smile@marketdent.ro +40 766 320 209

5 Sfaturi Si Strategii De Marketing Pentru Cabinetul Tau Stomatologic

 

În urma cu 50 de ani un medic dentist putea să se mute într-un oraș nou și să cumpere singurul cabinet stomatologic din oras de la un alt medicul dentist pensionat. Apoi era stabilit pe viață. Dar numărul de stomatologilor a crescut de atunci cu 127%. Există mult mai multă concurență pentru alegerea pacienților. Acum, fără o prezență online, am putea spune ca nu existi pe piata. Dar trebuie să faceți mai mult decât să creati un site web și să ii dati o denumire.

 

Marketingul digital pentru dentiști este mai important decât oricând. Iti poate dubla veniturile sau falimenta cabinetul. In continuare aflati cum să utilizați marketingul digital pentru a vă dezvolta practica dentară.

 

1. Este o lume centrată pe utilizatori
Primul concept pe care trebuie să-l înțelegeți este că în lumea digitală controlul este în mâna consumatorului.


Tehnologia Internet le oferă consumatorilor puterea pe care pur și simplu nu au avut-o în trecut. A fost o vremea în care daca va doreati sa  cumpărati un anunț la TV, radio sau ziar trebuia sa il lăsați destul de mult în fața potențialilor pacienți. Dar tehnologia de astăzi le permite oamenilor să blocheze efectiv solicitarea dvs.


Aceasta este baza pentru termenul de marketing inbound. În loc să bombardati un segment țintă cu reclame dentare, în speranța că veți găsi câțiva oameni care caută un dentist, poziționați marketingul, astfel încât oamenii să vă poată găsi prin propriile lor condiții. Timpul este sub controlul consumatorului.

 

 

Platformele tehnologice utilizate pentru marketingul online înțeleg și schimba constat algoritmul de cautare, centrandu-se mereu pe utilizator.  De exemplu, algoritmii Google de căutare organică favorizează un conținut care este util, relevant și captivant pentru cautătorii online. Cu alte cuvinte, ei nu caută să se potrivească cu anunțurile dvs. cu noii pacienți pe care doriți să îi contactați. Ei caută să se potrivească cu pacientii, cu informații și servicii care se potrivesc intenției căutării lor.

 

Acest lucru înseamnă că, cu cât este mai mult conținutul dvs. bazat pe empatie, ajutor, precizie și ușurință în utilizare, cu atât va fi mai bună expunerea pe Google, pe Facebook, pe Bing sau pe majoritatea celorlalte platforme bazate pe algoritmi.

 

Astăzi, comercializarea practicii dentare trebuie să se axeze pe înțelegerea potențialilor dumneavoastră pacienți și pe construirea conținutului în jurul nevoilor lor.

 

2. Marketing vs. Publicitate
Dacă vă gândiți la eforturile de a vă promova cabinetul, probabil că nu aveți un sens definit al diferenței dintre marketing și publicitate. Cu toate acestea, astăzi, există o diferență distinctă între publicitatea și marketingul pe care trebuie să îl recunoașteți, definit în principal prin calendarul ciclului de cumpărare. De exemplu, luați un pacient prospectiv care are o durere de dinți. Durerea neplăcută îi dăunează, iar el își dă seama că pauza lungă de zece ani pe care o are de la un control dentar s-a întors sa il bantuie.

 

 

Tipul ăsta are nevoie de un dentist acum. Faceți publicitate cu o ofertă promoțională puternică și cu un răspuns direct care să il faca sa stabilească o întâlnire. Atât reclama dvs., cât și pagina de destinație asociată, se înscriu în această ofertă și au ca scop obținerea unei întâlnirii. Dacă nu-l primești acum, înseamnă că alt cabinet ti-a luat-o inainte.

 

Pe de altă parte, luați o mamă care tocmai sa mutat în zonă și căută un medic dentist pentru familia ei. Nu se grăbește. Are destul timp înainte pentru a-și programa întâlnirile.

 

Ei ii va lua timp pentru a cerceta, compara și revizui înainte de a alege să contacteze un dentist. Vrea să înțeleagă clar de ce esti potrivit pentru familia ei, ce gandesc alti pacienti despre tine și de ce ești o alegere mai bună decât competiția.

 

Aveți nevoie de conținut care educă și susține acest avantaj. Acesta este conținutul de marketing. Este mult mai puțin promoțional decât publicitatea, mult mai informativ. Nu este un răspuns direct.

 

În schimb, oferiți sfaturi utile și sfaturi de specialitate care ajută la construirea încrederii. În acest timp, pacientul va stii numele cabinetului tau. El poate să vă urmeze pe Facebook, să se înscrie pe lista dvs. de e-mail sau să se aboneze la blogul dvs.  Bineinteles, conectarea la aceste canale diferite necesită strategii separate, cu conținut specific fiecăruia.

 

3. Factorul de încredere
Potrivit Google, 70% din procesul de luare a deciziilor pentru consumatori este făcut înaintea “momentului adevărului” atunci când vă sună / vă contactăm. Aceasta inseamna ca ei au decis in principiu daca doresc sa fiti dentistul lor bazandu-se complet pe prezenta din mediul online.

 

Se reduce la un singur factor critic: încrederea. Încrederea este starea centrală a minții pe care trebuie să o creați cu ajutorul site-ului dvs și conținutul de marketing. Dacă simt că pot avea încredere în tine, cu toții ați câștigat afacerea. Dacă nu, tocmai ați pierdut-o.

