smile@marketdent.ro +40 766 320 209

5 strategii de marketing dentar online pentru cabinetul tau

   In zilele noastre, a avea un cabinet stomatologic fara a exista si o pagina online a acestuia reprezinta un dezavantaj destul de mare. Oamenii s-au invatat cu mediul online in care se pot gasi informatii despre orice subiect sau domeniu cautat. Tocmai de aceea este important pentru cabinetul tau de stomatologie realizarea unei pagini sau site in care pacientii sa observe absolut toate serviciile pe care le pui la dispozitia lor.

 

   Nu numai serviciile constituie o parte importanta pentru pagina, ci si prezentarea echipei, valorilor care te fac sa profesezi in acest domeniu, dar si anumite subiecte dezbatute in categoria “Blog”.

   Toate acestea duc la popularizarea clinicii tale, deci evident la castigarea unui numar cat mai mare de pacienti.

   Mediul online constituie, asa cum am mai spus, o vizita virtuala a pacientului la clinica ta inainte sa ia decizia de a suna pentru o programare.

 

   Astfel, echipa MarketDent ti-a pregatit cateva strategii de marketing dentar online pentru cabinetul tau. Folosind aceste strategii de marketing dentar vei reusi sa iti faci cabinetul stomatologic mai cunoscut, rezultand mai multe programari.

 

1.   Prima strategie de marketing dentar online este optimizarea SEO

 

 

   Primul lucru pe care il fac oamenii care inca nu au un medic stomatolog preferat sau o clinica stomatologica cu care sa “colaboreze” pentru sanatatea lor dentara este de a cauta pe internet diferite informatii despre dantura sau despre clinicile cunoscute in orasul lor sau chiar in toata tara. Faptul ca pacientii cauta sa se informeze despre diferite tratemente sau despre anumite servicii, nu este un lucru rau. Dezavantajul mediului online este ca exista foarte multe site uri care nu sunt de specialitate.

 

   Tocmai de aceea trebuie sa investesti in tehnicile de optimizare SEO ale site-ului tau pentru a te asigura ca oamenii vor ajunge sa citeasca informatii corecte, bine detaliate si frumos structurate.  

 

2.   A doua strategie de marketing dentar online sunt Campaniile platite Google (Google AdWords)

 

 

   Acestea sunt benefice pentru cei care nu vor sa opteze pentru tehnicile de optimizare SEO. Astfel, poti plati pentru ca informatiile furnizate pe site sa apara printer primele in momentul in care cineva cauta o informatie despre care tu ai scris.

 

3.   A treia strategie de marketing dentar online este Pagina de Facebook a clinicii tale.

 

 

   Din moment ce ai realizat o pagina online a clinicii este pacat sa nu ai si o pagina de Facebook. Comunicarea prin social media, mai exact Facebook, a devenit foarte utilizata de milioane de oameni. Conecteaza-ti clinica pe Facebook si interactioneaza cu pacientii tai. Tine-i informati despre schimbarile sau ofertele din cadrul cabinetului tau si incurajeaza-i sa isi scrie parerile in urma consultatiei.

 

4.   A patra strategie de marketing dentar online este Email Marketing/ Newsletter-ul

 

 

   Poate cea mai usoara cale de a tine pacientii intotdeauna conectati la articolele care sunt publicate pe blog. Bineinteles, mai intai acestia trebuie sa se aboneze la newsletter-ul clinicii pentru a beneficia de informatia pe care o furnizezi despre subiecte diferite.

 

5.   A cincea strategie de marketing dentar online este Blogul

 

 

   O categorie foarte benefica pentru ca pacientii tai sa ramana mereu informati si stiutori. Dat fiind faptul ca indifferent cate informatii le vei oferi tu in mometul vizitei la cabinet, ei mereu vor apela la mediul online din comoditate si usurinta cu care pot accesa diferite site-uri. Asadar, de ce sa nu le oferi informatii de calitate printr-un blog, in loc sa ii lasi sa se informeze gresit?