smile@marketdent.ro +40 766 320 209

21 idei de marketing pentru cabinetul tau stomatologic care iti vor aduce 110+ programari in 4 sapta

Marketingul este esențial pentru succesul oricărei afaceri iar cabinetele stomatologice nu fac excepție. Pentru ca un cabinet stomatologic să crească, un singur dentist ar trebui să vadă minimum 100 de pacienți noi pe lună. Și pentru a atrage noi pacienți, un cabinet trebuie să ofere un produs competitiv la prețuri convenabile, împreună cu servicii de calitate – toate susținute de un plan solid de marketing adaptat acestei afaceri.

 

Pentru a începe, aici sunt 21 de strategii de marketing testate care va vor aduce peste 100 programari in doar 4 saptamani:

 

1. Flyere de “Bun venit în cartier” – Fie ca aveti un cabinet stomatologic situat intr-un cartier obisnuit sau unul rezidential, puteti apela la aceasta strategie.  Le puteti trimite un flyer prin care ii informati ca ati sosit in vecinitatea acestor noi potențiali pacienți.

 

2. Implicați-vă în comunitatea dvs. – Pacienții sunt mai predispuși să se simtă legați de un medic dentist pe care îl întâlnesc în afara cabinetului stomatologic. Sponsorizați evenimente locale, de la evenimente de caritate până la activitati sportive școlare, cumpărați publicitate, oferiti obiecte cu logo-ul dvs pe ele, participati la targuri pentru a va face cunoscută prezența dumneavoastră.

 

3. Începeți un blog – Nu subestimați puterea unui blog pentru a vă conecta cu potențialii pacienți, pentru a le oferi informații interesante, relevante pentru viața lor.

 

 

4. Apelati la SEO-Asigurați-vă că site-ul dvs. este sporit cu conținut SEO. Conținutul SEO conduce oamenii pe pagina dvs. prin listarea mai mare în motoarele de căutare.

 

5. Oferiti consultatii sau tratamente gratuite sau reduse – Toti iubesc lucrurile gratuite dar mai intai va recomandam  sa faceti o cercetare. Asigurați-vă că nu oferiți aceleași stimulente ca orice altă cabinet din oraș. Re clamele dvs.  ar trebui să fie suficient de diferite pentru a atrage atenția pacienților.

 

6. Oferiți o reducere de 5% anticipată pentru cei care isi pastreaza programarea – Reducerile întotdeauna atrag pacienții, iar acest lucru are un bonus suplimentar, în care pacienții vor avea mai multe șanse să vina la programare dacă au plătit anticipat.

 

7. Implicarea în social-media – Social-media este o necesitate în societatea de astăzi. De la Facebook la Twitter la Instagram la Pinterest, platformele de social media oferă modalități unice și angajante pentru ca dvs să interacționati cu pacienții. Asigurați-vă că conținutul este interesant și relevant. Citatele și umorul funcționează de obicei bine, dar oricare ar fi, încercați să faceți ceva ce cititorii vor dori să împărtășească.

 

 

8. Retargetarea pe Facebook – Care este cel mai bun loc pentru a reaminti oamenilor că au fost în cabinetul dvs. și trebuie să programeze o consultatie sau să citeasca recenzii despre cabinetul dvs.? Facebook. Dacă primiți 2 000 de clicuri pe lună pe site-ul dvs. Web, puteți reapela la anunțurile de pe Facebook pentru a genera clicuri incredibil de ieftine pe care sa le direcționate către site-ul dvs.

 

9. Crearea alianțelor cu benficii mutuale – Crearea de parteneriate cu alți medici și întreprinderi din zonă poate fi o modalitate foarte bună de a găsi pacienți noi. Asigurați-vă că este un medic pe care il stimati astfel incat sa va simtiti confortabil să ii trimiteți persoane altfel această strategie ar putea să va ruineze afacerea.

 

 

10. Trimiteți un newsletter lunar – păstrați legătura cu pacienții actuali și potențiali prin trimiterea unui buletin informativ lunar cu sfaturi de igiena dentara, noi tehnologii și informații și poate ceva “distractiv”. Buletinele de știri electronice funcționează ca un memento blând ca ei sa isi programeze următoarea întâlnire fără să ii îndemânați evideni în apelul la acțiune.

