smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Marketing prin email

    8 sfaturi pentru a atrage mai mulți pacienți folosind marketingul prin email pentru medicii stomatologi.

 

 

               Un cabinet stomatologic nu așteaptă pur și simplu să vină pacienți pe ușă.

      Orice clinică stomatologică de succes va face tot posibilul să atragă noi prospecți, de la cărți de vizită digitale pentru medicii stomatologi la marketing prin email. Marketingul prin email este o modalitate puternică de a comunica cu pacienții și de a aduce mai multe vizite în cabinetul tău.

  

 

Dorești să-ți extinzi lista de pacienți? Există mai multe modalități de a utiliza marketingul prin email pentru a-ți construi lista de abonați și pentru a obține mai multe conversii. Iată x sfaturi pentru a obține mai mulți pacienți prin marketingul prin email pentru medicii stomatologi.

 

 

 1-Începe cu un email de bun venit.

  

 

 

     Unii oameni fac achiziții doar atunci când au o percepție pozitivă despre un brand. De aceea, stomatologii adesea au o listă de corespondență prin care se conectează cu potențiali pacienți și îi întâmpină cordial.

       Fiecare email pe care-l trimiți ar trebui să conțină un "bun venit", ideal în termen de 24 de ore după ce cineva se înscrie în lista ta. Acest email este menit să îi familiarizeze pe oameni cu tine, așa că include povestea ta personală, de ce îngrijirea dentară este importantă și ce oferi în cadrul serviciilor tale.

 

          Un email de bun venit poate fi un mesaj scurt și plăcut, personalizat pentru fiecare persoană în parte. După ce se înscriu în lista de corespondență, vor primi un email cu mesajul de bun venit, în care li se mulțumește pentru abonarea lor la newsletter.

Include imagini, videoclipuri și mărturii de la pacienții pe care i-ai ajutat.

        Acestea vor construi încredere și vor arăta că ai o experiență suficient de îndelungată în practică pentru a face o diferență. De asemenea, poți include informații de contact și o secțiune "Cum vă pot ajuta?" pentru a consolida și mai mult legătura cu pacienții.

 

 

 

  2-Branduiți-vă Email-urile

 

         Un element crucial pentru orice strategie de marketing prin email este branduirea email-ului. Majoritatea oamenilor primesc câteva email-uri pe zi, în special de la afaceri în care sunt interesați sau de la marketing spam. Persoanele care nu sunt interesate pur și simplu șterg aceste email-uri sau le lasă neprocesate.

           Cu toate acestea, branduirea email-urilor poate face toată diferența.

           În primul rând, creați un titlu atrăgător care să facă email-ul plăcut. Doriți să fie drăguț, inteligent sau amuzant, încurajând clienții să deschidă mesajul și să citească conținutul său. Pregătiți un design de email frumos și conținut de mare valoare.

 

        Nu uitați de semnătura email-ului. Includeți întotdeauna numele și informațiile de contact, împreună cu o chemare clară la acțiune privind modul de a vă contacta. Un email puternic branduit poate să iasă în evidență în mulțime și să vă ajute să atrageți mai mulți pacienți.

 

         3-Împărtășiți sfaturi și trucuri de igienă orală pe care pacienții le pot face singuri acasă.

   

   Cel mai important sfat pentru a atrage mai mulți pacienți prin marketingul prin email pentru dentist include sfaturi și trucuri pentru îngrijirea orală la domiciliu.

   Deși majoritatea oamenilor apreciază îngrijirea dentară profesională, ei înțeleg, de asemenea, sfaturile pe care le pot aplica singuri.

 

     Puteți împărtăși sfaturi dentare simple și ușor de făcut acasă. De exemplu, puteți include recomandări privind periajul și utilizarea aței dentare acasă sau folosirea gurii de gură. De asemenea, puteți împărtăși sfaturi despre albirea dinților și cum să scăpați de respirația urât mirositoare.

     Dentarii pot împărtăși, de asemenea, sfaturi și trucuri despre o alimentație sănătoasă, cum ar fi alimentele benefice pentru sănătatea orală.

     

             Acestea pot include legume și fructe proaspete, care sunt excelente pentru dinți și respirație. Chiar dacă un pacient nu intenționează să se întoarcă imediat, acest lucru creează o conexiune mai puternică cu pacienții, transformând pierderile în câștiguri.

 

       4-Trimiteți Reminders prin Email

 

    Una dintre cele mai comune forme de marketing prin email este trimiterea de notificări prin email. Cabinetele dentare trimit pacienților notificări cu privire la programările lor, facturarea și alte aspecte importante. Aceasta le permite pacienților să știe că sunteți mereu în control și că vă pasă de îngrijirea lor.

