smile@marketdent.ro +40 766 320 209

7 strategii de marketing pentru cabinetul tau stomatologic care iti vor dubla numarul de pacienti

 

Atunci cand creati o companie de marketing pentru cabinetul dvs. stomatologic trebuie sa luati in considerare foarte multe aspecte importante.  Trebuie să alegeți platforma potrivită, care reprezinta o sarcină mare, având în vedere câte există. Trebuie să  creati oferte, sa va ocupati de partea de branding și multe alte lucruri. Acest articol va cuprinde 7 strategii de markeitng pentru cabinetul tau stomatologic care va vor ajuta sa va dublati numarul de pacienti actuali.

 

1. Identificați-vă publicul țintă și nișele din cadrul acestora
Acesta este primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci când încercați să lansați o campanie de marketing dentară de succes. Nu puteți sări peste acest pas sau nu veți putea scrie o copie care va produce rezultatele pe care le urmăriți.

 

Chiar dacă este ușor să credem că toate cabinetele stomatologice se adreseaza aceleasi audiențe (“oameni care au dinți”), nu este întotdeauna asa. Chiar dacă este, modul în care vă  faceti remarcați va determina dacă potentialii pacienti vor raspunde sau nu.

 

 

Doriți să fiți un medic dentist de familie accesibil sau un dentist cosmetician de înaltă calitate care ofera cele mai bune servicii de albire și implanturi? Toate acestea sunt strâns legate de branding și de tipul de muncă pe care doriți să o faceți cel mai mult. Puteți avea absolut nișe multiple în cadrul publicului dvs. general. Identificați-le ca entități separate.

 

Rețineți că identificarea publicului dvs. vizat înseamnă să faceți o cercetare și să vă gândiți cu atenție cui va adresati cand creati strategia de marketing pentru cabinetul dentar. Un medic dentist pediatru, de exemplu, ar spune imediat că audiența lor țintă este reprezentat de  “copii”. În timp ce acest lucru este în mare parte adevărat, desi tinta sunt copiil, marketingul se va adresa părinților, care sunt factorii de decizie.

 

2. Cercetați competitia
Cercetarea competiției va va oferi șansa de a vedea exact ce oferă și cum vă puteti diferentia.  In strategiile lor de marketing pentru cabinetul dentar sunt  incluse reclame de tipul programeaza-te acum? Puteți să faceți publicitate pentru aceste servicii + program in weekend pentru urgențe.

 

Doar spun că ofera servicii la “prețuri rezonabile?” Spuneți că sunteți în schimb “accesibil”, ceea ce pare mai bine și menționați că vă asigurați sau oferiți planuri de plată la scară redusă. Google este o modalitate excelentă de a vă cerceta competiția și de a vedea ce oferă.

 

3.  Slefuiti imaginea de brand și a propunerii de valoare
Odată ce ați analizat îndeaproape publicul și realizat cercetarea dvs., puteți să acordați o atenție deosebită propunerii de promovare a brandului si a promisiunii pe care o livrati.  Acest lucru vă va oferi o perspectiva distinctă, pentru că veți putea satisface nevoia pe care nimeni nu o satisface și veți fi capabil să vă diferentiati mult mai eficient. Brandingul si promisiunea de brand vor fi strâns legate între ele.

 


Nu este suficient să spuneți că sunteți diferit. Trebuie să le arătați exact cum sunteți diferit. Acesta este punctul cheie al strategiei de marketing pentru cabinetul dvs. dentar.

 

4. Utilizați funcția de vânzare-beneficii
Când scrieți despre propunerea dvs. de valoare, vânzarea de beneficii funcționale este foarte importanta. Acesta este un truc pe care il folosesc atât vânzătorii cât și agentiile de publicitate în mod regulat cu succes.

 

Să luam exemplul unui cabinet stomatologic de înaltă calitate. Propunerea lor de valoare ar putea fi aceea că acestea oferă noi procedee de ultimă oră pe care nimeni altcineva din zona nu le face. Aceasta este caracteristica. Beneficiul ar putea fi faptul că aceste proceduri sunt lipsite de durere, mai accesibile (deși acest lucru nu se potrivește neapărat cu audiența lor), perioada scurta de tratament și rezistenta crescuta in timp.

 

5. Puterea propriului exemplu
Este important să țineți cont atunci când realizați anunțurile și va intregistrati prezența dvs. pe internet. Desi pare greu de crezut, imaginile sunt mai convingătoare decât cuvintele la prima vedere. Este instantanee și multe lucruri despre imagini se pot înregistra subconstient.

 

O imagine a dvs. și / sau a personalului dvs. care arată zâmbete luminoase și strălucitoare, de exemplu, poate face firma dvs. să pară prietenoasă și profesionista și să dovedească că știți despre ce vorbiți când vine vorba de santatea orala.

 

6. Alegeți cuvintele cheie potrivite
Cuvintele cheie nu vor conta atât de mult pentru cărți flyere sau e-mail marketing, dar vor fi importante pentru SEO și pentru platforme PPC precum Google AdWords.

 

 

Cu toate că cuvintele cheie pot apărea ca o idee ulterioară, ele sunt extrem de importante. Trebuie să fie definite înainte de a începe să scrieți.

 

7. Creați oferte puternice adaptate la nișă de audiență
Afișarea a ceea ce va diferentiaza de ceilalti tine in mare parte de creatia textului, care reprezinta dupa cum am mentionat anterior cheia marketingului pentru cabinetul dvs. dentar. Uneori, însă, atunci când încercați să atrageti pacienți noi și să învingeți concurența, este posibil să trebuiască să  faceți puțin mai mult.

 

Ofertele concepute pentru a atrage noi pacienți sunt o modalitate excelentă la care sa apelati când trebuie să îndulciți afacerea doar puțin mai mult. Acestea pot fi exclusiv pentru pacienții noi sau pot fi folosite doar o singură dată. Exemple de oferte pe care le puteți utiliza includ:

 

  • Vouchere de reducere
  • Igienizare gratuită la programarea pentru tratamentul de albire a dinților, care poate crește numarul pacientilor
  • Pachete de reduceri familiale


Toate aceste strategii te vor ajuta in crearea unui plan de marketing puternic pentru cabinetul dvs. stomatologic. Daca ai nevoie de un plan de marketing, MarketDent- singura agentie specializata in marketing pentru dentisti te poate ajuta.

 

Intra in legatura cu un consultant MarketDent chiar acum