smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #7 Ce este un USP și care sunt elementele esențiale

propunere unica de valoare

 

Ce este USP?

 

Reprezintă propunerea unică de vânzare, este „lucrul” care te face unic pe piață -  este ceea ce pot primi pacienții de la voi, pe care nu le mai pot găsi nicăieri. Puteti de asemenea sa  o numiți „propunerea de valoare”.

 

Având un USP clar vă oferă un răspuns puternic pentru aceste întrebări:

 

 • În ce mod ești diferit de concurenții tăi?
 • De ce să vin la tine, decât la alta clinică?
 • De ce ar trebui să-mi pese de clinica ta sau de serviciile tale?
 • Oferiți servicii unice pe care competiția nu le au?
 • Lucrezi sâmbăta și duminica față de competitorii tăi care lucrează doar de luni până vineri?
 • Ce servicii unice prestați?
 • Cum vindeți serviciile în mod diferit de concurenții voștri?

 

Câte dintre aceste elemente sunt deja adevărate pentru tine? Sau: Ce poți schimba la clinica ta, astfel încât toate aceste elemente să devină adevărate pentru tine?

 

Le vom explora simultan, cu exemple despre cum ar putea arăta fiecare într-un anunț.

USP-ul tău descrie pur și simplu propunerea ta unică de vânzare, motivul pentru care “de ce să vă aleagă pacienții”

 

“De ce?” - Definiția a ceea ce face clinica voastră să iasă în evidență este esențială pentru că te diferențiază de concurenți.

Obținerea și menținerea atenției pacienților devine din ce în ce mai dificilă în fiecare zi. Dacă nu puteți comunica clar ceea ce vă diferențiază și de ce pacienții și potențialii pacienți vor să beneficieze de serviciile voastre aveți sansa de a vă pierde în mulțime.

 

Un USP definit înseamnă că puteți configura opinia pieței asupra clinicii voastre, îți controlezi poziția pe piață și cum ești perceput.

 

Cele șase elemente esențiale USP

 

 • Definiți-vă publicul țintă

Cine sunt pacienții tăi? Care sunt punctele pe care le rezolvă serviciile voastre? Ce le plac pacienților și ce nu le plac? Unde puteți găsi site-ul clinicii online și locația?

Cunoașterea pacienților voștri și modul în care serviciile voastre le rezolvă problemele oferă fundalul dezvoltării USP.

 

 • Cunoaște-ți industria

Care sunt tendințele actuale ale industriei? Care este cel mai mare concurent al tău? Ce fac ei bine? Ce fac ei greșit? Unde sunt lacunele din industrie? Cum se compară serviciile voastre?  

Răspunsurile la aceste întrebări vă vor ajuta să încadrați prima parte a USP - partea „unică”.

 

 • Descrieți ce face serviciul vostru unic pe piață

Ce face serviciul vostru mai bine sau diferit sau mai rapid sau mai ieftin decât concurenții voștri?

Enumerați caracteristicile cu adevărat unice ale serviciilor voastre. Veți ști cum vă stabiliți în fața concurenților și de ce aceste lucruri contează pentru pacienții voștri.

 

 • Enumerați beneficiile serviciilor voastre

Luați factorii care vă fac serviciile diferite și evaluați cum îi ajută pe pacienții voștri.

Prin educarea oamenilor despre beneficii pe care le aduc serviciile prestate de voi în vederea rezolvării problemelor îi atrageți.

 

 • Dovada ofertei

Oamenii vor să simtă că pot avea încredere în tine. Oferă-le o dovadă. Evidențiați aspectele din experiența voastră de rezolvare a problemelor pacienților voștri. Dacă este posibil, folosiți într-un fel mărturiile pacienților. Acest lucru ajută un potențial pacient să simtă că poate avea încredere în serviciile voastre și îi încurajează să afle mai multe despre clinica voastră, astfel încât să se poată programa în viitor.

 

 • Convertiți informațiile în câteva propoziții pe care le puteți aminti cu ușurință

Luați răspunsurile pe care le-ați creat și transormati-le în propoziții pe care le puteți repeta pentru a fi recunoscuți cu ușurință. Gândiți-le astfel încât să transmista un mesaj clar și convingător. Apoi luați propozițiile și rulați-le mai multor persoane și fii atent la feedback-ul lor.

 

În final, analizați dacă USP-ul are un răspuns puternic la toate întrebările dezvoltate mai sus.

În concluzie, un USP bine elaborat va servi drept temelie pentru dezvoltarea viitoare a clinicii tale.

 

Ai ratat lecția anterioară? o găsești aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.