smile@marketdent.ro +40 766 320 209

De ce se tem pacientii sa vina la cabinetul tau

Experții în comunicare au încurajat dentiștii să inițieze discuții cu pacienții lor despre riscurile asociate cabinetului stomatologic. Cu toate acestea, se știe puțin despre cât de des au loc aceste discuții – și cu atât mai puțin despre consecințele acestora.

 

Un sondaj realizat pe  4061 de pacienți a explorat preocupările pacienților, frecvența discuțiilor legate de riscuri și corelarile cu acestea. Pacienții care au discutat despre îngrijorările lor au fost mai puțin fricoși în privința stomatologiei și acorda mai multe șanse de a primi îngrijire dentară de multe ori.

 

Rezultatele studiului evidențiază complexitatea comunicării cu riscurile percepute de pacienti. Acestea sunt:

 

1. Respectarea promisiunii. Pacientilor tai le este teama de faptul ca promisiunile cabinetului tau stomatologic nu vor fi respectate. Din nerespectarea acestei promisiuni deriva toate celalalte riscuri.

 

2. Riscul financiar. Neindeplinirea promisiunii duce la insatisfactia pacientului care vine la pachet cu pierderile financiare.

3. Riscul pierderii timpului. Aceleasi principiu se aplica si atunci cand vine vorba de timpul pretios al pacientului. Stim cu toti cat de mult se poate extinde perioada de tratament .

 

 

4. Riscul emotional. Atunci cand asteptarile pacientilor nu sunt indeplinite intervine dezamagirea. Bineinteles orice dezamagire atrage asupra sa si alte consecinte negative.

 

 

5. Riscul dovezii sociale. Tratamentele oferite de tine s-ar putea sa nu fie aprobate de persoanele apropiate pacientului iar acest lucru i-ar putea afecta stima de sine.

 

 

6. Riscul fizic. Un tratament realizat necorespunzator s-ar putea sa ii cauzeze rani fizice si dureri pacientului.

 

 

Concluzii:

In realizarea ofertelor si a materialelor de prezentare pentru serviciile ofertite de cabinetul tau stomatologic incearca sa combati unul sau mai multe din aceste riscuri.

 

De asemenea, in activitatea ta de branding si marketing asigura-te ca iti pozitionezi ca fiind cabinetul care scuteste pacientul de aceste riscuri.

Astfel vei reusi sa atragi mult mai usor pacienti.

 

Ai un cabinet si vrei sa avem o discutie despre cum MarketDent te poate ajuta sa atragi mai usor pacienti?

Contacteaza-ne acum