backlink-uri care sunt gratuite și ușor de construit. De asemenea, crește traficul de trimiteri înapoi la site-ul vostru.

 

De regulă, social media ar trebui să facă parte din fiecare proiect SEO, sau chiar din fiecare proiect de marketing.

 

Importanța Social Media  pentru SEO din mai multe puncte de vedere: nu numai că face activitățile SEO eficiente, ci și profitabile.

 

Da, social media și SEO ar putea arăta diferit, dar nu există nicio îndoială că nu se ajută reciproc.

 

Platformele de social media sunt centrate direct pe nevoile utilizatorului. Supun atenției acestora conținuturi și îi încurajează să le împărtășească cu rețeaua lor de prieteni. Acest conținut, răspândit de la utilizator la utilizator se consideră a fi mai credibil. În plus, canalele tradiționale de marketing, gen televiziune, radio, ziare și diverse alte publicații, pe lângă cheltuielile mai mari pe care le implică, sunt canale de promovare unidirecționale și statice, din ce în ce mai puțin relevante pentru consumator.

 

importanta social media pentru seo

 

Importanța Social Media pentru SEO - efectele:

 

1.    Ajută la dezvoltarea strategiei de link building

 

Link-urile construite cu ajutorul rețelelor de socializare oferă credibilitate site-ului tău, pe lângă asta, șansele să fii penalizat de Google scad considerabil.

 

Atunci când distribui un articol pe social media, șansele ca acesta să fie distribuit de prieteni mai departe sunt foarte mari, astfel social media devine cea mai eficientă și ușoară metodă de link building.

 

2.    Profilurile de social media active aduc trafic de pe site-uri de înaltă calitate

 

Majoritatea linkurilor create de companiile SEO nu aduc trafic pe site-ul vostru. Dar, atunci când este făcut corect în formă de bloguri, poate fi o sursă excelentă de trafic.

 

Social media conduce trafic real pe site-ul vostru, trafic de înaltă calitate! De fiecare dată când un articol va fi deschis de către un utilizator, acesta va fi trimis către site, unde își poate continua vizita informându-se de pe site-ul tău.

 

Menține-ți pacienții virtuali interesați prin adăugarea de conținut unic și original, astfel vei crește atât numărul de urmăritori, cât și traficul de pe site.

 

3.    Utilizarea conținutului pentru mai mult timp este un alt efect benefic al Social Media pentru SEO

 

Distribuirea unui articol de pe blog în următoarele săptămâni după încărcarea acestuia, se poate transforma într-un proces de distribuire în lanț, iar conținutul tău va câștiga trafic pe o perioadă mai lungă.

 

4.    Social Media pentru SEO reprezintă un indicator de interes

 

Cea mai buna metoda de a analiza feedback-ul privind site-ul tau se poate face prin simpla observare a mentiunilor din Social Media legate de clinica ta, pentru rezultate exacte, cea mai eficienta modalitate este sa angajezi specialist SEO care sa deruleze o campanie de monitorizare pe Social Media.

 

5.    Numărul de follower

 

Google pune preț pe numărul de urmăritori ai rețelelor de socializare și de conexiunile pe care le poți crea, astfel dacă clinica ta are un număr de 100 de urmăritori, nu va primi din partea Google la fel de multă atenție ca o clinica cu 1.000.000 de urmăritori care sunt cu adevărat interesați de conținutul publicat.

 

6.    Folosește cuvinte cheie în postările tale

 

După cum bine știți, cuvintele cheie sunt importante în optimizarea SEO, astfel nu ar trebui să te surprindă faptul că, cuvintele cheie au o importanță deosebită și în cadrul conținutului postat pe rețelele de socializare. Pe lângă articole, Google favorizează update-urile populare de pe rețelele de socializare, pozitionandu-le în partea de sus a căutărilor.

 

În concluzie, utilizarea social media a devenit extrem de frecventă și de importantă, iar mai jos sunt câteva dintre obiectivele pe care le putem îndeplini:

 

  • Oferirea unei identități pentru serviciile oferite, dar și pentru business;
  • Expunerea business-ului și serviciilor unui grup țintă de persoane care până în acest moment nu au avut contact cu ele;
  • Social Media creează senzația că businessul este “real” pentru pacienții noi și oferă informații personalizate, nu informații standard despre serviciile clinicii.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.