     Includeti notificari pentru pacienti pentru a reveni pentru programari ulterioare sau notificari referitoare la facturare. De asemenea, puteti trimite notificari cu privire la termenele scadente ale facturilor si programul de plati.

     Daca exista o programare, trimiteti notificari cu un interval de o luna inainte, doua saptamani inainte, o saptamana inainte, trei zile inainte si cu o zi inainte.

 

 

      Puteti include, de asemenea, notificari despre igiena dentara, cum ar fi vizitele regulate la dentist si curatarea dentara profesionala. Vizitele dentare regulate sunt importante pentru mentinerea sanatatii orale si pentru evitarea urgentei dentare.

 

 

  5-Incurajează oamenii să împărtășească emailul tău cu prietenii lor.

 

 

    O modalitate excelentă de a atrage mai mulți pacienți este să îi încurajezi să împărtășească emailurile tale cu prietenii lor. Acest lucru crește raza ta de acțiune și extinde impactul printre pacienții tăi.

Include un buton "împărtășește" în emailul tău, împreună cu un text care încurajează pacienții să împărtășească emailurile tale cu prietenii lor. De asemenea, poți include un buton "împărtășește" pe site-ul tău, astfel încât pacienții să poată distribui ușor conținutul tău pe rețelele de socializare.

      O altă modalitate de a atrage mai mulți pacienți prin marketingul prin email pentru dentiști este să incluzi recomandări. Lista ta de corespondență este o unealtă ideală pentru a le spune pacienților tăi că recomanzi afaceri sau produse pe care le-au folosit și le-au îndrăgit. Poți include link-uri către produsele recomandate sau să le spui mai multe despre brand-uri.

 

        6-Trimite emailuri despre produse și servicii noi.

 

      O altă modalitate de a atrage mai mulți pacienți prin marketingul prin email pentru dentiști este trimiterea de informații despre produse și servicii noi. De exemplu, poți anunța programările regulate de curățare dentară, tratamentele de albire a dinților sau noi produse.

       Poți, de asemenea, să anunți noi filiale sau locații. Astfel, pacienții vor ști că cabinetul tău se extinde și le va fi mai ușor să te viziteze. De asemenea, poți trimite informații despre noi servicii și tratamente, cum ar fi bondingul cosmetic, fațetele dentare sau aparatele dentare. De asemenea, poți anunța noi tratamente și proceduri.

 

7-Folosește sondaje și chestionare.

 

 

        O modalitate excelentă de a comunica cu pacienții tăi este prin realizarea de sondaje și chestionare. Acestea obțin eficient feedback de la pacienți, ceea ce poate îmbunătăți serviciile tale și se poate adapta nevoilor clienților tăi.

         Poți realiza sondaje despre îngrijirea dentară și poți întreba pacienții despre opiniile lor. De exemplu, poți să îi întrebi dacă doresc sfaturi sau recomandări privind periajul dentar și folosirea aței dentare sau dacă doresc sugestii pentru albirea dinților.

Poți efectua și sondaje despre clinica ta dentară. De exemplu, poți întreba pacienții dacă consideră că îngrijirea dentară este esențială, dacă au încredere în tine sau dacă ar recomanda clinica ta dentară unui prieten.

 

 

      8-Ajută-ți pacienții să înțeleagă costurile dentare.

 

 

 

         Stomatologii pot atrage mai mulți pacienți prin marketingul prin email, ajutându-i pe oameni să înțeleagă costurile îngrijirii dentare.                    Majoritatea pacienților doresc să primească estimări de prețuri, dar nu vor să negocieze costurile.

         Poți trimite estimări de prețuri sau poți dezvolta calculatoare de prețuri online. Acestea sunt instrumente eficiente care permit pacienților să înțeleagă cu ușurință estimările tale de prețuri.

       De asemenea, poți utiliza marketingul prin email pentru a explica costurile dentare. De exemplu, poți explica cum funcționează asigurarea ta și care ar putea fi costurile tale personale. Poți, de asemenea, să incluzi prețurile tale și să explici cum acoperă asigurarea ta tratamentele specifice.

 

      Atragerea mai multor pacienți prin marketingul prin email pentru stomatologi necesită timp. Cu toate acestea, majoritatea practicilor de marketing prin email duc la un ROI mai mare, deci merită timpul și efortul.

 

 

         Fiecare cabinet stomatologic ar trebui să aibă o practică puternică de marketing prin email pentru a se conecta cu mai mulți pacienți. Marketingul prin email este un instrument eficient pentru a-ți extinde sfera de influență, a-ți dezvolta lista de abonați și a atrage noi pacienți.