smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #15 Urmărirea conversiilor

marketing local stomatologie

 

Urmărirea conversiilor este un instrument gratuit care vă arată ce se întâmplă după ce un utilizator interacționează cu anunțurile voastre, fie că a completat formularul de programare, s-a înscris pentru buletinul informativ, sau a apelat la clinica voastră. Când un utilizator realizează o acțiune pe care ați definit-o ca fiind valoroasă, aceste acțiuni se numesc conversii.

 

Cum pot configura urmărirea conversiilor?

 

Instrumentele de analiză și publicitate lucrează împreună pentru colectarea, segmentarea și vizualizarea datelor referitoare la conversii. Dacă alegeți să faceți publicitate sau să analizați datele de pe platformele de publicitate Google, utilizați instrumentele găsite pe Google Analytics și AdWords pentru a urmări conversiile.

 

Cum puteți spune ce cuvinte cheie și reclame au cele mai bune performanțe atunci când vine vorba de atragerea de noi pacienți în clinica voastră? Sau ce cuvinte cheie ar trebui eliminate din cauza rezultatelor slabe?

 

Nu puteți găsi răspunsurile la aceste întrebări fără să configurați mai întâi urmărirea conversiilor.

Urmărirea conversiilor în anunțurile Google poate măsura câte apeluri telefonice și câte întâlniri online au fost generate direct din anunțurile voastre.

 

Un mare avantaj al marketingului digital față de marketingul tradițional este puterea urmăririi conversiilor - știind ce activități funcționează și ce nu.

 

Dacă nu aveți încă configurat urmărirea conversiilor, trebuie să faceți acest lucru. Urmărirea conversiilor este unul dintre cele mai importante aspecte în măsurarea succesului online și unul dintre principalele motive pentru care proprietarii de site-uri web folosesc Google Analytics ca parte a strategiei lor de marketing.

 

Există diferite tipuri de conversie și le puteți configura pentru a urmări diferite evenimente pe site-ul vostru web.

 

De ce este recomandat să folosiți urmărirea conversiilor?

 

  • Aflați care sunt cuvintele cheie, anunțurile, grupurile de anunțuri și campaniile cele mai eficiente pentru determinarea unor acțiuni valoroase din partea utiliaztorilor;
  • Luați decizii mai bine informate cu privire la cheltuielile publicitare;
  • Folosiți strategii de licitare inteligentă;
  • Aflați câți utilizatori interacționează cu anunțurile voastre pe un dispozitiv sau într-un browser și efectuează conversia pe un altul.

 

Cel mai important lucru - costul pe conversie

 

Costul pe conversie este totul. Este cea mai importantă modalitate de măsurare și cea pe care trebuie să vă concentrați cu adevărat.

Costul pe conversie este un termen utilizat în analiza web și publicitatea online pentru a face referire la costul total plătit pentru o reclamă în legătură cu succesul în realizarea obiectivului respectivei reclame.

 

Costul pe conversie este raportul dintre numărul de vizualizări și numărul de conversii reușite (programari, înscrieri, participare sau oricare ar fi obiectivul reclamei) rezultat din acele vizualizări ale anunțurilor.

 

Costul pe conversie nu trebuie confundat cu costul pe clic.

 

Trei lucruri de urmărit atunci când vă optimizați campania

 

1. Cuvintele cheie

Atunci când vă optimizați campania, aspectul numărul unu pe care îl veți analiza îndeaproape sunt cuvintele cheie.

În fila „Cuvinte cheie”, priviți ce cuvinte cheie vă oferă un cost bun pe conversie și care nu.

 

Chiar și în cadrul aceleiași campanii, costul pe conversie poate varia foarte mult în funcție de cuvântul cheie.

Dacă găsiți un cuvânt cheie cu un cost ridicat pe conversie, nu înseamnă neapărat că trebuie să eliminati acel cuvânt. S-ar putea să constatați că un anumit cuvânt cheie vă aduce un cost ok pe conversie sau un cost ridicat. În loc să eliminati cuvântul cheie, pur și simplu puteți reduce suma licitată. Prin urmare, veți plăti un cost mai mic pe clic și, presupunând că păstrați aceeași rată de conversie, acest cuvânt cheie poate ajunge să funcționeze pentru voi.

 

2. Reclamele

Al doilea lucru pe care vă recomandăm să le priviți sunt anunțurile voastre.

Am vorbit în articolul anterior despre testarea separată a anunțurilor și asta aveți de făcut aici. Când vedeți ce anunțuri vă atrag un nivel maxim cost pe conversie, trebuie să le opriți și să le lăsați pe cele care vă obțin costul mai mic pe conversie.

 

Iată un sfat util pentru a ține cont de optimizarea anunțurilor:

 

Așa cum am menționat anterior, am constatat că dacă copia anunțului din anunțul vostru se potrivește cu copia anunțului din pagina de vânzare, tinde să vă crească ratele de conversie. Și ceea ce cu siguranță vă doriți să evitați este să creați orice deconectare între anunț și pagina de vânzare.

 

De exemplu, difuzați un anunț care menționează un beneficiu, o “consultație gratuită”, dar acel beneficiu nu este menționat si pe pagina de vânzare. Aceasta deconectare poate face ca un potențial pacient să se gândească de două ori înainte de a vă contacta.

 

Dacă anunțul vostru menționează un beneficiu care are o mulțime de perspective pentru a face clic pe el, acesta trebuie să fie susținut si pe pagina de vânzare. Deci, pe cât posibil, asigurați-vă că anunțul și pagina de vânzare sunt consecvente.

 

3. Conversiile mobile

Următorul lucru pe care vă recomandăm să îl analizați în campania voastră locală sunt conversiile mobile.

 

În lecția următoare, vom examina peisajul mobil cu mai multe detalii, dar, deocamdată, îl vom analiza din punct de vedere al conversiei.

Dacă costul pe conversie este mult mai mare pe mobil, ceea ce în unele nișe poate fi, ați putea avea în vedere ajustarea sumei licitate pentru telefonul mobil. Sau puteți opri complet traficul mobil, astfel încât anunțurile voastre să nu fie afișate deloc pe mobil (mai multe despre acest lucru în capitolul următor).

 

Puteți vedea performanța traficului pe mobil în comparație cu traficul pe desktop la nivel de campanie, grup de anunțuri, cuvinte cheie și anunțuri.

 

Dacă doriți să o vizualizați la nivel de grup de anunțuri, faceți clic pe fila „Grupuri de anunțuri” din contul vostru AdWords și apoi faceți clic pe butonul „Segment”. Din meniul derulant, faceți clic pe opțiunea „Dispozitiv”.

 

Ai ratat lecția anterioară? O găsești aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.