smile@marketdent.ro +40 766 320 209

În cât timp vor dispărea cabinetele stomatologice mici

marketing pentru dentisti

 

Mai întâi, vreau să știi că ceea ce urmează să îți spun NU este doar opinia mea. In fiecare săptămână susțin aproximativ 50 de întâlniri pe zoom cu medici stomatologi. Din când în când, mai apare subiectul cabinetelor mici. Însă, săptămâna trecută, acest subiect a fost adus în discuție mult prea des de către medicii stomatologi. Și nu mă refer la cei care au o echipă de medici, ci efectiv la cei care au, cel mult, o asistentă.

 

Aceștia au început să resimtă tot mai des consecințele unui cabinet stomatologic mic. Mai exact, pacienții încep să se îndrepte către clinici stomatologice unde știu că sănătatea lor se află în mâinile unei echipe. Iar dacă acum ai un cabinet mic, unde esti doar tu și asistenta, crede-mă, este doar o chestiune de timp până când pacienții vor înceta să mai vină.

 

Medicii care au participat la zoom au estimat ca, în 5 ani, cabinetele mici vor dispărea. Părerea mea este că e o estimare optimistă la cât de repede se schimbă lucrurile.

 

Dar ascultă-mă:

 

Dacă ai un cabinet mic și consideri că nu este și cazul tău, ai să fii uimit de ceea ce se va întâmpla în următorii ani.  Nu te poți opune schimbării.

 

La fel cum tinerii părăsesc satele și se mută la oraș, la fel vor părăsi și pacienții cabinetul tău pentru o clinică nouă care le poate oferi mai mult. Încă nu este totul pierdut! Dacă ai pacienți iar lucrurile merg bine acum, incepe să investești în:

 

  • Imagine (website, social media, recenzii, sedințe foto)
  • Marketing (reactivarea pacienților vechi și atragerea de pacienți noi)
  • Resurse umane (dă anunț de angajare medic)
  • Management (învață cum să gestionezi o echipă de medici)
  • Comunicare (acordă mare atenție modului în care vorbești cu pacienții)
  • Locație (vezi ce investiții poți face in locația curentă sau fii în căutarea uneia noi)

 

Știu, este coplesitor. Dar cu cât mai repede faci asta, cu atât ai mai mari șanse de reușită. Partea bună este că te putem ajuta cu o parte din lista de mai sus.

 

Vrei să afli mai multe? Te invit sa rezervi o intalnire pe Zoom de 20 de minute: Descopera strategia noastra de marketing !