smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #4 Cea mai importanta piesă – Pagina de vânzare

pagini de vanzare

 

Ce sunt paginile de vânzare și cum funcționează?

 

O pagină de vânzare este o pagină de pe site-ul vostru, care este concepută pentru a converti vizitatorii în pacienți. Este diferită de celelalte pagini de pe site, deoarece respectă urmatoarele criterii:

 

  • are un formular care vă permite să captați informațiile unui vizitator în schimbul unei oferte dorite;
  • unicul scop al paginii de vânzare este de a converti vizitatorii în lead-uri.

 

Cum funcționează paginile de vânzare?

    

  • O persoană vede un apel la acțiune și ajunge pe o pagină de vânzare cu un formular;
  • Persoana completează formularul, care îl transformă dintr-un vizitator într-un real pacient;
  • Informațiile din câmpurile formularului sunt apoi stocate în baza de date a pacienților voștri;

 

Procesul de conversie

 

Deși pagina de vânzare este componenta principală a procesului de conversie, există mai multe active care lucrează împreună pentru ca, conversia să aibă succes.

 

Apeluri la acțiune (CTA): un CTA este o imagine sau o linie de text care vă solicită vizitatorii să finalizeze o acțiune specifică. Pe paginile de vânzare, CTA spun vizitatorului unde ar trebui să facă clic pentru a accesa oferta. CTA-urile pot fi găsite în paginile site-ului vostru web, unde conținutul se corelează cu oferta, precum și pe postările de blog relevante care susțin conținutul din oferta voastra. Cu cât CTA rezonează cu pagina de vânzare și cu alte pagini pe care este promovată, cu atât este mai probabil ca un vizitator să se convertească.

 

Pagina de vânzare: așa cum am menționat anterior, singurul său scop este să explice avantajele unei anumite oferte și să încurajeze vizitatorii să se transforme în pacienți. Odată trimis formularul, vizitatorul trebuie redirecționat către o pagină „mulțumesc”.

 

Pagina de mulțumire: Pagina de mulțumire include un buton „descărcați acum”, pe care vizitatorii pot face clic pentru a obține oferta de pe pagina de vânzare. În afară de găzduirea ofertei, paginile de mulțumire sunt o modalitate excelentă de a continua procesul de conversie. Ofertele secundare (studii de caz, consultări online, seminarii web și multe altele) ar trebui să fie afișate printr-un alt formular sau CTA-uri specifice pe pagina de mulțumire pentru a încuraja vizitatorii sa meargă mai departe. 

 

De ce aveți nevoie înainte de a crea o pagină de vânzare?

 

Înainte de a vă putea scufunda în construirea paginii de vanzare, trebuie să vă asigurați că ați făcut toate cercetările necesare pentru a o combina eficient.

 

Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că acoperiți următoarele, înainte de a începe să lucrați la pagina de vânzare:

  • Atunci când creați pagina de vânzare, este important să o direcționați către un anumit segment de pacienți specific ofertei din pagină. Dacă încercați să adaptați conținutul de pe pagina de vânzare la mai multe persoane, inevitabil aceasta nu va rezona cu toti și va reduce șansele de conversie. Când vizați un anumit segment, eforturile voastre vor fi mult mai concentrate și vă vor crește șansele de conversie.
  • Oferta. O ofertă este ceva creat pentru a oferi valoare vizitatorilor site-ului unei clinici, în afară de tratamentele /serviciile pe care clinica le presteaza. Oferta ar putea contine un webinar, fișă tip, ghid sau orice altceva care poate fi descărcat și informativ.
  • Jurnalul cumparatorului. Este procesul de cercetare pe care un potențial pacient îl parcurge, ducând la o achiziție. Poate fi împărțit în trei etape diferite: stadiul de conștientizare, stadiul considerației și stadiul decizional. Pentru fiecare etapă specifică a călătoriei ar trebui create diferite tipuri de conținut pentru a ajuta oamenii să treacă de la o etapă la alta.

 

Matematica simplă explică de ce o pagină de vânzare este atât de importantă.

 

Prin dublarea ratei de conversie pe pagina voastră de vânzare, veți dubla pacienții potențiali. O rată de conversie se referă la procentul de vizitatori ai site-ului care fac și altceva pe lângă să-l viziteze, cum ar fi apelul la clinica sau abonarea la un newsletter.

 

Să înțelegem acest proces un pic mai mult: Avem doi agenți de publicitate, agentul de publicitate A și agentul de publicitate B. Acestia au anunțuri identice, li se aplică același cost pe clic și solicită același număr de vizitatori lunari pe paginile respective. Cu toate acestea, rata de conversie a paginii de vânzare A este de 5 la sută, ceea ce se traduce în 50 de oportunități noi pe lună, în timp ce rata de conversie pentru B este de 10 la sută sau 100 de noi oportunități pe lună.

 

Deoarece ambele firme plătesc aceeași sumă pentru anunțuri, costul achiziționării unui nou avans pentru B este jumătate din ceea ce este pentru A. Acest lucru vă arată cum o pagină de vanzare puternică vă poate dubla numarul de pacienti și reduce și costurile.

 

În concluzie, prima pagină a site-ului vostru web este esențială pentru a transforma interesul unei persoane într-o achiziție. În timp ce Google vă poate ajuta să aducă potențiali pacienți pe site-ul vostru web, calitatea paginii de vânzare are puterea de a sigila o clinică stomatologică.

 

Acestea sunt elementele de bază ale construirii unei pagini de vânzare eficiente. Însă, mai trebuie să știți câteva lucruri despre acest instrument important, pe care îl vom explora în urmatoarele lecții.

 

Ai ratat lecția anterioară? O găsești aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile noastre:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.