smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Promovarea implantului dentar nu a dat rezultate? Uite de ce!

 

În ultimele 12 luni MarketDent a realizat sute de campanii și pagini de vânzare pentru zeci de clinici și cabinete stomatologice.

 

Ceea ce am observat în această perioadă este că unele tratamente dau rezultate foarte bune (sute de cereri de la pacienți noi în fiecare lună), iar altele dau rezultate mai slabe.

 

Desigur, localitatea în care se află clinica precum și imaginea (frecvența promovării) contează. Însă știam că este mai mult de atât.

 

Așa că primul pas a fost să listăm tipul de tratamente care a generat cei mai mulți pacienți. În topul listei se află Pedodonția și Parodontoza care generează cele mai multe cereri.

 

În lista tratamentelor care au generat mai puține cereri vom alege aici doar Implant Dentar și Fațete Dentare (deși nu acestea sunt cele mai puțin solicitate tratamente).

 

Apoi, ne-am gândit ce îi determină pe pacienți să vină la dentist pentru astfel de tratamente.

 

Așa am aflat că mai întâi există o motivație precum: durere, teamă, jenă etc.

 

Aceste motivații există la toate tratamentele doar că, la unele, pacientul alege să amâne. De aici și problema lipsei de cereri.

 

Având aceste informații, am realizat tabelul de mai jos unde am dat o notă de la 1 la 10 pentru Motivație și Urgență.

 

De exemplu: La parodontoză motivația este 9. Pacientului i se miscă dinții. La urgență am pus tot 9, deoarece intervine teama de a pierde.

 

La pedodonție motivația este 10. Psihologic, s-a demonstrat că oamenii au mai multă grijă de cei apropiați (mai ales de cei mici), decât de ei înșiși. La urgență am pus 7, deoarece le este teamă că ceva rău li s-ar putea întâmpla celor mici.

 

Pentru implant dentar motivația este 9. Însă urgența este 4. De ce? Pentru că nu au nimic de pierdut. Dintele nu mai există. Aici intervine doar dorința de a caștiga care poate fi amânată.

 

La fel, pentru fațete dentare motivația este de 6. Însă, dorința de a câștiga îi reduce urgența până la 2.

 

Desigur, sunt multe variabile care pot afecta aceste note precum:

 

Lipsa dintelui din față creează o urgență mai mare decât lipsa unui molar.

 

La fațete dentare, tipul de persoane cărora ne adresăm poate crea o urgență mai mare.

 

Deci, aceste note se dau luând în calcul mai mulți factori.

 

Acum să vedem cum sunt prezentate aceste tratamente pe graficul nostru.

 

 

Dacă notele așază un tratament în partea stângă jos, atunci recomandarea noastră este să nu încerci să promovezi acel tratament, deoarece nu există nici motivație și nici urgență.

 

Dacă notele așază tratamentul în partea stangă sus, înseamnă că nu ai dat notele corect. Deoarece fără motivație nu există urgență.

 

Tratamentele care se promovează cel mai usor sunt cele din partea dreaptă sus. În cazul nostru, Paradontoză și Pedodonție. Aici există și motivație și urgență, deci va fi foarte ușor să atragi pacienți noi.

 

În schimb, atunci când notele afișează tratamentele în partea dreaptă jos ne confruntăm cu pacienții care amână luarea deciziei determinată de dorința de a câștiga.

 

Cum procedăm în această situație?

 

1. Fie începem cu teama de a pierde, apoi continuăm în pagina de vânzare cu soluția. Vezi exemplul mai jos:

 

 

2.  Fie captăm și informăm pacienții, motivându-i astfel să apeleze la noi atunci când sunt pregătiți. Aici putem să oferim ebook-uri, să trimitem e-mail-uri, să îi implicăm în diverse evenimente, etc. 

 

 

În concluzie, recomandarea noastră este să nu începi nicio promovare online fără să dai note pentru Motivație și Urgență. Apoi, să gândești cea mai bună abordare pentru potențialul pacient ideal.

 

O soluție încă și mai bună este să delegi promovarea tratamentelor către MarketDent. Astfel, economisești timp, obții rezultate mai bune, nu este nevoie să ne instruiești, te costă mai puțin decât dacă ai angaja, nu este nevoie să cumperi instrumente online (le deținem noi deja), plus multe alte avantaje.

 

Și te asigurăm că iei cea mai bună decizie. Tot mai mulți dentiști au început deja să ne recomande:

 

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege acum unul din planurile de mai jos: 

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.