 

Multe lucruri, unele fundamentale, unele nuante, intră în joc aici. Considerațiile majore includ:

 

  • Sentimentul profesionist, actualizat al site-ului dvs. și al materialelor de marketing. Trebuie să creați o impresie profesională care să spună că sunteți un cabinet cu experiență, fiabil și modernă.

 

  • Reputația dvs. online. Vă puteți aștepta ca majoritatea pacientilor să caute mărturii, evaluări și recenzii. Trebuie să oferiți declarații de la cei mai buni pacienți și să monitorizați recenziile postate despre dvs. in mediul online. Un profil pozitiv de revizuire va duce mult la câștigarea încrederii.

 

  • Relevanța și tonul conținutului dvs. Acest lucru duce la campanii de publicitate și marketing. Dacă încercați să vindeți ceva cuiva care caută doar informații, vă veți pierde încrederea. Urgenta rareori duce la incredere. Arătați că sunteți dispus să fiți de folos în primul rând, că vreti sa le câștigati încrederea înainte de a le cere ceva.

 

  • Acreditările și asociațiile dvs. Asigurați-vă că afișați experiență, acreditări și asociații cu grupuri profesionale și mărci de renume in îngrijire orală. Când vine vorba de recenzii ale practicii dentare, asigurați-vă că aveti o imagine pozitiva. Mulți prospecți va vor verifica pentru a vedea ce au spus pacienții anteriori despre dumneavoastră. Verificați recenzii pentru acuratețe și răspunsuri atunci când este necesar.

 

Construiți-vă ideile de marketing în jurul ideii de a castiga încrederea. In marketingul online fie esti castigator fie pierzator, nu exista pozitie de mijloc.

 

4. Analizati informatiile
Luați în considerare că, atunci când creați o campanie de marketing pentru cabinetul dvs, aceasta nu va funcționa așa cum vă așteptați. Pur și simplu lucrurile nu se intampla conform planificarii. Se va întâmpla neprevăzut. Textul dvs. nu va avea formularea corectă. O imagine poate distrage atenția de la apelul la acțiune. Un concurent vă depășește. Pari prea scump. Pari prea ieftin.

 

Marketingul nu este o știință exactă. Este adesea proces și eroare. Ipoteza și test.

 

Aici intră datele. Marketingul digital are avantajul de a oferi o mulțime de informații care pot fi urmarite. În cazul campaniilor de setare adecvate, aceste date vă informează despre modul în care utilizatorii răspund  campaniilor dvs.

 

Utilizați aceste date pentru a stabili un curs mai reușit pentru marketingul dvs. Mai degrabă decât ghiciți și sperați, puteți determina în fapt ce tip de conținut primește un răspuns mai bun. Apoi, pur și simplu faceți mai mult din ceea ce funcționează și mai puțin din ceea ce nu. Este un avantaj pentru marketingul digital pe care trebuie să-l exploatați.

 

5. Adaptați-va vremurilor
Ultimul considerent este cel mai larg. Tehnologia internetului evoluează constant – de multe ori într-un ritm remarcabil. Instrumentele, platformele și conexiunile pe care le facem cu viețile noastre digitale determină modul în care se dezvoltă o strategie de marketing.

 

 

De asemenea, platforme precum Facebook și Google au acum o cantitate uriașă de date demografice despre utilizatorii online. Ele continuă să creeze instrumente de publicitate care vă permit să profitați de aceste date.

 

De exemplu, Facebook, cu vizarea sa demografică, devine un instrument publicitar puternic. Vă direcționați anunțurile pe baza limbii, a stării relației, a veniturilor, a intereselor, a locurilor de muncă. Anunțurile locale afișează acum informațiile dvs. de contact și un apel de acțiune pentru a programa o întâlnire. Cu cativa ani în urmă, niciuna dintre acestea nu a existat.

 

Și pe Google Adwords puteți viza acum persoanele bazate pe venitul gospodăriei. Astfel, procedurile mai scumpe sau mai cosmetice pot fi direcționate spre o audiență mai bogată financiar.


Nu aveți de ales, ci trebuie să vă adaptați la aceste schimbări. Va fi tentant, atunci când veți obține un canal de marketing format, veti fi tentat sa mentineti acest status, cu speranță că lucrurile vor rămâne aceleași pentru totdeauna.

 

Dar nu vor ramane asa. Marketingul digital nu este un proiect, ci este un proces care continuă. Nu numai că se va schimba tehnologia, dar și peisajul competitiv, obiceiurile personale ale sănătății orale ale oamenilor și chiar stomatologia în sine. Acestea sunt momente interesante, dar nu așteaptă prea precaut. Țineți pasul cu marketingul și faceți tot ce puteți pentru a rămâne în fața competitiei urmand tendințe digitale. Așteptați schimbarea și adaptați-vă la aceasta.

 

Dacă suna ca un mare efort de a face față acestor provocari în timp ce trebuie sa va ocupati si de cabinetul stomatologic, ei bine chiar este un mare efort. Acesta este un motiv bun pentru a lucra cu Marketdent. Noi vom avea grija sa tinem ritmul afacerii tale cu materiale de marketing eficiente și de ultimă oră.

 

Aflați ce putem face pentru dvs. cu un audit social media gratuit. Puteți să vă poziționați cu succes timp de ani de zile, în marketingul cabinetelor stomatolgice online.

 

Contacteaza-ne acum