smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #3 Cea mai mare inovatie: Google AdWords pentru promovarea clinicilor stomatologice

google adwords

 

Google este una dintre cele mai influente și de succes companii ale epocii informaționale. Dar știați că aproximativ 90% din veniturile Google provin din serviciile sale de publicitate?

 

Acest program se numește Google AdWords, iar specialitatea sa este marketingul cu plata pe clic (PPC).

 

Există câteva motive pentru care AdWords se evidențiază de alte servicii de marketing online, dar puterea sa principală este întinderea incredibilă a programului.

 

În fiecare zi, aproximativ 6 miliarde de căutări se efectuează prin Google. Fiecare încercare de căutare reprezintă nevoia unei persoane pentru o informație sau o cerere pentru un serviciu.

 

Ca și clinică stomatologică puteți profita de acest lucru prin întâmpinarea unei cereri de căutare cu o ofertă. Adevăratul beneficiu este faptul că Google are deja atenția pacienților potențiali - eliminând efortul pentru atenția pe care o clinică trebuie să o facă de obicei prin televiziune, radio sau publicitate pe ziare.

 

Un alt beneficiu al publicității online este că rezultatele sunt ușor de urmărit. Cu reclame tradiționale, de exemplu, știți câți oameni se abonează la un ziar, dar nu câți oameni s-au uitat de fapt la anunțul vostru de la pagina 10, iar publicitatea tipărită este foarte scumpă.

 

Cu Google AdWords, însă, aveți un control total asupra bugetului. Decideți cât veți plăti pentru un clic și veți plăti doar atunci când cineva face clic efectiv pe anunțul vostru și aterizează pe site-ul vostru web.

 

Puteți stabili în ce zi a săptămânii și la ce oră din zi oamenii pot vedea anunțul, și mai important, vă puteți asigura că persoanele care locuiesc în apropierea clinicii voastre sunt cele care văd anunțul.

 

Puteți seta un anunț să fie afișat la căutările care au loc numai pe o rază de 10, 20 sau 50 de km de clinica voastră stomatologică - ideal pentru marketing local.

 

Nu există nicio altă formă de publicitate care să vă ofere atât de mult control ca AdWords. În Google AdWords, puteți controla:

  • Bugetul lunar;
  • Cât plătiți pe clic;
  • La ce afișări de căutare (cuvinte cheie) apar anunțurile voastre;
  • Când difuzează anunțurile și când nu (puteți programa de luni până Vineri 9 A.M. la 5 P.M. sau puteți avea anunțuri difuzate 24/7);
  • Mesajele publicitare afișate;
  • Cât oferiți pentru traficul mobil.

 

Posibilitatea de a viza anumite zone geografice din AdWords face parte din controlul de neegalat, dar merită menționat separat aici (mai ales că suntem concentrați să folosim Ad-Words pentru promovarea clinicilor stomatologice).

 

În programul AdWords puteți viza țări întregi (dar nu sunt relevante pentru clinicile locale) sau limitați-vă campania la anumite state, zone de metrou, orașe, județe, congrese, raioane și / sau coduri poștale.

 

Cei mai mulți agenți de publicitate nu se gândesc să folosească AdWords pentru cercetarea de piață, dar când este folosit pentru acest scop, devine un instrument puternic pe care îl puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți tot marketingul.

 

Google AdWords este cel mai precis instrument de cercetare a cuvintelor cheie. Acesta vă va oferi date despre cuvinte cheie pe care nu le puteți obține altfel.

 

Dacă veți investi timpul și banii în SEO, este bine să știți ce cuvinte cheie merită direcționate și, utilizând date de la campania voastră AdWords, vă puteți concentra eforturile SEO pe cele mai bune cuvinte cheie pentru clinica voastră.

 

Principalele patru motive pentru care clinicile stomatologice nu reușesc să folosească Google AdWords

  

#1 Nu există pagini de vânzare sau au pagini de vânzare slab realizate

Pagina de vânzare este o parte esențială a campaniei AdWords, iar o pagina bună vă poate dubla instantaneu avantajele de la AdWords.

 

#2 Reclame slabe cu rate de click reduse

Majoritatea reclamelor Google spun practic același lucru (si, sincer, nu sunt atât de convingătoare în felul în care o spun). Ca și în cazul paginilor de vânzare, un anunț Google cu conversie ridicată cu o rată de clic mare (CTR) poate, de asemenea, să vă dubleze instantaneu pacienții, iar cea mai bună parte este că Google te răsplătește pentru că ai avut reclame cu conversie ridicată. Deci, nu numai că dublarea CTR-ului vă va aduce de două ori mai mult potențial, dar puteți ajunge, de asemenea, să plătiți mult mai puțin pe clic.

 

#3 Urmărirea conversiilor apelurilor

60% până la 70% din numărul de lead-uri pentru clinicile stomatologice vin sub forma unui apel telefonic. În plus, apelurile telefonice au tendințe de o calitate mai bună, deoarece cel care este într-adevăr interesat este cel mai probabil ca o să ia telefonul și o să apeleze, decât să trimită informațiile printr-un formular de pe site-ul vostru web.

 

Utilizarea unui serviciu de urmărire a apelurilor vă poate ajuta să vă gestionați bugetul și să stimulați succesul general al strategiei de marketing.

 

#4 Structura slabă a campaniei

Cu toate cărțile, articolele și cursurile disponibile încă se mai regăsesc campanii AdWords slab înființate.

 

Ai ratat lecția anterioară? O găsești chiar aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.