 

 

11. Creșteți și gestionați mărturiile și recenziile pacientului – Recenzările devin din ce în ce mai importante, pe măsură ce pacienții noi efectuează căutări online pentru a găsi un nou dentist în zona lor. Adresați-vă pacienților să scrie recenzii pe site-uri precum Google și Facebook și asigurați-vă că răspundeți recenziilor, indiferent dacă sunt bune sau rele.

 

12. Optimizați-vă site-ul pentru mobil – O mulțime de oameni caută servicii locale, inclusiv stomatologi, pe telefoanele sau tabletele lor, încetand tot mai des sa foloseasca calculatorul tradițional. Asigurați-vă că site-ul dvs. este optimizat pentru aceste dispozitive, astfel încât să fie ușor de navigat și de a aduna informații, indiferent de modul în care un potențial pacient îl accesează.

 

 

13. Dezvoltați un program de stimulare a recomandarilor – Incurajati pacienții actuali să se adreseze prietenilor și familiei cu referire la cabinetul dvs stomatologic oferindu-le reduceri la servicii viitoare, cărți cadou sau premii speciale.

 

14. Fii expert – Pacienții vor să știe că sunt pe mâini bune. Dacă scrieți articole ocazionale pentru reviste sau ziare și apoi le prezentați pe site-ul dvs. și chiar in cabinetul dvs., le oferiti pacienților un sentiment că sunteți un expert în domeniul dvs., crescandu-le astfel încrederea în abilitățile dvs. Acest conținut ar trebui, de asemenea, să fie plasat online și să sa fie SEO friendly.

 

15. Identificați și interactionati cu publicul tinta– Nu puteți ajunge la toată lumea, peste tot. Dar puteți decide cine este publicul țintă și găsi modalități unice de a le atinge. Va recomandam ca social media și site ul dvs. să fie parte a schemei dvs. de marketing.

 

 

16. Utilizați videoclipuri pentru a vă promova cabinetul – Nu există nici o îndoială: videoclipurile sunt mult mai interesante decât textul simplu. Vorbiți potențialilor pacienți postând pe site-ul dvs. un video bine realizat, care poate include un tur al cabinetului dvs. Imaginile vizuale tind să funcționeze mai bine decât alte scheme de marketing.

 

17. Utilizați un logo unic și un slogan bine pus la punct – Acest lucru poate părea evident, dar coerența și atractivitatea branding-ului este unul dintre cele mai importante elemente implicate în câștigarea de noi pacienți. Aceasta va crea recunoașterea mărcii și un sentiment de conștientizare în rândul pacienților dumneavoastră și al oricărei potentiali pacient nou.

18. Folositi indemnul la actiune – Nu uitați să puneți un apel la acțiune și numărul de telefon în partea de jos a fiecărei pagini a site-ului dvs. și pe fiecare material de marketing!

 

 

19. Rezultatele pieței, nu serviciile – Nimeni nu este stimulat la acțiune la intalnirea mesajelor de marketing care vorbesc despre tratamentul cariilor sau simplul detartraj profesional. Amintiți-vă că pacientii doresc un zâmbet frumos, dinți albi și o gură sănătoasă. Creati-va mesajul și așteptați ca apelurile să vină la drum.

 

20. Pay Per Click (PPC) – publicitatea PPC este o modalitate foarte bună de a obține cele mai multe beneficii din planul de marketing. Aceste anunțuri ajută la dezvoltarea unor noi baze de pacienti și la aduc un nou trafic bazat pe plasarea plătită pe un motor de căutare. Acesta vizează pacientii în funcție de căutările lor și vă plaseaza în poziția de a atrage noi persoane pe pagina dvs.

 

 

21. Retargetarea căutării – știți cum puteți plasa anunțuri pe Google pentru anumite cuvinte de căutare, cum ar fi “dentist în oraș”? Asta este Google Adwords. În cadrul AdWords, puteți face ceea ce se numește remarketing de căutare, care afișează numai anunțuri de căutare a persoanelor care au accesat anterior site-ul dvs. Web. Așa că imaginați-vă că cineva vizitează site-ul dvs. și îl lasă să se întoarcă la Google pentru a căuta concurenți sau pentru a face mai multe cercetări și văd un anunț diferit pe care îl afișați, care spune: “Tocmai ați vizitat site-ul meu web. Iată 20% reducere dacă sunați chiar acum! “Acest mesaj are un impact puternic.

 

Ai un cabinet si vrei sa avem o discutie despre cum MarketDent te poate ajuta sa atragi mai usor pacienti? Contacteaza-ne acum