smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Vrei mai mulți pacienți pentru cabinetul tău de stomatologie pediatrică? Evită cele 7 greșeli!

marketdent, promovare clinica stomatologica, pacienti clinica stomatologica, agentie marketing stoma

 

Deții un cabinet de stomatologie pedriatică cu un decor primitor, parcă desprins dintr-un basm. Ești pregătit cu povești și joculețe, astfel încât micuții sunt mereu cu zâmbetul pe buze. Te mândrești, de asemenea, cu tratamente stomatologice fără durere și stăpânești arta calmării chiar și celui mai neastâmparat prichindel.

 

Chiar dacă ești un medic pedodont cu experiență sau te afli abia la început de drum, știm că una dintre provocările cu care te confrunți este atragerea unui număr cat mai mare de pacienți.

 

Atunci când promovezi un cabinet de stomatologie pediatrică, este vital să ai o strategie bine definită, dar și îndrumarea potrivită pentru implementarea acesteia. 

 

Cum mediul actual economic se află într-o continuă schimbare, ca să ai success, trebuie să urmezi câțiva pași simpli, indiferent dacă te hotărăști să își promovezi cabinetul de unul singur sau apelezi la o agenție cu servicii specializate:

 

  • 1. Setarea scopurilor
  • 2. Identificarea publicului țintă
  • 3. Cunoașterea competiției
  • 4. Strategie personalizată
  • 5. Dezvoltarea planului de marketing
  • 6. Implementarea campaniilor de promovare

 

marketdent, promovare clinica stomatologica, pacienti clinica stomatologica, agentie marketing stoma

 

Cum crești vizibilitatea cabinetului tău stomatologic pentru părinții ai căror copii au nevoie de o mai bună sănătate orală?

 

Mulți medici pedodonți îmbrățișează eficiența marketingului digital pentru a ajunge la audiența potrivită și astfel atrag în cabinetele lor mai mulți pacienți.

 

În cele ce urmează, vei afla despre cele mai comune 7 greșeli pe care trebuie să le eviți cu orice preț în promovarea cabinetului tău.

 

1. Plan de marketing fără strategie

 

Marketingul eficient se referă în primul rând la comunicare strategică.

 

Publicul țintă este diferit de la caz la caz, ceea ce înseamnă că are nevoi diferite. Este important să știi cui te adresezi, să îți cunoști pacienții și să creezi pentru aceștia mesaje de calitate.

 

Așadar, plănuiește-ți strategia de marketing cu grijă, preferabil sub îndrumarea unui specialist care cunoaște foarte bine ce funcționează și ce nu.

 

2. Decizii de marketing luate la grămadă

 

Multe cabinete stomatologice elaborează și mai apoi abandonează planuri de marketing valoroase pentru că membri echipei nu reușesc să se pună de acord privind detaliile implicate în executarea unui plan consistent și coerent.

 

Atunci când aștepți acordul colectiv, te poți regăsi în situația în care, în timp ce aștepți la nesfârșit, competitorii tăi câștigă teren.

 

Chiar și atunci când există o decizie unanimă, rezultatul este adesea unul care nu va contribui la atingerea obiectivelor de creștere.

 

Ideal este ca persoanele implicate în luarea deciziilor să stabilească împreună obiectivele și bugetul, iar ulterior să contacteze o terță parte autorizată care să elaboreze un plan de marketing. 

 

marketdent, promovare clinica stomatologica, pacienti clinica stomatologica, agentie marketing stoma

 

3. Training inadecvat

 

Este vital să te asiguri că fiecare membru al echipei tale înțelege viziunea și strategia cabinetului tău stomatologic și primește îndrumarea pentru a face față noilor pacienți.

 

Pacienții obținuți în urma campaniilor tind să fie o idee mai ezitanți și mai sceptici față de cei care vin din recomandări. Vor pune, cel mai probabil, întrebări și se vor prezenta la cabinet cu anumite temeri, altele decât cele cu care membri echipei tale sunt deja obișnuiți.

 

4. Abordarea marketingului ca pe o obligație

 

Trebuie să privești marketingul ca fiind o acțiune care generează venituri. Mai degrabă, decât să te concentrezi pe costul campaniilor de promovare, încearcă să muți focusul pe generarea rezultatelor și posibilitatea creșterii veniturilor.

 

Este 25.000 de euro o sumă mare atunci când vorbim de strategie? Nu, dacă aduce pacienți care îți vor genera venituri de 125.000 de euro!

 

De acum înainte, încearcă să iei în calcul ROI-ul. Marketing-ul nu este despre costuri, ci despre INVESTIȚII.

 

5. Lipsa de coerență

 

Decide de ce cabinetul tău stomatologic este mai bun, apoi asigură-te că mesajele exprimă consistent valorile acestuia.

 

Pacienții își vor pierde încrederea în business-ul tău dacă le oferi mai puțin decât așteaptă. De asemenea, păstrează consistența și pentru planul de marketing. Nu opri o campanie pentru ca nu a generat rezultate din prima. Dă-i timp să funcționeze!

