smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Autoritatea, încrederea și relevanța - cele trei strategii SEO

Având în vedere că în articolul anterior a fost explicată importanța serviciilor SEO în domeniul stomatologic, în materialul de astăzi îți vom prezenta trei strategii care te vor ajuta la poziționarea site-ului tău cât mai sus în lista motoarelor de căutare.

 

Google face mici actualizări aproape zilnic, menite să ajute utilizatorii. Actualizările realizate de Google iau în calcul o serie de factori în funcție de care acesta evaluează site-urile. De data aceasta printre factori se numără: autoritatea, încrederea și relevanța site-urilor.

 

În urma cercetărilor efectuate, s-a dovedit că site-urile care nu prezintă aceste caracteristici sunt văzute că site-uri de calitate inferioară de către motoarele de căutare.

 

Site-urile clinicilor stomatologice trebuie să aibă o abordare credibilă, experimente dovedite, mărturii, cazuri, recenzii și comentarii de la pacienți. Ceea ce trebuie să conțină un site al unei clinici stomatologice pe lângă cele enumerate, mai sunt: prezentarea echipei, imagini, video-uri care pot fi distribuite pe Social Media, iar cei care distribuie la rândul lor videoclipul să aibă credibilitate și un “nume”.

 

Au fost explicate trei strategii SEO puternice.

 

Autoritatea, încrederea și relevanța 

 

Google evaluează câte link-uri îndreaptă către site-ul tau, cât de de încredere sunt aceste site-uri de legătură, cât de relevantă este pagina ta, cât de vechi este site-ul tau, cât de rapid se încarcă site-ul ... și lista continuă.

 

Cu aceste trei strategii (autoritate, încredere și relevanță), puteți determina de ce un site ocupă un nivel mai mare decât altul sau puteți descoperi ce trebuie să faceți pentru a împinge site-ul vostru mai sus decât al unuia dintre concurenți.

 

Toate aceste strategii trebuie să se regăsească în paginile dedicate site-ului tau, precum:

 

 • Despre noi
 • Echipa de specialiști
 • Întrebări frecvente
 • Blog sau o rubrică de noutăți în domeniu
 • Portofoliu
 • Contact

 

Conținutul acestor pagini trebuie actualizat și îmbogățit în permanență, iar paginile trebuie să fie optimizate și indexate, de aceea trebuie să li se acorde o importanță deosebită.

 

Ce trebuie să reținem este că, pentru a fi găsiți pe internet, chiar în primele rezultate ale căutărilor trebuie să redactăm conținut relevant, atât pentru utilizatori, cât și pentru Google.

 

Cu alte cuvinte, optimizarea SEO reprezintă construirea site-urilor și articolelor astfel încât să rezulte conținut bine înțeles de Google și ușor de găsit pentru pacienți.

 

autoritatea, increderea si relevanta

 

1. Încrederea

 

Google recunoaște site-urile care au conținut diferit, coerent, original cu un grad înalt de precizie și le poziționează în partea de sus a rezultatelor căutării.

Site-urile trebuie să ofere conținut relevant și credibil pentru utilizatori pentru a căștiga încredere și autoritate în fața motoarelor de căutare, iar pentru asta aveți nevoie de baclink-uri pe site-uri web care la rândul lor prezintă calitățile prezentate: autoritatea, încrederea și relevanța.

 

2. Autoritatea

 

Autoritatea, cea mai populară strategie SEO, este încă puternică, dar acum este utilizată cel mai bine în tandem cu celelalte două principii (încrederea și relevanța). Este forța generală a site-ului tău pe piața ta. Autoritatea reprezintă încrederea pe care Google o are față de o pagină sau un site.

A fost dezvoltată o listă de criterii care sunt luate în considerare atunci când se calculează probabilitatea ca informația transmisă pe site să ofere încredere, pentru că cu cât Google are mai mare încredere în site-ul respectiv, cu atât putem spune că acel site are mai multă autoritate.

 

Printre principalele criterii folosite în calculul autorității, sunt:

 

 • mărimea site-ului;
 • viteza site-ului;
 • mărimea conținutului fiecărei pagini;
 • numărul de link-uri externe spre acel site;
 • vârsta site-ului;
 • erorile prezente in site (html, 404).

 

3. Relevanța

 

Google analizează relevanța contextuală a unui site și recompensează site-urile relevante cu clasamente superioare. Puteți obține un nivel mai mare cu mai puține legături, concentrându-vă pe construirea de link-uri de pe site-uri relevante. Creșterea relevanței  este o strategie puternică și poate duce la clasamente înalte în domenii competitive.

 

Conținutul site-ului trebuie să fie relaționat cu un subiect, toate paginile trebuie să conțină link-uri în interiorul site-ului, iar conținutul lor trebuie să fie împărțit pe categorii astfel încât motoarele de căutare să înțeleagă structura conținutului site-ului și al valorii paginilor din site.

 

Site-ul web nu trebuie să conțină pagini cu informații la întâmplare, paginile site-ului trebuie să aibă o legătură între ele.

 

Google asociază termenul de relevanță cu utilitatea conținutului oferit pentru cei care îl citesc, conținut curat, coerent și explicit, cuvinte cheie principale și secundare și cât de bine răspund informațiile la posibilele întrebări ale utilizatorilor.

 

În cazul relevanței, subiectul abordat pe site-ul web este un punct important, dacă conținutul subiectului este corelat cu căutările utilizatorilor, site-ul este considerat relevant și există șanse ca acesta să apară mai sus în lista rezultatelor.

 

Pentru că relevanța are legătură cu ce scriem și modul în care o facem trebuie să ținem cont de o serie de factori.

 

Cele mai importante criterii pentru stabilirea relevanței sunt:

 

 • cum este scris titlul articolului;
 • cum este scris primul paragraf;
 • existența unei meta-descrieri;
 • frecvența utilizarii;
 • corectitudinea gramaticală.

 

În concluzie, pentru ca site-ul să apară cât mai sus în rezultatele din Google trebuie să creăm conținut relevant pentru căutările utilizatorilor și să creștem autoritatea.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică 

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.