smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #18 Șase întrebări de pus înainte de a angaja o agenție PPC

marketing local stomatologie

 

Ar putea fi o decizie inteligentă să angajezi ajutor extern din partea unei agenții PPC pentru a-ți gestiona și optimiza campaniile Google AdWords ale clinicii tale stomatologice!

 

Dar, înainte de a vă semna pe linia punctată, asigurați-vă că puneți următoarele șase întrebări importante fiecărei firme PPC pe care le-ați intervievat pentru job. 

 

Ceea ce este mai important decât prețul este perioada de timp pe care o agenție o petrece gestionând un cont PPC. Dacă nu petrec timpul necesar pentru gestionarea eficientă a campaniei, atunci fiți siguri că acele campanii ale clinicii stomatologice vor eșua.

 

Întrebarea #1 Voi păstra proprietatea contului meu AdWords?

 

Campania AdWords trebuie configurată și gestionată într-un cont Google pe care îl deții și vei avea acces mereu la acesta.

Unele agenții, în special cele naționale / internaționale mai mari, nu vor folosi un cont AdWords deținut direct de clienții lor. În schimb, vor folosi un cont al agenției interne, iar campania este gestionată si nu puteți avea acces direct. Veți primi doar rapoarte lunare care acoperă valorile pe care ei aleg să le distribuie.

 

Există câteva mari dezavantaje ale acestui scenariu. În primul rând, nu știi cu adevărat ce se întâmplă în contul tău. Nu puteți vedea ce cuvinte cheie / termeni de căutare sunt declanșate de anunțurile voastre, modul în care este structurată campania, cât de des se conectează și se optimizează cineva, etc.

 

De asemenea, nu aveți idee cât plătiți efectiv pentru clic-uri față de plata companiei în comisioane de administrare.

Aceasta ar putea fi cea mai importantă întrebare dintre toate. Trebuie să vă asigurați că aveți proprietatea și controlul complet asupra contului Google Adwords

 

Întrebarea #2 Cum sunt urmărite și raportate rezultatele/ ROI?

 

Trebuie să urmăriți conversiile. Trebuie să utilizați urmărirea dinamică a apelurilor. Trebuie să știți costul pe conversie.

Deci, atunci când angajați o agenție, este important să înțelegeți dacă și cum vor urmări conversiile  în campania voastră. Folosește urmărirea dinamică a apelurilor? Urmărește trimiterile din orice formulare de contact din paginile voastre de vânzare?

 

O frustrare pe care o au proprietarii clinicilor stomatologice este că primesc rapoarte confuze de la agenții. Rapoartele oferă informații de bază despre campanie: cuvintele cheie de top, clicuri pe care le-au obținut campaniile lor, care sunt ratele de clic ale reclamelor etc.

 

Cu toate acestea, de multe ori nu obțin raportări clare despre ceea ce contează cel mai mult.

 

În cele din urmă, voi doriti să știți dacă AdWords generează un ROI pentru voi sau nu, așa că asigurați-vă că raportarea pe care o obțineți de la o agenție vă face acest lucru foarte clar.

 

Întrebarea #3 Agenția va crea pagini de vânzare dedicate campaniei mele?

 

Din cauza importanței pe care o pagină de vânzare o are asupra performanței campaniei voastre, una dintre întrebările pe care ar trebui să le adresați unei agenții este dacă vor crea pagini de vânzare pentru voi.

 

Întrebarea #4 Cine va crea și gestiona campania mea?

 

Ceea ce tinde să se întâmple în cazul multor agenții, este faptul că acestea angajează persoane cu o experiență slabă pentru a le putea oferi salarii mici care să fie rentabile pentru companie, iar angajații de nivel inferior nu au, de obicei, experiența și setul de abilități necesare pentru a crea și / sau gestiona o campanie PPC și probabil nu sunt cei care doriți să lucreze la campaniile voastre.

 

De obicei, cei mai talentați marketeri PPC sunt cei care sunt specialiști marketing. Ei sunt cei care doriți să se ocupe de campaniile voastre, să vă scrie anunțurile, să realizeze paginile de vânzare și să se concentreze asupra conversiilor.

 

De asemenea, aflați dacă puteți menține contactul în special doar cu persoana care se ocupă de campaniile voastre, deoarece fiind în contact regulat cu oamenii care se ocupă de campania voastră (mai ales atunci când sunt specialiști în marketing) poate avea un impact semnificativ în rezultatele marketingului vostru, puteți lucra cu ei pentru a discuta despre strategii, idei de redactare / realizare a paginii de vânzare, servicii / tratamente noi.

 

Întrebarea #5 Lucrează cu unul dintre concurenții mei?

 

Un risc pe care vi-l asumați atunci când agenția lucrează cu concurenții voștri este faptul că aceștia pot folosi aceleași anunțuri / pagini de vânzare atât pentru voi, cât și pentru concurenți.

 

De asemenea, este un risc dacă agenția nu are copywriter buni, iar aceștia “fură” anunțurile altor persoane. În afară de faptul că anunțurile ar putea fi slabe, cum se pot diferenția aceste clinici care au anunțuri și pagini de vânzare identice?

 

Chiar dacă agenția PPC creează pagini de vânzare și anunturi unice pentru voi și concurenții voștri, cum decid ei cine primește anunțul și pagina de vânzare cu cele mai bune rezultate? Este mai bine să evitați situații de genul acesta și să lucrați cu o firmă exclusivă care nu va lucra cu concurenții vostri.

 

Desigur, poate fi benefic să angajați o agenție care are deja experiență în domeniul vostru de activitate, daca au dovedit că au anunțuri și pagini de vânzare care au obținut rezultate bune, însă este mult mai bine ca această agenție să nu colaboreze cu competitorii voștri, ci să presteze aceste servicii diferitelor părți ale țării decât cea în care activați voi.

 

Întrebarea #6 Trebuie să semnez un contract pe termen lung?

 

Vrei să stii clar toate detaliile contractului tău înainte de a-l semna.

 

-  Cât timp sunteți blocat în contract?

-  Există taxe de pornire?

-  Cine deține datele?

-  Cum (și cât de curând) puteți anula contractul dacă nu sunteți mulțumit de rezultate?

 

Fiți un participant activ la proces. Rămâneți în legătură cu agenția și anunțați despre orice noutăți, evenimente, reduceri la tratamente etc., care se desfășoară în clinica voastră. Conectați-vă la contul AdWords din când în când și aruncați o privire să vedeți ce se întâmplă acolo. Verificați că anunțurile sunt testate în mod constant, pierderile sunt șterse și înlocuite cu noi câștigători. Contacteaza-i de fiecare dată pentru a face brainstorming. Discutați cu aceștia strategii și idei care vă pot ajuta să generați mai multe oportunități pentru clinica voastră.

 

Gânduri finale

 

Pe măsură ce parcurgeți lista cu potențialele agenții PPC, asigurați-vă că puneți întrebările pe care le-am abordat astăzi pentru a restrânge lista cu cele care vă vor ajuta cel mai bine.

 

După ce această listă este redusă, asigurați-vă că oferă unele dintre următoarele activități PPC, care sunt importante pentru o campanie de succes:

  • Determinarea si selectarea cuvintelor cheie;
  • Crearea de continut unic si relevant;
  • Optimizarea paginilor de vanzare;
  • Urmărirea conversiilor și a apelurilor;
  • Monitorizare PPC;
  • Gestionarea costurilor PPC;
  • Auditul contului AdWords.

 

Ai ratat lecția anterioară? O găsești aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.