Conversatii informationale cu pacientii cabinetului stomatologic
10 Idei Extrem de Creative
Indiferent dacă ești dentist, igienist sau pacient, conversațiile informale în timpul programărilor dentare sunt un subiect intens dezbătut. Cât de comunicativ ar trebui să fii? Deși unii dintre noi sunt în mod natural sociabili, alții dintre noi s-ar putea să găsească dificil să se angajeze în conversații nefolositoare, mai ales cu un pacient nou în cabinetul nostru stomatologic.
Dentiștii introvertiți, igieniștii dentari și pacienții ar prefera, de obicei, să treacă direct la subiect și să se concentreze pe îngrijirea cariei în loc să discute despre vreme, ultima știre de interes sau scena sportivă locală. Cu toate acestea, acele conversații informale de multe ori temute pot avea un impact semnificativ asupra relației dintre furnizor și pacient.
Un studiu realizat de psihologul Elizabeth Dunn a observat că și interacțiunile scurte între un client al unei cafenele și un barista pot crea sentimente de fericire, pozitivitate și apartenență. Astfel, programările dentare oferă și mai multe oportunități de a construi relații prin conversații, datorită duratei fiecărei vizite.
Cu toate acestea, merită să faci cercetări înainte de a începe să-i înnebunești pe pacienți cu vorbe. În loc să țâșnești cu ultimele noutăți din familie sau să te arunci într-o discuție politică fierbinte, poți folosi în mod strategic conversațiile informale pentru a construi relații, a îmbunătăți comunicarea și a afla mai multe despre obiceiurile sănătoase - sau nu prea sănătoase - ale pacienților tăi.
Apoi, consultă studiul nostru de caz despre cum cabinetele dentare pot prioritiza experiența pacientului aici.
Ce Este Conversația Informală?
Înainte de a ne aprofunda în cele mai creative moduri de a discuta cu pacienții tăi dentari, să determinăm ce este conversația informală. Cel mai probabil, deja știi dacă îți place sau nu. Cel puțin, cunoști pe cineva care a spus: „Urăsc conversațiile informale. Par atât de forțate și inutile.”
În realitate, conversațiile informale ajută la crearea unei punți între străini sau cunoscuți casuali. Conversația ușoară permite fiecărei părți să se acomodeze cu cealaltă. Îmbunătățește abilitățile de ascultare și chiar ajută la minimizarea anxietății sociale. Cel mai important, face ca pacienții tăi să se simtă văzuți, auziți și valorizați.
Având acest lucru în vedere, conversația informală s-ar putea să nu pară atât de inutilă până la urmă. Cunoscută oficial ca "comunicare fatatică",² conversația informală este un tip de comunicare informală pe care oamenii o folosesc pentru a se conecta, a lega legături și a construi relații cu oamenii.
Conversația informală formează baza aproape fiecărei relații personale și profesionale și ajută la facilitarea tranzacțiilor comerciale suplimentare în viitor.
Beneficiile Conversațiilor Informale cu Pacienții Stomatologici
Mulți oameni cred că conversațiile informale nu sunt la fel de importante, semnificative sau valoroase ca discuțiile profunde sau informative. Cu toate acestea, conversația casual face mai mult decât doar să pună capăt programărilor dentare stânjenitoare și tăcute.
Discuțiile informale sunt o componentă critică a multor relații din industria serviciilor și asistența medicală. Luați în considerare discuțiile din saloanele de coafură sau de frizerie, între clienți și reprezentanții de vânzări, ³ între fizioterapeut și pacient, chiar și între casieri și clienți.
În stomatologie, acest ritual de comunicare interpersonală poate construi încredere, reduce anxietatea și poate ajuta pacienții să găsească un teren comun cu bărbații și femeile din spatele măștilor chirurgicale și a dispozitivelor de scalare. În plus, conversațiile informale pot dezvălui indicii despre sănătatea și stilul de viață al pacientului. Alte beneficii pentru o practică dentară a conversațiilor informale cu pacienții dentari includ următoarele.
Relații Îmbunătățite
Ca dentist sau igienist, conversația informală îți permite să faci mai mult decât să-ți umpli timpul. Te ajută să construiești încredere cu pacienții tăi. O conversație plăcută și ascultarea activă asigură că pacienții știu că ești de partea lor. Aceasta transmite: „Sunt prietenos, sunt competent și sunt aici pentru a ajuta." Ca rezultat, pacienții tăi se vor simți mai confortabili să împărtășească detalii importante privind sănătatea și bunăstarea lor.
Recenzii Mai Bune
Conversațiile informale fac clienții să se simtă implicați și valorizați. Clienții implicați sunt mai predispuși să recomande cabinetul tău dentar prietenilor și familiei sau să lase recenzii pozitive online. La rândul lor, recenziile online mai bune rezultă în mai mulți clienți, in mai multe venituri și mai multe oportunități de a interacționa cu pacienții din scaunul tău.
Pacienți Mai Fericiți
Chiar și o interacțiune scurtă între un client al unei cafenele și un barista poate crea sentimente de fericire, conexiune și apartenență. Prioritizând conversații prietenoase și autentice cu pacienții tăi, personalul tău poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit generale a cabinetului tău.
Idei Creative pentru Conversații Informale cu Pacienții Stomatologici
Nu trebuie să fii un vorbitor extrovertit pentru a discuta cu pacienții tăi. În multe cazuri, pacienții tăi nici măcar nu se vor concentra pe subiectul conversației. În schimb, se vor simți pur și simplu mai confortabili deoarece ai făcut un efort să te conectezi.
Totuși, vă puteți perfecționa abilitățile de conversator și puteți continua conversații relaxante, aparent fără efort. Indiferent dacă sunteți igienist dentar sau dentist, aveți posibilitatea de a crea o primă impresie pozitivă și de a construi o relație de încredere, pe termen lung, pacient-furnizor.
