smile@marketdent.ro +40 766 320 209

De ce este importantă crearea legaturilor - Link building

Ce este Link Building și de ce este important?

 

Indiferent dacă sunteți nou în ceea ce privește link building sau o faceți de ceva vreme, suntem siguri că veți găsi ceva util în acest articol.

 

Peisajul SEO și link building se schimbă mereu, iar importanța construirii de link-uri de înaltă calitate nu a fost niciodată mai mare ca acum. Nevoia de a înțelege și implementa campanii de înaltă calitate este esențială dacă veți concura și prospera online, iar asta nu se va schimba în curând.

 

Crearea de link-uri este procesul de achiziție a hyperlinkurilor de pe alte site-uri web către site-urile voastre. Un hyperlink (de obicei numit doar link) este o modalitate prin care utilizatorii pot naviga între paginile de pe internet. Există multe tehnici de construire a legăturilor și, în timp ce acestea variază în dificultate, specialiștii SEO tind să fie de acord că, construirea de link-uri este una dintre cele mai grele părți ale acestui proces. Din acest motiv, dacă stăpâniti arta de a construi link-uri de înaltă calitate, vă poate pune cu adevărat înaintea concurenței voastre.

 

link building

 

De ce este importantă crearea de legături pentru SEO?

 

Link building este considerat unul dintre primii trei factori importanți de clasare. În urma actualizării Penguin, Google a subiliniat importanța acestuia în SEO.

 

Chiar dacă pe site-ul tău este conținut de calitate, dacă alte site-uri nu se conectează cu al tău prin link-uri, motoarele de căutare nu vor considera site-ul tău că fiind valoros, prin numărul de link-uri Google poate observa cât de valoros este site-ul tău pentru alți oameni.

 

Ce înseamnă legăturile pentru motoarele de căutare?

 

Există două moduri fundamentale prin care motoarele de căutare utilizează link-uri:

 

  • Pentru a descoperi noi pagini web;

 

  • Pentru a ajuta la determinarea a cât de bine ar trebui să se plaseze o pagină în rezultatele lor.

 

Odată ce motoarele de căutare au accesat paginile web, pot extrage conținutul acelor pagini și le pot adăuga la indexurile lor. În acest fel, ei pot decide dacă consideră că o pagină are o calitate suficient de bună pentru a fi clasată in primele poziții pentru cuvintele cheie relevante. Când decid acest lucru, motoarele de căutare nu se uită doar la conținutul paginii; ele se uită, de asemenea, la numărul de linkuri care indică pagina respectivă de pe site-urile externe și la calitatea site-urilor web externe. În general, cu cât site-urile web sunt de mai bună calitate, cu atât este probabil să fiți pozitionati mai bine în rezultatele căutării. 

 

Cum contribuie link building-ul la cresterea afacerii tale?

 

Creeaza relatii: atunci când creezi relații, transmiți informațiile către alte companii, informații despre promoții și alte activități ce țin de afacerea ta.

 

Recomandari (Referral marketing): link-urile puternice pot îmbunătăți traficul către site-ul tău și clasamentul acestuia.

 

Construirea marcii (Brand building): link-urile ce conduc către conținut relevant ajută la promovarea mărcii tale, demonstrând că ești un brand de succes în domeniul tău.

 

În ceea ce privește realizarea rețelei de link-uri, trebuie să ai în vedere:

 

  • Autoritatea domeniului: autoritatea este dată de profilul de link-uri pe care îl are un website, o pagină care se află pe un domeniu autoritar are mai multă relevanță și este mai bine văzută față de o pagină dintr-un domeniu cu mai puțină autoritate. Instrumentul cu care se poate calcula acest indicator, Domain Authority, este disponibil pe site-ul MOZ.

 

  • Textul ancora: expresia cheie pe care dai click pentru a accesa o altă pagină din website sau din afară poartă numele de text ancoră. Pentru a nu ajunge în situația în care Google să te penalizeze, nu crea prea multe link-uri cu același text ancoră, încearcă să folosești sinonime ale cuvântului cheie inițial, cuvinte cheie lungi sau numele brandului, astfel vei crește și autoritatea site-ului tău.

 

Reguli pentru utilizarea textului ancora:

 

  • Nu trebuie să fie mai mare de 5-6 cuvinte;
  • Trebuie să fie relevant pentru pagina targetata;
  • Trebuie să se regăsească în prima jumătate a articolului.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.