smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Facebook și SEO

Facebook este cea mai populară rețea de socializare din lume. Ceea ce este popular pe Facebook este, în esență, o imagine a opiniei publice și Google a remarcat acest lucru, făcând din activitatea Facebook un factor foarte puternic în algoritmul lor. Ar trebui să luați în considerare utilizarea Facebook pentru fiecare proiect SEO, iar dacă aveți timp sau buget doar pentru a utiliza o rețea socială în strategia voastra SEO, utilizați Facebook.

 

Pentru a îmbunătăți activitatea socială a site-ului vostru utilizati reteaua de socializare Facebook si partajați conținut de pe site-ul personal pe pagina de Facebook în mod regulat.

 

De fiecare dată când faceți acest lucru, va expuneti informatiile catre baza de utilizatori si creati, de asemenea, activitate socială în jurul conținutului de pe site-ul vostru. Trebuie sa transmiteti conținut relevant, non-comercial, astfel încât să nu ii faceti pe urmaritori sa se dezaboneze și să mențineți un nivel ridicat de implicare. Exemple: infografie, citate inspiraționale, fotografii inspiraționale și așa mai departe.

 

Creează-ți audiența incluzând un buton de urmărire pe Facebook pe site-ul tău, in semnăturile de e-mail și paginile de mulțumire. Dacă doriți să accelerați construirea audienței, puteți utiliza publicitatea Facebook pentru a construi o audiență relevantă a clienților locali. Aceasta este o strategie bună dacă concurenții din clasament au un numar mare de urmăritori și căutați să îi învingeti. Puteți utiliza, de asemenea, publicitate pe Facebook pentru a crește expunerea pentru postările voastre, sau chiar pentru a derula campanii publicitare pentru o ofertă promoțională. Publicitatea pe Facebook se remarcă ca o modalitate excelentă de a construi o audiență, activități sociale și vânzări.

 

În ceea ce privește procesul de optimizare al cuvintelor cheie, paginile de Facebook care dețin cuvinte cheie în numele acesteia și anumite locuri de pe pagină, rank-eaza mai bine în căutarea Google.

 

 

facebook si seo

 

 

Unde să plasezi cuvinte-cheie pe pagina ta de Facebook?

 

  • În adresa URL – alege o denumire personalizată și relevantă pentru pagina ta (de obicei numele clinicii sau al medicului stomatolog care detine clinica);
  • În descrierea paginii;
  • În postări (la începutul postării);
  • În notițe Facebook.

 

Pentru a-ți mări vizibilitatea organică, trebuie să te asiguri că pagina ta de Facebook poate fi descoperită nu numai pe platforma în sine, ci și pe motoarele de căutare.

 

Dacă nu știți cum să vă optimizați pagina pentru o expunere sporită pe Facebook și pe motoarele de căutare sau dacă nu ați avut noroc să găsiți resurse exacte pe această temă, noi vă oferim!

 

Citiți mai departe pentru a descoperi 10 sfaturi puternice care vă vor permite să vă îmbunătățiți cu succes optimizarea SEO a paginii de Facebook:

 

1.    Numele tău spune totul

 

Acesta este motivul pentru care trebuie să fii extrem de atent și de elegant atunci când vine vorba de alegerea numelui paginii tale de Facebook.

 

Una dintre regulile de bază SEO spune că ar trebui să utilizați cuvinte cheie în întregul conținut, iar acest lucru înseamnă că acestea ar trebui să fie prezentate și în numele paginii voastre.

 

2.    Includerea strategică a cuvintelor cheie în pagină

 

Cuvintele cheie sunt elemente esențiale ale optimizării SEO a paginii tale de Facebook și trebuie să le folosești strategic:

 

  • Sectiunea despre
  • Secțiunea descriere
  • Titlu
  • Fotografii
  • Notițe
  • Actualizări

 

3.    Utilizați puterea backlinkurilor

 

Backlinks-urile sunt un alt element crucial al optimizării SEO a paginii tale Facebook. Faptul că sursele cu autoritate se conectează la conținutul vostru este un indicator puternic că, conținutul este relevant și valoros. Lui Google îi place când mai multe surse de încredere beneficiază de reputația și valoarea site-ului vostru web.

 

4.     Adresa URL

 

Când creați pagina de Facebook a clinicii, vi se va atribui o adresă URL dinamică generată automat.

 

Solicitând adresa URL „vanity” și personalizând-o pentru a se potrivi cu numele clinicii voastre, veți primi un impuls SEO semnificativ.

 

5.    Editati sectiunea “Despre”

 

Fiecare vizitator nou care aterizează pe pagina de Facebook va verifica mai întâi sectiunea “Despre” și va încerca să găsească toate informațiile relevante despre clinica voastra.

 

Sectiunea „Despre” este locul în care vizitatorii decid dacă vor deveni fani sau doar trecători.

 

6.    Actualizați-vă informațiile despre afaceri

 

Multe companii nu își furnizează informațiile de contact exacte, inclusiv adresa, numărul de telefon sau orele de lucru pe pagina lor de Facebook.

 

Adaugarea acestor informatii, inclusiv adresa clinicii vor ajuta la indexarea pentru căutarea locală de către Google.

 

7.     Adăugați sectiuni personalizate

 

Nu trebuie să vă restrângeți la filele generice de Facebook, cum ar fi Despre, videoclipuri sau evenimente.

 

Pe măsură ce începeți să completați pagina cu conținut, aceasta va crește și se va extinde, ceea ce este excelent.

 

8.    Produceți si disitribuiți conținut de calitate

 

Vorbim despre felul de conținut care educă, distrează și ajută publicul tău și îi marchezeaza astfel incat ajung să-l transmită prietenilor și colegilor lor.

 

9.    Fă-i pe următorii tăi să ia măsuri

 

Desigur, încurajarea adepților tăi să ia măsuri este motivul pentru care în primul rând v-ați creat pagina. Dar dacă nu includeți un apel clar la acțiune și vizibil în conținutul vostru, publicul nu va ști ce anume doriți să facă. În plus, nu veți putea conduce trafic de valoare de pe Facebook pe web, ceea ce vă poate îmbunătăți clasamentul în căutare.

 

10.  Interacționează cu audiența ta folosind Facebook Messenger Bots

 

Deși Facebook este un canal destul de interactiv, puteți parcurge kilometrul suplimentar și puteți începe să comunicați cu publicul vostru la un nivel mai personal folosind bot-urile Facebook Messenger. Aceste chatbots vă vor permite să discutați cu clienții vostri direct și în timp real.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.