smile@marketdent.ro +40 766 320 209

5 reguli pe care sa le urmezi la întalnirea cu un nou pacient pentru a îl pastra

În  relația medic-pacient, prima întâlnire este un eveniment important. Făcut bine de dvs. și de personalul dvs., acesta va confirma decizia pacienților de a face o noua programare în cadrul cabinetului dvs. și  de a va crea o impresie excelentă și durabilă ce poate aduce recomandari din partea noului pacient.

 

Pentru a profita la maximum de această oportunitate și a lansa o relație pe termen lung, reciproc avantajos, urmați acești pași:

 

1. Pregătește-te temeinic pentru sosirea noilor pacienți. Printre alte obiective, persoana de la receptie trebuie să adune nu numai informația tipică a pacientului, ci și informații personale - care vor contribui la construirea relației medic-pacient. În dimineața primei vizite, informați echipa despre pacienții noi, inclusiv despre detaliile personale pe care recepția le poate partaja în timpul  sedintei de întâlnirii zilnice.

 

 

2. Urmați un protocol de întâmpinare bine planificat atunci când pacientul intra pe ușă. Toți membrii personalului care vor interacționa cu pacienții noi ar trebui să fie instruiti pentru a oferi o primire călduroasă și entuziastă. În timp ce explică facilitățile și alte puncte de interes, coordonatorul de la recepție ar trebui să creeze și valoare cabinetului. Ceilalți membri ai personalului de asemenea este necesar sa  își asume responsabilitatea pentru noii pacienți si să contribuie la construirea relației, atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

 

3. Faceți o impresie puternica pacientilor. Demonstrați-vă profesionalismul și angajamentul față de îngrijirea pacientului, efectuând un examen cuprinzător și apoi prezentând un plan de tratament la fel de cuprinzător. Acest lucru va permite pacienților să profite din plin de serviciile de sănătate orală pe care le oferă cabinetul dumneavoastră.

 

 

4. Programați următoarea întâlnire. Fie că este vorba de tratament sau de igienă dentara, următoarea programare trebuie aranjată înainte de plecarea pacienților. Veți stabili un model pentru viitor.

 

5. Cereți feedback. Gestionat de scripting, coordonatorul de la recepția dumneavoastră trebuie să adreseze pacienților în timpul plății, "Cum a fost vizita dvs. la noi astăzi?" Acest lucru va oferi pacienților mai multe dovezi că va străduiti să satisfaceti pacientul. În plus, veți obține o idee despre cât de bine vă gestionați primele vizite.

 

Această experiență nouă a pacientului va oferi noilor pacienți motive ample de a avea încredere în capacitățile dvs. clinice și vă veți simți bine în ceea ce privește continuarea relației.