smile@marketdent.ro +40 766 320 209

De ce este importantă stabilirea cuvintelor cheie?

În materialul anterior am discutat despre cercetarea și analiza cuvintelor cheie ca fiind cel mai important pas SEO.

 

În completarea acelui material, subiectul articolului de astăzi prezinta de ce este importantă stabilirea cuvinelor cheie și de câte tipuri sunt acestea. 

 

Stabilirea cuvintelor cheie contează pentru profesioniștii Google și SEO din mai multe motive, dar iată două dintre cele mai importante:

 

1. Dacă îți poziționezi site-ul pentru cuvinte cheie greșite, poți ajunge să petreci mult timp și efort, doar pentru a descoperi că pentru cuvintele cheie pe care le-ai vizat nu primiți trafic.

 

2. Dacă nu ați investigat competitivitatea cuvintelor voastre cheie, puteți ajunge să investiți mult timp și efort într-un anumit cuvânt cheie, doar pentru a observa că este prea competitiv pentru a fi clasat.

 

stabilirea cuvintelor cheie

 

Iată câteva tipuri diferite de cuvinte cheie:

 

  • Cuvinte cheie cu coadă scurtă: cuvinte cheie cu unul până la două cuvinte.

 

  • Cuvinte cheie cu coadă lungă: cuvinte cheie cu trei sau mai multe cuvinte.

 

  • Cuvinte cheie de navigație: cuvinte cheie utilizate pentru a localiza o anumită marcă sau un site web.

 

  • Cuvinte cheie informaționale: cuvinte cheie utilizate pentru a descoperi informații pe un anumit subiect. Aceasta include cuvinte cheie care încep cu „cum să…” sau „care sunt cele mai bune ...”

 

  • Cuvinte cheie tranzacționale: cuvintele cheie introduse pe Google de clienții care doresc să finalizeze o acțiune comercială.

 

Înțelegerea acestor tipuri de cuvinte cheie indică tipul de conținut care trebuie creat pe site pentru a atrage publicul țintă din motoarele de căutare.

 

De asemenea, înțelegerea scopului pe care îl are potențialul client în momentul căutării reprezintă cheia succesului în motoarele de căutare.

 

În cele mai multe cazuri, direcționarea cuvintelor cheie cu coadă scurtă sau de navigare pentru alte mărci este competitivă și nu merită timpul sau efortul, în ciuda numărului mare de trafic, în general nu vor conduce la vânzări.

 

În ceea ce privește cuvintele cheie cu coadă lungă, informațională și tranzacțională sunt cuvinte cheie bune pentru majoritatea proiectelor SEO, acestea vor conduce la mai mulți clienți.

 

Evitarea greșelilor cele mai comune făcute de așa-numiți “specialiști” în stabilirea cuvintelor cheie și anume:

 

  • nu se aleg cuvinte cheie cu un sens mult prea larg;
  • nu se aleg cuvinte cheie cu o competiție mult prea mare;
  • nu se aleg cuvinte cheie cu prea mult trafic;
  • nu se aleg prea multe cuvinte cheie, în încercarea de a urca în rank pe rand.

 

În urma studiilor efectuate s-a observat faptul că 80% dinte căutări sunt de tip informațional, 10% comerciale și 10% navigaționale. Fapt ce demonstrează importanța content marketingului.

 

Utilizatorii care caută informații sunt într-un procent foarte mare decât cei care sunt gata să cheltuie bani. Acest lucru înseamnă că, poți pierde oportunitatea de a le atrage atenția utilizatorilor dacă nu publici conținut informativ, astfel lași concurenții să fie relevanți în căutări de tip informational și te lipsești de majoritatea traficului pe care l-ai fi putut atrage din căutări.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.