smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Sfaturi pentru a imbunatati acceptarea planului de tratament

         Care este procentul actual de pacienți care au acceptat tratamentul dvs. în acest an?

 

 

    Acceptarea cazurilor în cabinetul dentar se află la un minim istoric. Dacă observați că 50% dintre pacienții dvs. pleacă cu sindromul "Trebuie să mă gândesc la asta", continuați să citiți și descoperiți câteva sfaturi pentru a optimiza acceptarea tratamentului.

 

      Este esențial ca profesioniștii din domeniul dentar să poată comunica diagnosticul și să recomande un plan de tratament într-un mod care să facă pacienții să înțeleagă mai ușor condițiile orale, modul în care inflamația și infecția vor afecta starea lor generală de sănătate.

 

      Trebuie să ne luăm timpul să înțelegem cu adevărat pacienții noștri, preocupările lor și ceea ce valorează pentru viața și sănătatea lor generală.

 

 

      Pentru a înțelege cu adevărat pacienții noștri este nevoie de o anumită abilitate, care include capacitatea de a asculta activ, de a înțelege nevoile și preocupările pacientului și de a articula beneficiile tratamentului recomandat în funcție de acestea.

    Prin adresarea de întrebări deschise cu privire la ceea ce speră pacientul să realizeze cu zâmbetul său și care sunt principalele sale preocupări, profesioniștii din domeniul dentar pot obține informații valoroase cu privire la obiectivele și așteptările pacientului. Aceste informații pot fi apoi folosite pentru a personaliza planul de tratament și a-l adapta mai bine la nevoile și preferințele pacientului.

 

 

    Este, de asemenea, important ca profesioniștii din domeniul dentar să înțeleagă factorii emoționali care pot influența procesul de luare a deciziilor al pacientului.

     Pacienții pot avea temeri sau anxietăți legate de procedurile dentare, sau pot căuta o îmbunătățire cosmetică pentru a-și spori încrederea în sine. Prin înțelegerea acestor emoții subiacente, profesioniștii din domeniul dentar pot prezenta serviciile lor într-un mod care să resoneze cu pacientul și să abordeze preocupările acestuia.

      Trebuie să folosim cuvinte pe care pacientul le înțelege și să nu vorbim în limbaj medical pe care pacienții, cel mai probabil, nu îl înțeleg.

 

     Utilizați cuvinte care descriu starea orală a pacientului într-un mod accesibil, într-o manieră care să contureze o imagine clară a ceea ce se întâmplă în gura lor.

Descompuneți discuția în jurul a ceea ce valorează pacientul dvs. și folosiți cuvinte pentru a descrie starea lor dentară. Utilizați cuvinte pe care ei le pot înțelege ușor.

   Acestea sunt sfaturi care construiesc încredere, iar încrederea este unul dintre motivele principale pentru care pacienții vor accepta tratamentul dvs.

 

 

             Exemple de cuvinte descriptive:

*Sângerare

*Inflamație

*Infecție

*Gaură

*Fisură,etc..

 

       Realizați imagini intraorale. Arătați pacientului aceste imagini în timp ce sunteți așezați față în față și priviți-vă în ochi. Implicați pacientul în procesul de luare a deciziilor.

 

      Ajutați pacientul să "dețină propria boală."

  Aceasta se numește Proxemics și face parte din crearea relațiilor și încrederea.

 

    Când profesioniștii din domeniul dentar îmbunătățesc acceptarea cazurilor, oferă o îngrijire mai bună pacienților lor. În cele din urmă, obiectivul este de a construi încredere și de a stabili o relație pe termen lung cu pacienții, oferind cea mai bună îngrijire posibilă și o experiență centrată pe pacient.

 

        Participarea într-o conversație non-întreruptivă este o modalitate excelentă pentru profesioniștii din domeniul dentar de a înțelege mai bine pacienții și nevoile lor.

       Atunci când vă străduiți să înțelegeți ce își doresc pacienții dvs. și să atașați beneficiile serviciilor dvs. în jurul unui beneficiu pentru ei, acceptarea cazurilor se îmbunătățește.

 

 

         Care sunt valorile principale ale pacienților dentari?

-Bani

-Estetică

-Sănătate

-Timp

-Durere

 

 

           În cele din urmă, este important ca profesioniștii din domeniul dentar să recunoască că pacienții iau decizii în funcție de propriile motive, iar rolul profesionistului din domeniul dentar este să ofere pacienților informațiile și îndrumarea necesare pentru a lua decizii informate. Prin adoptarea unei abordări centrate pe pacient și concentrându-se pe construirea relațiilor, profesioniștii din domeniul dentar pot ajuta pacienții să-și atingă obiectivele de sănătate orală într-un mod confortabil și de sprijin.

 

 

          Pacienții se simt adesea mai confortabil și implicați atunci când li se oferă oportunitatea de a-și exprima gândurile și sentimentele despre un plan de tratament propus. Încurajați un dialog pentru a-i ajuta pe pacienți să-și asume responsabilitatea procesului de luare a deciziilor. Pacienții se vor simți mai încrezători în a programa și plăti pentru tratament atunci când planificarea tratamentului devine o colaborare cu pacienții, nu o cale unidirecțională.

             În plus față de promovarea unei atmosfere mai confortabile, o abordare conversațională în prezentarea cazului poate ajuta, de asemenea, să construiască încredere și să stabilească o relație mai puternică între pacient și dumneavoastră, expertul.

          Prin demonstrarea unui interes sincer în preocupările și nevoile pacientului, și oferind informații clare și sincere despre planul propus de tratament, profesioniștii din domeniul dentar pot ajuta pacienții să se simtă mai încrezători în privința îngrijirii pe care o primesc.

 

          În cele din urmă, cheia îmbunătățirii ratelor de acceptare a cazurilor constă în concentrarea pe construirea unor relații puternice cu pacienții, și acest lucru poate fi realizat prin dialog deschis, ascultare activă și o abordare centrată pe pacient în îngrijire. Prin punerea nevoilor și preocupărilor pacientului pe primul loc, profesioniștii din domeniul dentar pot ajuta pacienții să obțină rezultate mai bune în ceea ce privește sănătatea orală, în același timp construind o bază de pacienți loiali și mulțumiți.

 

Cum îi convingeți pe pacienți să "preia controlul asupra bolii lor"?

Când ați verificat ultima oară procentul de pacienți care au tratament neefectuat?

Care este planul dvs. pentru a-i determina pe acești pacienți să programeze tratamentul necesar?

 

Să știți că sunt aici pentru a vă sprijini pe dumneavoastră și echipa dvs. să aveți cel mai bun an de până acum!