smile@marketdent.ro +40 766 320 209

3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre marketingul pentru dentisti

 

Indiferent ca te hotarasti sa iti promovezi cabinetul de unul singur sau  apelezi la o agentie cu servicii specializate care sa te ajute sa castigi mai multi pacienti, urmareste cele 3 principii esentiale:

 

1. Astăzi, marketingul pentru dentisti este Marketingul Digital
Marketingul pentru dentisti s-a schimbat pentru totdeauna. În trecut, oamenii aveau opțiuni limitate, locuri limitate pentru a cumpăra bunuri și servicii, mesaje limitate carora să le acorde atenție și credeau publicitatea. Insa, astazi nu mai este asa.

 

 

Oamenii nu mai acordă atenție publicității tradiționale. Ei “optează” pentru mesajele pe care doresc să le primească. Potrivit unui studiu recent al Nielsen, 84% dintre proprietarii de smartphone-uri și tablete folosesc dispozitivele lor ca ecrane secundare în timp ce se uită la televizor. Aminteste-ti de ultima oară când ai privit televizorul fără un al doilea ecran în mâinile tale … Cred ca ai folosit fie laptopul, iPad sau smartphone-ul. Mai mult, cand ai privit ultima data reclamele tv cap coada? Poate că ești același lucru.

 

Pacienții și potențialii pacienți se mișcă constant între lumea online și cea offline. Și mass-media sociale a devenit adanc încorporat în acest spațiu foarte fluid.

 

Indiferent de cum aude cineva  pentru prima dată de cabinetul dvs., marketingul cabinetului devine aproape imediat digital și social. Dacă cineva vă recomandă cabinetul la prânz sau primește vreun flyer, primul lucru care se întâmplă este sa scoata smartphone-ul si sa verifice profilul cabinetului, online. Chiar și atunci când faceți o recomandare de tratament în cadrul cabinetului, pacienții vor utiliza rețelele sociale pentru a-si întreba  prietenii lor de încredere despre aceste recomandări – și despre dvs.

 

2. Social Media favorizează întreprinderile mici, locale – cum ar fi cabinetele stomatologice
Nike are 30 de milioane de persoane pe pagina lor de Facebook. Dar, de obicei, atunci când postează conținut, cantitatea de interacțiune pe care o primesc este proporțional scăzută. Când au postat recent despre un maraton  684 de persoane au apreciat postarea și 70 de persoane au comentat … Care la prima vedere pare destul de bună, până când veți face calculul. Ca procent din baza fanilor lor, foarte puțini oameni au interactionat cu brandul.

 

 

Contrastează acest lucru cu un exemplu de cabinet stomatologic, în care le-a cerut fanilor să ghicească data când copilul doamnei doctor ar urma sa se nasca. 21 de persoane au apreciat postarea și au comentat 68 de persoane. Din nou, când faceți calculul, începeți să vedeți diferența semnificativă dintre nivelul proporțional de interacțiune pe paginile corporațiilor mari și paginile de afaceri mici.

 

3. Efectul marketingului stomatologic este legat de oameni, nu de mass-media
Cine a folosit cuvântul “media” pentru a descrie social media, a încurcat pe toată lumea și a făcut-o foarte confuză. Atunci cand ai un cabinet stomatologic este foarte importanta măsurarea eficienței cheltuielilor tale de marketing. Va trebui sa înțeleg intuitiv valoarea monetară a consolidării relațiilor cu clienții … Având în vedere, în special, mărimea cheltuielilor monetare necesare pentru menținerea și consolidarea acestor relații.

 

 

Când folosiți social media ca o etapă pentru comunicarea propriei povestiri unice, prin oameni și prin relații valoroase, încep să se întâmple schimbări profunde și inexplicabile. Pentru întreprinderile mici, cum ar fi practica dentară, marketingul dentar social media oferă o modalitate simplă și sistematică de a vă consolida pacienții, membrii echipei, comunitatea dvs. și dumneavoastră, ceea ce faceți în fiecare zi. Stomatologia nu este doar o marfă. Că felul în care practicați stomatologia în fiecare zi face diferența … Care, la rândul său, întărește relațiile, încrederea, loialitatea, trimiterile, acceptarea cazului și păstrarea pacientului.

 

Marketingul eficient dentar, în special în domeniul social media, face acum parte din acei stomatologi care se îngrijesc de alți oameni care sunt treziți de oportunitatea oferită de marketingul social media dentar și care cred în intestinul lor că o relație mai bună contează. Îmbrățișează ce poate face această revoluție pentru practica ta. Îmbrățișați ceea ce poate face această revoluție pentru dvs. personal.

 

Intra in legatura cu un consultant MarketDent chiar acum.