smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Organizarea unui cabinet stomatologic

    Vzitele la medicul dentist sunt percepute de catre pacient precum un vis urat. Amanam programarile la clinica stomatologica deoarece ne este teama atat de durerea pe care credem ca o vom simti, cat si din cauza situatiei financiare. Constientizam faptul ca pentru rezolvarea problemelor dentare avem nevoie de o suma considerabila si tocmai de aceea alegem sa vizitam medicul stomatolog in ultimul moment, desi este mai bine sa prevenim problemele dentare decat sa asteptam pana in “ultima faza” de salvare a dintilor.

 

   O alta problema care impiedica pacientii sa se programeze pentru o consultatie este timpul alocat. Stim cu totii ca in zilele noastre, omenilor nu le ajung nici 24 de ore pentru a-si rezolva problemele si pentru a ramane cu toate treburile la zi.

 

   Este important pentru un cabinet stomatologic sa fie foarte bine organizat pentru a se asigura ca pacientii nu vor simti niciodata ca timpul la medicul stomatolog nu este prietenul lor. O buna organizare a unui cabinet stomatologic consta atat intr-o tehnologie moderna care nu intampina dificultati in rezolvarea cazurilor pacientilor, cat si o echipa bine instruita care sa se descurce in orice situatie.

 

   Am pregatit in acest articol cateva aspecte care au scopul de a te ajuta sa iti simplifici munca de medic stomatolog, munca solicitanta in momentul in care programarile cresc semnificativ.

 

 

  • Echipa din cadrul clinicii tale trebuie sa stie mereu ceea ce trebuie sa faca. Atributiile lor trebuie sa fie bine stabilite de la bun inceput pentru asigurarea bunului mers al activitatii in clinica.

 

  • Vizita la cabinetul stomatologic incepe inca de la rezervarea unei programari. Fie ca este online sau telefonica, programarea reprezinta primul pas in consolidarea relatie dintre medic si pacient. In cazul unei programari telefonice asigura-te ca persoana care este responsabila cu rezervarea programarilor este amabila si prietenoasa cu pacientul. Un plus clinicii tale il aduce chiar si un apel telefonic in care, cu o zi inaintea consultatiei, i se reaminteste pacientului data si ora la care este asteptat de catre medicul stomatolog.

 

  • Fisa medicala reprezinta un beneficiu pentru medicul stomatolog. In ea se vor gasi informatii despre istoricul pacientului.

 

  • Trebuie sa existe un plan bine pus la punct pentru momentul in care pacientul va ajunge in clinica.

Pacientul se prezinta la receptie, unde este intampinat de catre o persoana din echipa medicala, apoi este rugat sa ia loc in sala de asteptare. Radiografiile dentare se efectueaza intr-o incapere speciala, izolata, dotata cu aparatura pentru realizarea de radiografii. Investigatiile radiologice ajuta la stabilirea diagnosticului sau la realizarea unui plan de tratament.

 

 

  • Creearea unui mediu ambiental pentru confortul pacientului reprezinta un aspect important in buna desfasurare a consultatiei. Cu cat pacientul se va simti mai confortabil, cu atat consultatia se va desfasura intr-un mod normal si usor pentru ambele parti.

 

  • Pacientul este “crescut” cu aceasta frica de dentist deoarece el asociaza zgomotul aparatelor foloiste de catre medic cu durerea; durere care in majoritatea cazurilor este minima, deoarece se folosesc anestezice destul de puternice.

Medicii, constienti fiind de frica pacientului, au reusit sa gaseasca o solutie pentru a ameliora sunetele aparatelor: muzica. Un remediu foarte bun, deoarece muzica potrivita reuseste sa calmeze si sa linisteasca pacientul.

Eforturile mediului ambiant intotdeauna apreciate de pacient.