smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #19 Tehnici SEO locale (măsurarea succesului, diagnosticarea problemelor, tactici SEO)

agentie seo

 

Înainte de a discuta despre tehnicile cu privire la modul de a face SEO local, trebuie să înțelegeți peisajul rezultatelor căutării Google.

 

În primul rand, vom vorbi despre structura site-ului web. Apoi, voi prezenta detalii despre ce reprezintă rezultatele reale SEO și alte câteva concepte înainte de a discuta despre cum se face SEO pentru a obtine trafic organic către site-ul vostru web.

 

Toată lumea se axeaza pe clasamentele cuvintelor cheie și pe hărțile Google. Desigur, aceste lucruri sunt foarte importante. Nu spunem că poziționarea site-ului web pe prima pagina în căutările locale nu este importantă. De asemenea, este esențial si să obțineți cel puțin cinci recenzii în hărțile Google. Dar, cu toate acestea, există mai multe tehnici pe care le puteți utiliza pentru a avea succes SEO local pe lânga să obții recenzii și să fii pe prima pagina în Google pentru câteva cuvinte cheie. Trebuie să înveți cum să vezi lucrurile într-un mod diferit.

 

Proiectată corect, fiecare pagină a site-ului vostru web va fi expusă și indexată de Google. Iată ce vreau să spun: imaginați-vă un copac cu multe ramuri în sus, multe rădăcini sub pământ și un trunchi de copac în mijloc. Acesta este aspectul site-ului vostru web.

 

Site-ul vostru nu are doar una sau două dimensiuni, ci este tridimensional. La fel cum soarele luminează fiecare ramură și frunză a unui copac, fiecare pagină a site-ului vostru web este expusă în permanență căutării Google.

 

Dacă vă gândiți la site folosind această analogie, decât la un site web ca o singură pagină (adică un copac fără ramuri, doar un ciot), vă dați seama că fiecare pagină a site-ului vostru web este importantă.

 

Continuând această analogie, pentru a oferi oamenilor calea cea mai scurtă către ceea ce caută, Google le permite să intre pe site-ul vostru de pe orice pagină oferind astfel o experiență mai bună pentru utilizatori.

 

Știind acest lucru, nu doriți să aveți un site doar cu o pagină de pornire și poate cu câteva pagini suplimentare; pentru a face SEO în mod corect, doriți să construiți un site web cu sute diferite pagini. De ce? Deoarece la fel ca rădăcina unui copac, fiecare pagină se poate îngrămădui într-o zonă unică a solului și poate absorbi nutrienții săi, deoarece fiecare pagină a site-ului web poate conține un articol unic care descrie un aspect specific al activității voastre.

 

Dacă site-ul vostru are sute de pagini și acoperiți fiecare aspect posibil a ceea ce faceți, persoanele cu probleme specifice în nișa voastră sunt mult mai probabil interesate să vadă un anumit articol pe site care corespunde exact problemei sau întrebării lor. Google le va arăta apoi acel articol specific, vor face clic pe el și vor accesa acea pagină specifică.

 

Și, așa cum știm din Google PPC și din marketing în general, cu cât puteți răspunde la întrebările cuiva, cu atât este mai probabil să îi primiți ca pacienți. 

 

Nu vă faceți griji, vă voi spune, de asemenea, cum puteți să vă poziționați pe prima pagină pentru sute de cuvinte cheie și cum să vă construiți site-ul cu sute de pagini de conținut.

 

Măsurarea succesului în SEO Local

 

De unde știți dacă eforturile locale SEO funcționează?

 

O modalitate bună este de a utiliza Google Analytics și instrumentele de webmaster pentru a vedea cât de mult trafic obține site-ul vostru de la motoarele de căutare și pentru ce cuvinte cheie - acest lucru se numește „trafic organic”.

 

Ei spun că dacă puteți măsura ceva, îl puteți îmbunătăți.

 

În SEO, nu este diferit. SEO-urile profesionale urmăresc totul, de la clasamente și conversii la link-uri pierdute și multe altele pentru a ajuta la dovedirea valorii SEO. Măsurarea impactului muncii este esențială pentru succesul SEO, păstrarea pacientului și valoarea percepută.

De asemenea, vă ajută să pivotați prioritățile atunci când ceva nu funcționează.

 

Deși este obișnuit să ai mai multe obiective (atât macro cât și micro), este esențială stabilirea unui obiectiv final principal.

Singura modalitate de a ști care este obiectivul principal al unui site web este de a înțelege puternic obiectivele și / sau nevoile pacientului.

Rețineți următoarele sfaturi în timp ce stabiliți obiectivul principal, obiectivele suplimentare și punctele de referință ale unui site web.

 

Sfaturi pentru stabilirea obiectivelor:

 

  • Măsurabil: dacă nu îl puteți urmări, nu îl puteți îmbunătăți;
  • Fiți specific;
  • Partajează-ți obiectivele: Studiile au arătat că notarea și împărtășirea obiectivelor tale cu ceilalți îți cresc șansele de a le atinge.

 

Acum, după ce v-ați stabilit obiectivul principal, evaluați valorile suplimentare care ar putea ajuta site-ul vostru pentru a atinge obiectivul final. Măsurarea unor criterii de referință suplimentare (aplicabile) vă poate ajuta să mențineți un puls mai bun asupra sănătății și progresului actual al site-ului.

 

Diagnosticarea problemelor SEO folosind structura site-ului

 

Înainte de a trece la anumite tactici SEO, să vorbim despre structura site-ului și cum să diagnosticăm de ce site-ul poate avea probleme SEO.

