smile@marketdent.ro +40 766 320 209

3 Motive Pentru Care Marketingul Local Este Esențial Pentru Stomatologi

 

Potrivit unui raport Pew Research, 72% dintre oameni au început ultima căutare a unui furnizor de servicii medicale pe un motor de căutare, dovada clara că marketingul bazat pe locație reprezintă un avantaj important pentru dentiști.
Acest lucru se datorează faptului că atunci când potențialii pacienți caută un medic dentist, fie folosesc cuvintele cheie care identifică locația lor (de exemplu “dentist Bucuresti”), fie motoarele de căutare pot detecta locurile lor prin adresa lor IP și rețeaua WiFi pentru a le oferi rezultate relevante la nivel local. Rezultatele motorului de căutare vor depinde de relevanța site-ului în interogarea de căutare, astfel cu cât efortul pe care un medic dentist îl pune mai mult în marketingul bazat pe locație, cu atât va fi mai probabil să apară în topul căutărilor, oferindu-le potentialilor pacienti o prezență online mai bună.. Iată câteva modalități prin care medicii stomatologi pot beneficia de avantajele căutării locale:

 

1. REVENDICA-TI LISTAREA PE HĂRȚI PENTRU A SPORI IN RANGUL DE CĂUTARE.
Google My Business, Bing Places and Yahoo Local oferă întreprinderilor mici capacitatea de a crea profiluri care apar în rezultatele motorului de căutare atunci când cineva își caută afacerea la nivel local. Prin revendicarea acestor profiluri în toate cele trei motoare de căutare, medicii stomatologi își pot crește cu ușurință șansele de a fi gasit atunci când cineva caută un dentist local. De exemplu, dacă o persoană din Bucuresti trebuie să găsească un nou medic dentist, probabil că va merge la calculatorul său și va căuta cuvinte cheie precum “dentist Bucuresti”. În plus față de furnizarea de site-uri web ale medicilor stomatologi locali, fiecare motor de căutare va include, de asemenea, profilul dentiștilor locali în cadrul rezultatelor. Cu cât profilul de afaceri al medicului dentist este mai optimizat, cu atât este mai probabil ca acesta să apară în aceste rezultate de căutare. Pentru a optimiza aceste profiluri, medicii stomatologi trebuie să completeze cât mai multe informații, să facă un dublu control pentru acuratețe și să ofere fotografii profesionale care să capteze atentia pacientului.

 

 

2. CUVINTE CHEIE LOCALE SALVEZA BANI SI DUC LA CREȘTEREA POTENTIALILOR PACIENTI
Atunci când creaza o campanie PPC (plata-pe-clic), mulți medici stomatologi se tem de cost. Când este făcută incorect, PPC poate fi foarte costisitoare pentru o afacere mică. Cu toate acestea, atunci când este făcută în mod corect, este incredibil de benefică pentru aducerea unor noi clienți. Cheia pentru campaniile locale PPC ale dentistilor sunt cuvinte cheie locale care vizează persoanele din zona dvs. si care caută servicii stomatologice.
De exemplu, folosirea unor cuvinte cheie largi precum “dentist” va consuma rapid cheltuielile dvs. publicitare, deoarece se va aplica căutărilor la nivel național. În schimb, restrângeți cuvintele cheie la locația dvs. specifică, cum ar fi “dentist Ploiesti” sau mai restrâns, pentru a vă asigura că persoanele cele mai susceptibile de a va deveni pacienți sunt singurele care vă găsesc practica online.

 

 

3. POTENTIALII PACIENTI IAU DECIZII PE BAZA RECENZIILOR LOCALE.
Potrivit unui studiu Bright Local, 80% dintre consumatori spun că au încredere în recenziile online la fel de mult ca in recomandările prietenilor și de multe ori aceste recenzii online se găsesc în rezultatele căutării locale. Un aspect al revendicării hărților online listate în motoarele de căutare este că oferă oamenilor posibilitatea de a scrie recenzii despre cabinetul tau care apar în profilul dvs. Acest lucru poate fi un lucru bun dacă pacienții scriu evaluări pozitive și poate fi dăunător dacă vor scrie pareri negative. Acesta este motivul pentru care este foarte important să aveți o persoana care sa poata gestiona și răspunde la recenzii.