Lecția #17 Remarketing – strategia pe care orice clinică stomatologică ar trebui să o folosească
Remarketingul, cunoscut și sub denumirea de retargeting, este unul dintre cele mai bune ROI-uri pe care le veți obține de la orice tip de publicitate sau marketing. De fapt, nu vă puteți gândi la o campanie de marketing online pentru care nu ați dori să folosiți și remarketingul.
Chiar și cu o pagină de vânzare bună, de obicei 80% sau mai mulți dintre cei care au accesat pagina de vânzare nu se vor transforma în lead-uri. Cu toate acestea, acești oameni au făcut o căutare în legătură cu serviciul / tratamentul vostru și au dat clic pe anunț. Deci, evident, au arătat interes pentru clinica voastră și pentru ceea ce oferiți.
Imaginează-ți acest lucru: Unul dintre potențialii pacienți ajung pe pagina de vânzare. Sunt cu adevărat interesați de ceea ce oferiți, dar poate ei se gândesc: „Ah, știi ce, nu sunt pregătit să sun chiar acum. Lasă-mă să mă gândesc la asta puțin mai mult și poate mă voi întoarce. Probabil că voi lua o decizie peste câteva zile și voi suna înapoi, dacă tot mă interesează. ”
Știm că dacă nu te retargetezi, șansele ca acel potențial să-și amintească exact cine ești și să se întoarca pe site-ul tău pentru a te contacta sunt zero. Urmăriti aceste persoane și încearcati să stati din nou în fața lor - asta este exact ceea ce vă permite să faceți remarketingul.
Pentru a conduce o clinică stomatologica de succes, trebuie să vă concentrați nu numai pe obținerea de noi pacienți, ci și pentru a câștiga din nou pacienții existenți.
Nu uitați că 98% dintre vizitatorii site-ului părăsesc un site web fără a lua nicio măsură. Scopul remarketingului este să vizeze acei pacienți care au vizitat anterior site-ul vostru web și să-și angajeze din nou interesul pentru tratamentele / serviciile clinicii voastre.
De ce contează remarketingul pentru clinicile stomatologice
Clinicile stomatologice pot avea succes dacă găsesc în mod regulat noi pacienți și depun eforturi pentru a câștiga înapoi pacienții pierduți.
- Remarketingul ajută la creșterea gradului de conștientizare a mărcii. Atunci când utilizatorii care părăsesc site-ul web fără conversie văd anunțurile de remarketing pe site-urile lor favorite, li se oferă o șansă de a fi impresionați de fiecare data;
- Este mult mai ușor să vinzi produse și servicii pacienților care se întorc decât pacienților noi. Rata de succes a vânzării către pacienții care se întorc se situează la 60-70%, în timp ce rata de succes a marketingului către pacienții noi reprezintă 5-20%.
Remarketing pentru o clinică stomatologică
Remarketingul nu este doar pentru clinici mari ... funcționează extrem de bine și pentru clinicile stomatologice locale. Există multe rețele de remarketing diferite, dar pentru o clinică locală, cele mai importante două sunt Facebook și Google.
Începeți cu remarketingul Google
Configurarea unei campanii de remarketing este destul de simplă, urmând să vă prezentăm procesul aici:
Primul pas este să instalați eticheta de remarketing pe site-ul vostru. Doriți ca această etichetă să continue pe fiecare pagină de pe site-ul vostru. Unul dintre lucrurile grozave despre remarketing este că nu funcționează doar pentru cei veniti din trafic PPC. Puteți utiliza remarketingul pentru a ajunge la fiecare vizitator al site-ului, indiferent dacă au ajuns acolo de la PPC, organice, social media sau direct tastând adresa URL.
Pentru a obține eticheta de remarketing, conectați-vă la contul AdWords și găsiți „Biblioteca comună” faceți legătura în partea stângă a paginii.
Prima opțiune pe care o veți vedea este „Publicul”, ceea ce doriți să selectați. Faceți clic pe butonul „Configurați remarketingul”, numiți campania „ Remarketing ” și selectați opțiunea „Fără obiectiv de marketing”. Selectați locațiile, strategia de licitare, bugetul etc., așa cum ați procedat la configurarea campaniei de căutare.
