smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #14 Testarea separată a reclamelor

marketing local stomatologie

 

Ce este testarea separată?

 

Un test (cunoscut și sub denumirea de A / B test) este o strategie de marketing în care două elemente ale unei campanii de marketing sunt testate una față de celălaltă pentru a analiza care va oferi cele mai bune rezultate.

 

Testarea separată poate fi aplicată la aproape tot ce vă puteți gândi: e-mailuri, pagini de vânzare, titluri de postări pe blog și, desigur, anunțuri Facebook.

 

Un test bun poate duce la îmbunătățiri majore a ROI, chiar și de 10x!

 

Magia AdWords este că nimeni nu stă și nu ia în considerare un anunț înainte de a face clic pe el. Un vizitator vă vede mesajul, creierul lui are o reacție instantanee și ia o decizie - face clic sau nu o face.

 

Google face atât de ușor să efectuați testarea în timp real a diferitelor anunțuri. Pur și simplu creați două anunțuri în fiecare grup de anunțuri al campaniei voastre (puteți testa mai mult de două anunțuri simultan, dar vă recomandăm să începeți cu două sau trei). După ce anunțurile au colectat destule click-uri și conversii, puteți judeca care este cel mai performant, apoi ștergeți anunțul cu performanțe slabe și creați un anunț nou care va concura cu anunțul câștigător.

 

Dacă repetați acest proces de mai multe ori, după câteva săptămâni sau luni, veți vedea că performanța anunțurilor va fi din ce în ce mai bună. Testarea separată a copiei anunțului este una dintre cele mai sigure metode de a îmbunătăți performanța contului AdWords în timp, așa că vă recomandăm să rămâneți la ea pentru o perioadă lungă de timp.

 

Deoarece veți avea aceste date de conversie, CTR-urile nu sunt cea mai bună modalitate de a judeca câștigătorul. Cea mai importantă statistică pe care trebuie să o analizați este costul pe conversie (adică, costul pe lead).

 

Nu uitați, nu este vorba doar despre anunțul care obține cel mai mare CTR. Este mai important să aflați ce anunțuri obțin cel mai mare nivel de conversie și cel mai mic cost pe conversie.

 

Concentrarea pe cost pe conversie în testele divizate vă va permite să luați cele mai profitabile decizii pentru campaniile AdWords ale clinicii voastre.

 

De asemenea, putem garanta că majoritatea concurenților voștri nu sunt suficient de pricepuți sau suficient de răbdători pentru a face acest lucru, astfel încât testarea continuă vă va poziționa în fața lor.

 

Nu sunteți sigur ce să testați în anunțurile voastre?

 

Iată o listă a unor lucruri simple pe care le puteți încerca să stimulați performanța anunțului vostru

  • URL-uri afișate

Într-un capitol anterior, am discutat despre adresa URL afișată și cum puteți pune text suplimentar în jurul adresei URL, iar acesta este un loc minunat pentru testare.

 

  • Comutați a doua și a treia linie de text

În mod surprinzător, simpla schimbare între a doua și a treia linie de text din anunțurile voastre poate face o diferență semnificativă în performanța anunțurilor.

 

  • Întrebări

Un alt lucru bun de testat: pune o întrebare în anunțul tau.

 

  • Inserarea dinamică a cuvintelor cheie (DKI)

Inserarea dinamică a cuvintelor cheie (DKI) este o caracteristică din AdWords care vă permite să introduceți interogarea reală a unei căutari în anunț.

 

Totul poate fi testat și chiar și elementele mai mici îți pot îmbunătăți drastic performanțele de marketing.

 

Iată câteva exemple ale celor mai frecvente teste:

  • Culori ale elementelor cheie, cum ar fi butonul Call to Action;
  • Imagini sau video;
  • Poziția elementului (formular de înscriere în partea stângă sau dreaptă a paginii);
  • Direcționarea către public (sex, vârstă, locație).

 

Cum să vă optimizați anunțurile Facebook pe baza rezultatelor testelor

 

Scopul este să optimizați campaniile voastre și astfel să obțineți mai multe rezultate în timp ce cheltuiți mai puțin.

Odată ce experimentele încep să genereze date fiabile, există mai multe strategii pe care le puteți adopta:

 

1. Opriți anunțurile cu performanțe reduse

Acesta este de departe cel mai des utilizat. De îndată ce aveți date fiabile, întrerupeți pur și simplu anunțurile cu performanțe reduse și păstrați-le doar pe cele mai bune.

 

2. Redistribuirea bugetului

Atunci când vă bazați pe AdSets pentru testarea separată, în loc să opriți total anunțurile cu performanțe reduse, puteți pur și simplu redistribui bugetul între ele.

 

Astfel puteți avea cea mai mare parte a bugetului alocat experimentelor de top, lăsându-l pe cel mai slab cu un buget AdSet mic. În acest fel, puteți continua să le monitorizați și să vedeți dacă se schimbă ceva în viitor la un cost foarte mic.

 

3. Test și scală

Această strategie este adesea folosită pentru pagini de vânzare și e-mailuri, dar nu atât de des în lumea publicității. Cu toate acestea, este foarte eficientă și nu există niciun motiv să nu o folosiți.

 

Efectuați experimentele cu bugetul minim posibil pentru a obține date de încredere și după ce veți avea un câștigător pentru fiecare experiment, creați o nouă campanie doar cu anunțurile câștigătoare și publicul demografic și lăsați-l să cheltuiască tot bugetul rămas.

 

Indiferent de strategia pe care o alegeți, ar trebui să faceți întotdeauna teste. Când ați găsit un câștigător, încercați să alocați o mică parte din buget pentru a configura o nouă campanie pentru a vă împărți în continuare testele pe Facebook Ads.

 

În concluzie, Testarea Split pe anunțurile Facebook este una dintre cele mai eficiente metode de a vă îmbunătăți rezultatele. De asemenea, testarea vă ajută să înțelegeti mai bine cine sunt pacienții voștri și de ce au cel mai mult nevoie.

 

Ai ratat lecția anterioară? O găsești chiar aici

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.