smile@marketdent.ro +40 766 320 209

5 Strategii De Marketing Online Pentru Cabinetului Tau Stomatologic

Pentru a fi considerat un cabinet stomatologic de succes, cabinetul tau necesită un număr constant de pacienți noi. Acest aspect se poate dovedi a fi o provocare. Acest lucru este valabil mai ales în situatiile în care cabinetul tău află într-o zonă extrem de competitivă în care potențialii dumneavoastră pacienți au alte de ales între mai multe optiuni. Cea mai bună modalitate de a iesi în evidență este să vă concentrați eforturile acolo unde oamenii cauta deja: în mediul online.

 

Ce importanța are marketingului online pentru medicii dentisti?
Majoritatea consumatorilor se îndreaptă astăzi spre internet pentru a-și cerceta opțiunile pentru aproape orice, inclusiv dentiștii. În majoritatea cazurilor, persoanele care caută un nou medic dentist vor începe să caute “dentiști în [oraș]” pe un motor de căutare ca Google. Ei vor parcurge opțiunile lor, vor face clic pe site-urile care par să răspundă nevoilor lor și vor căuta informații suplimentare pentru a alege care este cea mai bună opțiune. Marketingul online este cel mai bun mod de a te asigura ca, prin cautarile lor, oamenii vor ajunge la cabinetul tau stomatologic. Desigur, exista mai multe strategii prin care îti poti asigura prezenta în mediul online, toate putând să iti ajute afacerea. Următoarele cinci strategii sunt unele dintre cele mai eficiente și un bun punct de plecare pentru orice cabinet dentar.

 

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)
Odată ce aveți un site informativ, bine conceput, trebuie să vă asigurați că potențialii dumneavoastră pacienți îl pot găsi. Cel mai bun mod de a face acest lucru este optimizarea motorului de căutare sau SEO. După cum am menționat mai sus, mulți oameni găsesc stomatologi în motoarele de căutare precum Google. SEO pentru medici dentiști presupune optimizarea site-ului dvs. pentru cuvintele și expresiile pe care le caută oamenii, astfel încât site-ul cabinetului dvs. să apară în rezultate și să fie gasit înaintea concurenților dvs.
SEO implică, de asemenea, creșterea reputației site-ului dvs. online prin construirea de relații cu site-urile de știri, blogurile din industrie și alte publicații credibile. Motoarele de căutare doresc să ofere utilizatorilor cu cele mai bune rezultate posibile, iar construirea de legături cu site-urile importante arată că sunteți un cabinet de încredere.

 

 

CONȚINUTUL DE MARKETING
Site-ul dvs. trebuie să ofere vizitatorilor informații de bază, cum ar fi adresa, informațiile de contact și serviciile dvs. Dar, dincolo de asta, puteți utiliza și conținutul de marketing pentru a transforma site-ul dvs. într-o resursă utilă pentru potențialii pacienți. Mulți oameni au întrebări despre îngrijirea dentară și, în calitate de expert pe această temă, puteți scrie articole, postări de blog și alte materiale online pentru a răspunde la aceste întrebări și pentru a aborda preocupările comune.
Aceasta arată vizitatorilor că sunteți o sursă de informații de încredere. În plus, atunci când vă optimizați conținutul pentru motoarele de căutare, acesta poate aduce și noi vizitatori pe site-ul dvs. Și dacă acești vizitatori au nevoie de un nou dentist, oferindu-le informații utile este o modalitate foarte bună de a le arăta că ești medicul dentist potrivit pentru ei.

 

 

MARKETING PRIN E-MAIL
Nu toți vizitatorii site-ului dvs. vor fi pregătiți să facă o întâlnire la prima vizită. Dar dacă îi încurajați să se înscrie pentru un buletin informativ de poștă electronică, puteți rămâne în contact cu ei până când va vor calca pragul.
Trimiterea buletinelor informative în mod regulat vă asigură că potențialii dumneavoastră pacienți nu vor uita de cabinetul dumneavoastră. Apoi, când va veni momentul ca ei să se programeze la un control, vor ști deja pe cine să sune. Marketingul prin e-mail este, de asemenea, util pentru a reaminti pacienților actuali programarea la întâlniri. Setarea mementourilor automate este o modalitate foarte bună de a vă asigura că nu uită, iar link-urile către informațiile dvs. de contact fac procesul rapid și ușor.

 

 

WEB DESIGN
Site-ul dvs. web este cartea dvs. de vizită si este adesea prima șansă de a face o impresie asupra unui potențial pacient. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. trebuie să reflecte cu exactitate calitatea serviciilor pe care le oferiti.
Dacă site-ul dvs. nu arată profesional sau dacă este dificil pentru vizitatori să găsească informațiile pe care le doresc, acei vizitatori se vor întoarce la rezultatele căutării și vor alege o altă opțiune – cel mai probabil unul dintre concurenții dvs. Există destule exemple de bune practici de care trebuie să țineți cont atunci când proiectați un site web pentru cabinetul stomatologic, dar nu uitati principala sa funcție este să afiseze vizitatorilor că sunteți dentistul potrivit pentru ei.

 

 

SOCIAL MEDIA MARKETING
Deși multe cabinet dentare nu sunt active pe retele de social media, marketingul pentru dentiști pe aceste canale este extrem de eficient. Platforme precum Facebook și Instagram vă permit să vă conectați cu publicul la un nivel mai personal.
Puteți să le utilizați pentru a oferi sfaturi utile, știri despre cabinetul tau stomatologic și fotografii cu echipa dvs. Chiar mai bine, puteți interacționa cu “urmăritorii” dvs. și puteți construi relații cu aceștia pentru a încuraja pacienții sa revina si totodata sa atrageti noi pacienti. Puteți să le utilizați pentru a vă oferi sfaturi utile, știri despre cabinetul tau și fotografii ale echipei tale. Chiar mai bine, puteți interacționa cu fanii virtuali ai cabinetului dvs. și puteți construi relații cu aceștia pentru a încuraja revenirea la cabinet sau captarea de noi pacienți.

 

Doriți să ajungeți la cat mai mulți pacienți utitilizand aceste strategii de marketing online?
Potențialii dumneavoastră pacienți se adresează internetului atunci când doresc să-și găsească un dentist nou, iar marketingul online este cel mai bun mod de a vă asigura că vă pot găsi cu ușurință cabinetul stomatologic. Dacă sunteți interesat de crearea unei strategii de marketing online pentru cabinetul dvs., MarketDent va poate ajuta.


Click aici pentru a lua legatura cu un consultant Marketdent

Sau ne poti contacta telefonic la numarul: 0766 320 209