 

Situația 1: Google Analytics arată că primiți unul, doi, poate chiar cinci vizitatori zilnic. În această situație, indiferent de aspectul site-ului web, nu vă va ajuta; nu conteaza cum se clasează site-ul, nu vă va ajuta - trebuie să obțineți mai mult trafic!

 

Situația 2: primiți 20, 30, chiar 50 sau 100 de vizitatori pe zi, dar primiți foarte puține lead-uri (apeluri, e-mailuri, trimiteri formular). În acest caz, aveți o problemă de conversie.

 

În situația 2, se pare că obțineți trafic adecvat de la motoarele de căutare, dar nu primiți lead-uri, asta înseamnă că:

- Elementele de design ale site-ului nu păstrează treaza atenția căutătorilor;

- Nu răspund la întrebările lor;

- Nu-i poți rezolva problemele;

- Elementele distrag vizitatorii până la punctul de inacțiune și frustrare.

 

Această situație este mult mai dificil de abordat, deoarece se pare că lucrurile ar trebui să funcționeze, iar la suprafață, nu există niciun motiv de ce nu funcționează.

 

Este important să vorbim despre conversie, deoarece se leagă de modul corect de a face SEO local.

Fiecare site web, dacă vă gândiți, este format din câteva tipuri diferite de pagini. Ești stomatolog, majoritatea site-urilor clinicilor stomatologice au cinci tipuri diferite de pagini pe site:

 

  • 1. Homepage;
  • 2. Despre noi;
  • 3. Tratamente / servicii;
  • 4. Articole;
  • 5. Pagina de contact.

 

Dacă vă navigați paginile din site-ul unei clinici stomatologice, acesta este format 95% din conținut privind tratamentele stomatologice și articole informative, ceea ce înseamnă că pe un site de 100 de pagini, homepage-ul, despre noi, pagina de contact, cuprind doar 4% din toate paginile site-ului.

 

Atunci când vă concentrați pe conversie, acele pagini vizualizate cel mai des sunt cele pe care ar trebui să vă concentrati. Homepage-ul este aproape întotdeauna una dintre primele cinci pagini cele mai vizualizate de pe orice site web, dar cel mai probabil, pe primul loc sunt paginile de articole si tratamente / servicii.

 

Tactici SEO pentru construirea traficului

 

SEO este relativ simplu și are doar câteva elemente de bază.

 

1: Creați conținut unic, valoros, în mod regulat.

Unul dintre cele mai bune moduri în care puteti crea conținut este să intervievati pe cineva o dată pe lună, o oră, un apel telefonic înregistrat. Odată transcris, un interviu telefonic de o oră se va transforma in aproximativ 12 - 15 articole (aproximativ 8.000 de cuvinte).

Dacă realizati acest lucru o dată pe lună și răspundeți la întrebări frecvente, concepții greșite, greșeli, și alte întrebări importante pentru utilizatori, veți crea o cantitate utilă, atrăgătoare și eficientă de continut SEO  pe care Google îl va recompensa cu mai mulți vizitatori ai site-ului.

 

2: Obțineți backlink-uri de pe site-urile web relevante

Un singur backlink relevant, de înaltă calitate va bate 1.000, poate chiar 10.000 de baclink-uri mediocre. Nu mergeți după site-uri unde link-urile nu sunt relevante. Nu încercați să obțineți sute de mii de legături; nu ai nevoie de ele. Aveți nevoie doar de trei până la cinci link-uri relevante și de înaltă calitate pentru a obține o creștere semnificativă a traficului către site-ul vostru în timp.

 

Seo Local este similar cu SEO National

 

Acum știți cele două elemente de bază ale SEO. SEO Local funcționează în același mod.

Pe vremuri, erai capabil să „păcălești Google” și să creezi pagini specifice pentru cuvintele cheie pentru care voiai să te clasifici, mai ales dacă cuvintele cheie alese erau diferite orașe din zona ta.

 

Acum, în schimb (și mai fiabil), Google își bazează rezultatele căutării și clasamentele pe locația fizică a clinicii. Asigurați-vă că toate adresele de locație sunt afișate pe site-ul web și ca ați creat o listă Google Maps pentru fiecare locație. Deoarece Google dorește să afișeze rezultate locale căutătorilor care caută ajutor local și pentru că Google cunoaște locația smartphone-ului, tabletei sau laptopului (de unde căutați), acesta vă va arăta rezultatele locale.

 

Google citește adresele de pe site-ul web și dacă un utilizator se află pe o rază de câțiva km față de adresa clinicii voastre, aveți o probabilitate mai bună de a vă crește poziția în Google dacă site-ul vostru web a fost optimizat corespunzător și este mobil.

 

Obținerea recenziilor în Google Maps

 

De ce recenziile sunt importante pentru clinica voastră și unde ar trebui să meargă?

 

Recenziile sunt extrem de importante astăzi. Am văzut multe studii care spun că majoritatea utilizatorilor citesc și depind de informatiile din recenzii pentru a lua decizia și pentru a judeca ce clinică ar trebui să apeleze.

 

Recenziile sunt critice și trebuie să le aveți în mai multe locuri pentru a fi  eficiente, cum ar fi Google Maps, pagina de Facebook, etc.

 

În concluzie, credeți sau nu, SEO nu este o știință a rachetelor. În cele mai multe cazuri, se rezumă la cele mai evidente lucruri, cum ar fi structurarea site-ului ușor de înțeles, conținut relevant, titluri descriptive ale paginii descrise, etc. Din când în când pot apărea unele probleme mai complicate (cele care necesită ajutor profesional), dar în cele mai multe cazuri, puteți identifica și repara lucrurile cu ajutorul unor instrumente.

 

Ai ratat lecția anterioară? O găsești aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.