În loc să începi fiecare programare cu o salutare superficială și să te apuci imediat de treabă, ia-ți timp să îți consideri interacțiunile și încearcă câteva dintre primele zece idei creative pe care le avem pentru a purta conversații informale cu pacienții dentari.
1-Stabilește Atmosfera
Știm cât de ocupat este cabinetul tău dentar. Chiar și așa, fă o prioritate să intri în fiecare sală de examinare calm. Intrarea grăbită poate intensifica nervii, poate agita pacienții care se grăbesc și poate face ca pacienții tăcuți să fie și mai puțin dispuși să vorbească. Nu aduce ultimul caz cu tine în această sală de examinare. În schimb, fii prezent pentru acest pacient.
2-Spune Bună
Știm că ai muncit din greu la facultatea de stomatologie. Totuși, studiile clinice adesea nu reușesc să pregătească noii dentiști și igieniști pentru conexiunea interpersonala. Cei mai mulți profesioniști învață abilitățile de care au nevoie pentru a conversa ușor cu pacienții în timp, dar la început s-ar putea să te simți rigid și inconfortabil.
Minimalizează comunicarea rigidă salutându-ți pacienții într-un mod cald când intri în cameră. Asigură-te că te poziționezi astfel încât pacientul de pe scaun să te poată vedea. Prezintă-te, zâmbește, stabilește un contact vizual și oferă un comentariu despre vreme sau alt subiect de interes general pentru a începe conversația într-un mod lin.
3-Treci la nivelul lor
Mulți igieniști dentari înclină pacienții pe scaun înainte să înceapă să vorbească. În loc să pui imediat pacientul tău într-o poziție vulnerabilă, așează-te pe scaun lângă ei ca și cum ai avea o conversație informală cu un prieten.
Stabilește un contact vizual și întreabă dacă au vreo întrebare despre programarea lor. Dă-le pacienților tăi un moment să își exprime îngrijorările într-o poziție verticală înainte de a înclina scaunul și a începe să lucrezi.
4-Calmează-le Nervii
Aproape 50% din populație suferă de anxietate dentară moderată până la extremă. În unele cazuri, frica intensă de stomatolog poate împiedica pacienții să participe la programări, ceea ce poate duce la o deteriorare a sănătății orale.
Conversatiile informale nu vor elimina anxietatea dentară, dar vă pot ajuta să vă liniștiți pacienții și să-i asigure că pot avea încredere în dvs. Explicați fiecare pas al curățării și examinării la nivel conversațional, reducând cantitatea de jargon pe care o utilizați. Puteți să menționați preocupări minore, cum ar fi o posibilă carie, și să vă asigurați pacientul că medicul dentist o va examina mai târziu.
5-Concentrează-te pe Pacient
Când interacționezi cu pacienții rezervați, s-ar putea să fii tentat să vorbești despre viața ta, familie, planuri de călătorie sau alte subiecte. Unii pacienți s-ar putea să fie încântați să audă despre viața ta. Cu toate acestea, întotdeauna optează pentru precauție când vine vorba de conversații informale.
Întreabă-ți pacienții despre viețile lor, familii și planuri de călătorie. Dacă ei te întreabă despre ale tale, poți să răspunzi rapid la întrebările lor înainte de a reorienta conversația spre ei.
6-Alege-ți cu Înțelepciune Subiectele
Probabil că ai auzit că nu ar trebui să discuți niciodată despre religie sau politică la masă. Același lucru este valabil și pentru camera de examinare dentară. Evită subiectele delicate, cum ar fi finanțele, credințele religioase sau opiniile politice. În schimb, discută despre subiecte neutre, pozitive, cum ar fi:
Vremea
Sporturile
Familiile
Locurile de muncă
Călătoriile
Animalele de companie
7-Înțelege Atmosfera Camerei
În ciuda celor mai bune eforturi ale tale, unii pacienți s-ar putea să nu dorească să interacționeze cu tine. Dacă observi că pacientul tău răspunde pe scurt sau pare mai interesat de telefonul sau ecranul TV, ia notă de semnalele lor nonverbale și reduce conversația.
8-Fii Prietenos, dar Eficient
Spre deosebire de pacientul menționat mai sus, unii clienți s-ar putea bucura de discuții și doresc să afle mai multe despre vacanța ta de vară, despre câinele tău sau despre copilul tau. Dacă da, este posibil să descoperiți că ați vorbit timp de zece sau 15 minute fără să atingeți vreodată un instrument de curățare.
Dacă observați că ați încheiat o nouă prietenie, menționați cu amabilitate că trebuie să începeți procesul de curățare sau de examinare pentru a evita să le păstrați prea mult timp, dar oferiți-vă să reluați conversația mai târziu.
9-Prioritizează Relațiile
Discuțiile ușoare ajută la construirea relațiilor, dar ascultarea eficientă le consolidează. Fii atent la comentariile pacientului tău, abordează-le preocupările și găsește modalități de a arăta că i-ai ascultat. Fie că le oferi o periuță de dinți extra pentru kitul lor de călătorie sau trimiți acasă câteva stickere pentru copiii lor, pacienții tăi se vor simți valorizați și văzuți de tine și de personalul tău.
10-Facilitați o examinare fără întreruperi
În final, asigurați o tranziție fără efort între curățare, examinare și procedura de plată.
Puteți lăsa note pentru dentist de revizuit înainte de examinare, puteți însoți pacienții la ghișeul de plată când vizita lor se încheie, sau puteți asigura că și-au programat următoarea vizită la dumneavoastră.
Pacienții vor aprecia încheierea fără probleme și fără stres a programării lor, indiferent cum faceți acest lucru.