 

În general, va trebui să primești ajutor specializat în această direcție, pentru că nimeni nu te poate ghida mai bine decât un specialsit.

 

6. Lipsa identificării sursei

 

La punctul 6, discutam despre necesitatea urgentă pe care trebuie să o iei în considerare privind ROI-ul în toate deciziile pe care le iei privind marketing-ul.

 

În orice caz, dacă nu urmărești sursa fiecărui nou pacient, nu vei reuși niciodată să determini eficiența fiecărei strategii de marketing în mod specific.

 

Este recomandabil ca echipa ta să determine cum ajung noii pacienți la tine, începând cu primul telefon. Odată ce vei avea o bază de date, te vei putea întoarce și calcula rata de recuperare a investiției.

 

marketdent, promovare clinica stomatologica, pacienti clinica stomatologica, agentie marketing stoma

 

7. Angajarea nepotrivită a agenției de marketing

 

Este dificil să evaluezi competențele cuiva care se află în afara ariei tale de expertiză, însă îți recomandăm să fii atent (ă) la câteva detalii:

 

  • Agenție cu experiență în marketingul pentru dentiști

Marketingul pentru domeniul sănătății este o nișă mică, dar specializată, unde foarte puține persoane se pot numi experți. Orientează-te către o echipă care are experiența gestionării a cel puțin 100 de clienți din această zonă.

 

  • Agenție full service

Este de preferat să te orientezi către o agenție care oferă servicii complete de marketing, cu o echipă formată din specialiști care te vor ajuta să îți îmbunătățești vizibilitatea în mediul online.

 

  • Agenție orientată către rezultate

Ai nevoie de un profesionist care continuă să-și extindă cunoștințele și care, de asemenea, să fie întotdeauna orientat către rezultate.

 

Ne-am fi dorit să ne oprim la 7 greșeli, însă, adevărul este că, mai există și altele pe care ar trebui să le eviți pe cât posibil.

 

8. Încercarea de a te promova singur

 

Îți recomandăm să-ți controlezi dorința de a încerca să te ocupi singur de marketing. Uite de ce:

 

În primul rând, este în joc reputația ta. Nimic nu ar trebui să fie mai important pentru tine. Ei bine, eforturile amatoricești te vor face să arăți ca un amator. 

 

În al doilea rând, să-ți convingi pacienții să iasă din zona de confort și să te sune este dificil. Chiar dificil. De fapt, numai o parte din specialiștii de marketing reușesc să facă asta, deci, șansele tale de reușită sunt aproape nule.Și nu în ultimul rând, nu te gândi că vei economisi dacă te vei ocupa singur de marketing.

 

Iar șansele să renunți atunci când nu vei vedea rezultate sunt destul de mari și te vor conduce le următorul pas greșit...

 

9. Lipsa promovării

 

În zilele noastre, consumatorii sunt expuși la până la 3000 de mesaje comerciale pe zi. Pe zi! Asta înseamnă că, cabinetul tău concurează cu colegi de breaslă care înțeleg importanța marketingului și angajează agenții specializate cu ajutorul cărora să se promoveze.

 

Partea cea mai proastă? Dacă nu iei atitudine, nu vei ști niciodată ce ai fi putut obține.

 

marketdent, promovare clinica stomatologica, pacienti clinica stomatologica, agentie marketing stoma

 

Auditul tău de marketing în 5 pași:

 

  • 1. Folosești abordarea de marketing potrivită?

Include strategia ta de promovare un plan de marketing bine pus la punct, implementat eficient și bazat pe evaluarea rezultatelor? În caz contrar, înseamnă că nu explorezi la maxim potențialul acestuia.

 

  • 2. Cât de des revizuiești strategia de marketing?

Chiar și planurile elaborate trebuie revizuite. Dacă au trecut mai mult de 6 luni de când ai creat un plan de marketing, atunci este momentul să reîmprospătezi mesajul sau să abordezi un nou concept pentru acțiunea dorită.

 

  • 3. Ai scopuri precise și clare?

Strategia definește scopul, iar abordarea ajută la implementarea strategiei. Ca în final, scopul să poată fi cuantificat. Cum s-au schimbat țelurile tale? Ce strategie abordezi pentru pentru îndeplinirea acestuia?

 

  • 4. Ai un buget de marketing corect?

Exista 6 metode pentru a stabili un buget de marketing. Cum ai setat bugetul pentru a-ți îndeplini scopul? Ai suficiente resurse (timp, bani, oameni) pentru a dezvolta un plan câștigător?

 

  • 5. Ajută mesajul de brand la diferențierea cabinetului tău stomatologic?

Dacă ești singurul cabinet stomatologic din oraș, atunci poziționarea acestuia pe piață poate rămâne neschimbată. Însă, având concurență, este important ca pacienții tăi să înțeleagă cu exactitate de ce ești mai bun și ce te face să fii diferit.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile noastre:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.