smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Spune asta Pacienților și vor veni cu drag la clinică

 

Ce spui unui pacient care are o durere de dinti, care zice ca a avut o experiență neplacută la o altă clinică sau care pur și simplu are o zi proastă?

 

Știu, probabil îți spui că preferi să ai pacienți fericiți și să eviți pacienții morocănoși sau care se plâng. Însă aceștia din urmă sunt cel mai ușor de convins. Iată cum:

 

De fiecare dată când vorbești la telefon cu un astfel de pacient trebuie să comunici respectând 3 etape:

 

  • Empatie (spune-i că îl înțelegi)
  • Valoare (spune-i că a ales clinica potrivită pentru el)
  • Promisiune (promite-i că îl vei ajuta)


Hai să vedem 2 exemple:

 

Pacientul: "Am o durere de dinți și aș dori să mă vadă domnul doctor."

Personalul clinicii: "Vai, vă inteleg. Durerea de dinți e groaznică! (Empatie) Este bine că ați sunat la noi. (Valoare) Haideți să vă programez azi să vă vadă domnul doctor ca să scapați de durere. (Promisiune)"

 

Pacientul: “Vreau să schimb clinica pentru că am avut o problemă cu clinica unde am fost. Mi-au cerut o sumă mai mare decât mi-au spus la început.

Personalul clinicii: “Înțeleg perfect la ce vă referiți. Urăsc când se întâmplă asta. (Empatie) La noi lucrurile stau diferit. Întotdeauna explicăm în detaliu toate costurile, astfel încât să nu existe surprize. (Valoare) Haideți să vă programez acum ca să vedeți la ce mă refer. (Promisiune)”

 

Atunci când personalul clinicii tale respectă cele 3 etape vei reuși să obții mai mulți pacienți din apelurile telefonice.

 

Dar este acesta singurul lucru pe care poți să îl aplici în conversațiile telefonice cu pacienții? Sigur că nu!

 

Tocmai de aceea am pregătit un material care conține toate detaliile necesare pentru a obține mai mulți pacienți din apelurile telefonice.

 

Acest material îl primești gratuit dacă alegi unul din cele 4 planuri de mai jos. Indiferent dacă alegi să lucrezi cu noi sau nu, materialul este al tau și îl poți folosi în avantajul tău.

 

Accesează acum unul din cele 4 planuri și completează formularul 

 

Sau

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.