smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Află cele 10 secrete ale unei broșuri convingătoare pentru cabinetul tău dentar!

Ce-ți vine în minte prima dată atunci când te gândești la noi variante de a atrage pacienți? Campanii plătite pe Facebook, content marketing sau SEO sunt doar câteva din strategiile de promovare cele mai comune. Chiar dacă cu toții deținem un smartphone și avem acces la tehnologii avansate, broșurile sunt încă o variantă  accesibilă și funcțională prin care îți poți promova cabinetul stomatologic.

 

brosura clinica stomatologica, brosura cabinet stomatologic, marketing stomatologic

 

Ce este o broșură?

 

O broșură este un material de prezentare tipărit sau digital ce conține informații despre un brand, produs sau serviciu, și care, adesea, comunică o ofertă specială sau un discount.

 

Este un instrument de marketing flexibil prin care îți promovezi brandul, produsele și serviciile, putând fi distribuită atât în mediul offline cât și în cel online.

 

Crearea unei broșuri implică în primul rând claritate privind audiența căreia i te adresezi, setarea obiectivelor de marketing și cum te va sprijini acest material să atragi mai mulți pacienți.

 

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a te aigura că broșura cabinetului tău dentar va fi una eficientă și citită cu placere de potențialii tăi pacienți:

 

1. Stabilrea scopului broșurii și mesajului pe care vrei să-l transmiți

 

Primul pas în direcția creării unei broșuri de succes este stabilirea scopului și mesajului pe care vrei să îl transmiți. De ce vrei să creezi această broșură? Ce îți propui să obții prin distribuirea acesteia? Prin stabilirea acestor aspecte, mesajul transmis va fi clar, eficient și convingător.

 

2. Definirea publicului țintă

 

Pentru a crea o broșură cât mai eficientă, este necesar să înțelegi cât mai bine care sunt informațiile pe care le caută potențialii tăi pacienți. Este adevărat că audiența cabinetului tău dentar poate varia de la prichindei până la persoane vârstnice, însă te sfătuim să abordezi pe rând, câte un subiect prin care să te adresezi unei audiențe cât mai specifice.

 

Poți, de exemplu, să creezi o broșură pentru părinți, una pentru adulți și o alta pentru pacienții vârstnici. Atunci când aceștia citesc broșura, trebuie să simtă că li te adesezi. Astfel, vor fi mai receptivi la îndemnul la acțiune. Dar, despre asta vom vorbi puțin mai târziu.

 

brosura clinica stomatologica, brosura cabinet stomatologic, marketing stomatologic

 

3. Strângerea informației

 

Abia după ce ai stabilit cu exactitate care este audiența căreia i te adresezi, poți începe să te focusezi pe strângerea informației și crearea conținutului.

Deși vei delega, cel mai probabil, un specialist care se va ocupa de crearea broșurii, va fi necesar să îi furnizezi cât mai multe informații relevante. Până la urmă, nimeni nu cunoaște cabinetul stomatologic mai bine decât tine.

Va fi, de asemenea necesar să pui la dispoziție, dacă există, și alte materiale pe care le-ai dezvoltat de-a lungul timpului pentru cabinetul tău stomatologic, precum broșuri mai vechi sau alte materiale promoționale.

 

4. Planificarea conținutului

 

Informația de calitate stă la baza temeliei creării unei broșuri atractive, care își îndeplinește scopul cu succes și aduce rezultate pozitive. Obiectivele stabilite inițial pot fi atinse numai dacă broșura este creată pentru un public țintă bine definit, iar mesajul este clar, concis și se concentrează într-o singură diecție. Este important, de asemenea, să existe un echilibru între prezentarea conținutului și a imaginilor, broșura fiind prin definiție o poveste care combină conținutul scris cu cel vizual.

 

5. Planificarea structurii

 

În general, o broșură este structurată după cum urmează:

 

  • Fața coperții

 

Aceasta trebuie să conțină un titlu și poate chiar un subtitlu care vor determina cititorul să parcurgă informația până la final.Scopul coperții este acela de a atrage atenția, așa că este important să arate cât mai atractiv.

 

  • Paginile de interior

 

În funcție de subiect, paginile de interior ale broșurii trebuie să includă informații despre cabinetul tău stomatologic, echipă, servicii, beneficiile de care se vor bucura cei care-ți vor deveni pacienți și testimoniale de la cei care îți sunt deja pacienți.

 

În orice caz, informația trebuie să fie cât mai bine structurată, cu paragrafe ușor de citit, care să nu plictisească cititorul.

 

  • Spatele coperții

 

Pentru că suntem siguri că îți dorești să fii contactat de cât mai mulți potențiali pacienți, este de preferat ca această pagină să conțină numai informațiile de contact ale cabinetului tău stomatologic. Locația, numerele de telefon, adresa de e-mail și site-ul, alături de pictograme sugestive, sunt singurele elemente care trebuie prezentate în această zonă.

 

brosura clinica stomatologica, brosura cabinet stomatologic, marketing stomatologic

 

6. Coperta și alegerea titlului potrivit

 

Alege o copertă cu un aspect deosebit! Șansele ca broșura să fie deschisă și citită cresc considerabil atunci când designul coperții este atractiv din punct de vedere vizual, iar mesajul este unul puternic și generează emoție.

 

Fiind primul care este observat de cititor, titlul broșurii trebuie să fie scurt, clar și concis. Este elementul decisiv care va determina cititorul să deschidă broșura și să afle mai multe informații. Recomandăm ca acesta sa conțină un mesaj puternic, care să transmită o emoție sau care să empatizeze cu nevoia celui căruia i se adresează.

 

Atunci când titlul obține răspunsuri emoționale și imediate, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

 

7. Crearea conținutului

 

Modul în care este formulat mesajul este, din nou, foarte important. Cititorul îți va pierde rapid interesul în cazul în care folosești propoziții prea lungi sau o exprimarea greoaie. Abordează o adresare profesională, dar prietenoasă și folosește un limbaj clar pentru a capta atenția cititorului pe tot parcursul lecturii.

 

Dacă îți dorești ca broșura cabinetului tău dentar să atragă pacienți noi, atunci este important ca aceasta să fie cât mai atractivă, interesantă, informativă și ușor de citit.

 

8. Crearea layout-ului

 

Pentru a crea o broșură convingătoare dar totodată ușor de citit, este important să existe un echilibru între elemente conținute de layout, precum: spațiul alb folosit,  fonturi, paragrafe cu titluri și subtitluri distincte, combinații de culori, pictograme și imagine de calitate. Nu copleși cititorul cu paragrafe consistente de text sau prea multe imagini!

 

9. Încurajarea cititorului să intreprindă o acțiune

 

În contextul în care celelalte elemente ale mesajului – text, imagine, structură, au reușit să atragă atenția potențialilor tăi pacienți, este foarte importantă formularea unui îndemn la acțiune (call to action) care să ghideze cititorul în direcția dorită de tine și prin care să îl convingi, de exemplu, să-ți viziteze site-ul sau să sune pentru o programare.

 

brosura clinica stomatologica, brosura cabinet stomatologic, marketing stomatologic

 

Varianta finală a broșurii creată pentru cabinetul tău dentar trebuie să îndeplinească cele 3 scopuri principale:

 

  • #1 Trebuie să comunice eficient specificul cabinetului tău dentar, incluzând valorile și serviciile pe care acesta le oferă.

 

  • #2 Trebuie să evidențieze care sunt beneficiile pentru pacient și cum se diferențiază cabinetul tău dentar de competiție.

 

  • #3 Trebuie să arate modern, profesional și să respecte identitatea vizuală a cabinetului tău.

 

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.