Există o mică modificare pe care vă sugerăm să o faceți aici. Este vorba despre „Limitarea frecvenței”, pe care o veți găsi la rubrica „Livrare anunțuri” din secțiunea „Setări avansate”. Dacă lăsați această opțiune implicită, anunțurile de remarketing pot apărea de nenumărate ori pentru utilizatorii care vă vizitează site-ul. Ar putea fi excesiv. Nu vrem asta. Scopul nostru aici este de a le reaminti despre clinica voastră, nu de a-i enerva!
Crearea reclamelor de remarketing
În acest moment, va fi timpul să scrieți câteva anunțuri pentru campania voastra de remarketing. Cu o campanie de căutare, aveți voie să difuzați numai anunțuri text. Cu o campanie de remarketing, însă, anunțurile vor fi difuzate în Rețeaua de display Google, astfel încât să aveți opțiunea să difuzați și anunțuri imagine.
Când tocmai începeți, vă recomandăm să respectați anunțuri text. Puteți pur și simplu să copiați o parte (sau tot textul) din anunțurile din campania de căutare în campania de remarketing și asta vă va oferi un bun punct de plecare.
- Anunțuri imagine
După ce campania de remarketing a funcționat o perioadă și lucrurile merg bine, puteți experimenta adăugarea unor anunțuri imagine în campanie și puteți vedea cum funcționează.
Google are o serie de dimensiuni diferite de anunțuri imagine pe care le puteți crea. Cu toate acestea, ceea ce am descoperit este că 300 x 250 este cea mai comună dimensiune a anunțurilor de imagine, 728 x 90 a doua cea mai frecventă. Pentru a menține lucrurile simple, vă recomandăm să creați doar anunțuri de dimensiunile respective.
- Segmentarea succesului
Google creează o „Listă principală” implicită pentru remarketing care se adresează tuturor celor care accesează contul site-ului vostru web. Cu toate acestea, este posibil să nu doriți să vizați orice persoană care vine pe site. Sau poate doriți să direcționați mesaje diferite către vizitatori diferiți (de fapt, este o idee bună să vă adaptați mesageria în acest fel). Segmentarea traficului site-ului în diferite audiențe vă poate ajuta să îmbunătățiți semnificativ rezultate pe care le obțineți din campania de remarketing.
Dupa cum urmează:
- Persoanele care v-au contactat deja (și sperăm să devină pacienți) probabil că nu trebuie să vadă anunțurile de remarketing din nou și din nou. Așadar, un public pe care îl puteți crea în AdWords este o listă a fiecărui vizitator al site-ului, cu excepția celor care au declanșat o conversie în timpul vizitei;
- Dacă aveți o mulțime de pacienți existenți care vă vizitează site-ul (de exemplu, poate aveți un portal online pe care îl utilizează pentru a se conecta pentru a accesa informații), atunci nu doriți ca aceștia să vadă anunțurile de remarketing. În acest caz, puteți crea o audiență care exclude orice vizitator pe site-ul care vizitează pagina de conectare pentru pacienții existenți.
Extinderea remarketingului dincolo de AdWords
Google nu este singurul loc atunci când vine vorba de remarketing. Celelalte opțiuni recomandate sunt Facebook și chiar YouTube.
Remarketing Facebook
1. Conectați-vă la managerul de anunțuri pentru pagina voastra de pe Facebook.
2. Faceți clic pe fila „Instrumente” și selectați „Pixeli”.
3. Apoi faceți clic pe butonul „Actions” și selectați „View Pixel Code”.
4. Copiați codul și puneți-l pe site-ul vostru web;
5. Pe măsură ce oamenii îți vizitează site-ul, vor fi etichetați și vei începe să creezi un public personalizat pe Facebook;
6. Creați un anunț în Facebook și direcționați-l în mod special către noul public personalizat;
7. Consultați centrul de ajutor pentru anunțurile Facebook pentru mai multe informații despre opțiunile lor de remarketing.
În concluzie, remarketingul este un instrument puternic pentru clinicile voastre pentru a vă crește veniturile și traficul. Remarketingul înseamnă mai mult decât să ajungi la publicul tău. Este o strategie semnificativă, coezivă și antrenantă, axată pe nevoile și dorințele audienței, bazată pe interesul lor anterior pentru clinica voastră și rezultatul dorit de această audiență.
Ai ratat lecția anterioară? O găsești aici
Vrei să te ajutăm?
Alege unul dintre planurile de mai jos:
Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică
Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.
Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.
Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.
Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.