smile@marketdent.ro +40 766 320 209

5 motive sa te adresezi publicului feminin cand iti promovezi cabinetul stomatologic

 

 

În cele mai multe cazuri, tratamentul stomatologic este similar pentru pacienți, indiferent de sex. Există totuși diferențe importante – iar cabinetele stomatologice dornice de a atrage mai mulți pacienți de sex feminin ar putea sa ia notite.

 

Potrivit cercetatorilor americani femeile si barbatii se expun unor riscuri diferite cand vine vorba de probleme de sanatate dentare:

 

 

1. Femeile au riscuri mai mari de a face carii, de a isi pierde dintii  si sunt mai predispuse să nu aibă dinți naturali de-a lungul vietii.

 

2. Femeile pot prezenta un risc crescut de boală a gingiilor datorită modificărilor hormonale asociate cu sarcina, pubertatea, menstruația și menopauza.


3. În timpul sarcinii în special, femeile pot prezenta un risc crescut de boală a gingiilor și cariilor dentare datorită creșterii progesteronului și a estrogenului.

 

4. Tulburările de alimentație sunt mai frecvente la femei decât la bărbați și pot duce la eroziunea dentară, la carii dentare și la afecțiunile gingiilor.

 

5. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să experimenteze violența în familie, ceea ce duce la leziuni ale capului, feței și gâtului care afectează sănătatea dentară / orală. Abuzul financiar poate duce, de asemenea, la neglijenta dentară.

 

Mai mult decât atât, normele de gen și stereotipurile care subliniază perfecțiunea fizică pot determina îngrijorare legata de imaginea corpului la unele femei , aspect ce are un impact negativ asupra sănătății orale-dentare – de la tulburări de alimentație la smalț, la simțirea nevoii de a-și modifica aspectul prin practici dentare cosmetice .

 

Având în vedere aceste distincții, aceste aspecte ar putea fi considerat un studiu de caz de afaceri pentru cabinetele stomatologice  care doresc sa se adreseze  în mod specific femeilor.

 

Femeile răspund la informațiile despre sănătate

Femeile, de obicei, au nevoie de puțină stimulare pentru a căuta îngrijire dentară. Odata ce au inteles beneficiile de a-si mentine dintii si gingiile sanatoase, sunt de obicei mai vigilante si proactive decat barbatii.

 

Iar dentiștii pot juca cu siguranță un rol important în îmbunătățirea înțelegerii femeilor în problemele de sănătate orală care le afectează, aspect ce reiese din majoritatea mesaje lor de promovare a sănătății orale care informează pacienții cu privire la importanța consultului dentar in anumite stadii de viață, cum ar fi în timpul sarcinii și în jurul menopauzei.

 

Promovarea serviciilor specifice femeilor

Medicii stomatologi americani au constatat ca este cu siguranta o necesitate promovarea anumitor servicii stomatologice pentru femei.

 

În timpul tranzițiilor hormonale majore, de exemplu, femeile pot avea probleme specifice orale și dentare. Progesteronul si estrogenul fluctueaza in viata femeilor, in special in timpul sarcinii si in menopauza, expunand femeile la aparitia cariilor dentare, boala gingiilor si pierderea dintilor. Îngrijirea dentară ar trebui să fie o componentă esențială a îngrijirii antenatale.

 

Creați un cabinet favorabil pacientilor de sex feminin

Nu sunteți sigur de unde să începeți? O modalitate buna de a afla cum cabinetul dvs. poate fi mai  prietenos cu femeile este de a le cere parerea pacienților dumneavoastră. Rulați un sondaj la cabinet,  pe social media sau utilizați o casetă de sugestii.

 

Femeile remarcă mai mult dacă un loc este curat și frumos, asa ca aveti grija la aspectul cabinetului.

 

Sala de așteptare  trebuie sa aiba o mochetă vesela , pe masute sa se regaseasca reviste de ultimă oră și o zonă de joacă pentru copii.

 

Peretii pot fi captusiti cu desene recunoscute pentru copii.

 

 

 

Dacă puteți ajuta femeile însărcinate cu o bună îngrijire și sfaturi dentare atunci ele vor aduce întreaga familie la dvs. Astfel, dacă ești bun la slujba ta, vei avea pacienți loiali – și copiii lor, și chiar și nepoții – pentru o viață întreagă.

 

Cosmetica dentara

Femeile sunt mai predispuse in a cauta cosmetica in stomatologie decât bărbații, iar aceasta este o alta modalitate de a-iti extinde baza de pacienti de sex feminin. Cu toate acestea, există si dezavantaje: rezolvarea  problemelor dentare grave, cum ar fi degradarea dintilor, ar trebui să fie o prioritate majoră, dar femeile își vor cheltui adesea banii pe fatete si aparte dentare după care nu vor mai avea bani pentru munca de care au cu adevarat nevoie. Acest aspect necesita educarea acestor paciente prin explicarea  efectului final al serviciului dorit.

 

 

Cercetatorii americani sustin si intaresc  idea ca femeile au mai multe șanse să caute cosmetica dentara din cauza mesajelor publicitare care trimit un mesaj femeilor că valoarea lor se reflecta in ceea ce arată in exterior.

 

Daca ai nevoie de promovare si iti doresti ca o agentie de marketing specializata in marketingul pentru dentistii sa iti creeze si gestioneze mesajele de branding, MarketDent este exact ceea ce cauti.

 

Intra in legatura cu un consultant MarketDent chiar acum