smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Cum să vă structurați site-ul pentru un SEO ușor și automat

În acest articol, voi împărtăși câteva dintre cele mai bune sfaturi despre crearea unei structuri puternice a unui website.

 

Cu cât este mai bună structura site-ului tău, cu atât sunt mai mari șansele tale de a fi printre primele rezultate în motoarele de cautare.

 

structura unui site web

 

1)     Structură URL

Recomandăm că URL-urile să aibă o structură prietenoasă, cât mai clară pentru motoarele de căutare, fără a folosi alte caractere speciale în afară de „-”. 

 

Relația dintre URL, titlu și elementul H1 la nivel de cuvinte cheie este importantă pentru o bună poziționare SEO.

 

2) HTTPS sau certificatul SSL

 

Utilizarea unui certificat SSL asigură o navigare în siguranță, mai ales pentru utilizatorii care achită online produsele. În plus, certificatul SSL este folosit de Google ca un factor în deciderea poziției unui website încă din 2014. Astfel, existența unei versiuni de HTTPS a site-ului este absolut esențială pentru o poziționare bună în paginile de rezultate Google, mai ales că aproximativ 30% din site-urile poziționate pe primul loc în Google au certificat SSL.

 

3) Fișierul sitemap.xml

 

Atunci când un site este accesat pentru a fi poziționat în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare, este important să aibă un fișier de tip sitemap.xml care ajută site-ul să detalieze structura acestuia. Este extrem de important ca un site să îl aibă accesibil la adresa www.siteexemplu.com/sitemap.xml. 

 

4) Fișierul Robots.txt și indexare

 

Pentru o mai bună indexare a site-ului este necesar să se folosească fișierul robots.txt, acest tip de fișier are o mare importanță datorită faptului că este primul citit de robotul Google atunci când verifică paginile site-ului. De asemenea, pentru a facilita o înțelegere rapidă a structurii website-ului, este recomandat că fișierul robots.txt să includă un link către sitemap.xml.

 

5) Redirecționări, erori 404 și erori 500 de server

 

Prezență redirectionarilor îngreunează viteza de încărcare a paginilor și astfel încetinește crawler-ul Google care accesează respectivele pagini pentru a indexa site-ul.

 

Există două tipuri de redirectionari, permanente și temporare. Atunci când sunt folosite cele permanente, arată ca o resursă care s-a mutat definitv la o altă adresă în site, iar redirectionarile temporare se folosesc atunci când este efectuată o mutare temporară a unui conținut, motivul mutării fiind dat de faptul că se realizează modificări pe site.

 

Erorile de tip 404 apar atunci când o pagină nu mai poate fi găsită pe un website, dar URL-ul este încă indexabil. Acest lucru apare, de cele mai multe ori, atunci când anumite pagini din site sunt șterse sau se realizează redirecționări către URL-uri incorecte. Acest tip de eroare poate fi extrem de dăunătoare unui site, așa că ea trebuie rezolvată cât mai rapid.

 

6) Optimizarea vitezei de încărcare a site-ului

 

Viteza de încărcare a unui site este considerată de Google ca un factor în deciderea poziției unui website în pagina de rezultate de căutare. Datorita schimbarilor de indexare mobile-first, viteza de incarcare atat pe desktop, cat si pe mobil e din ce in ce mai importanta in optimizarea SEO.

 

7) Linking intern

 

Link-urile interne sunt cele care trimit dintr-o pagină a website-ului către alte pagini din el, iar acestea au o importanță deosebită din două motive:

 

  • Ajută utilizatorii să ajungă cât mai ușor la informațiile pe care le caută;
  • Ajută motoarele de căutare să înțeleagă site-ul și să îl poziționeze mai sus în rezultatele de căutare.
 

8) Structura site-ului

 

Site-ul trebuie să aibă o structură bazată pe un profil de cuvinte cheie. Lista de cuvinte cheie se întocmește în urma unei cercetări pentru a afla categoriile din care fac parte și volumul de căutare al acestora, iar mai apoi vor fi selectate cuvintele cu volumul cel mai mare de căutare  și se vor grupa în funcție de tematica lor pentru a realiza structura site-ului.

 

În concluzie, structura site-ului este un produs al gândirii atente, al proiectării și al organizării precise. Cel mai bun moment pentru a dezvolta o structură puternică a site-ului este înainte de a vă crea site-ul. Cu toate acestea, dacă aveți deja site-ul, puteți reproiecta și reorganiza unele elemente de navigare pentru a îmbunătăți  structura SEO.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.