smile@marketdent.ro +40 766 320 209

4 pasi pentru a rezolva cele mai comune probleme de marketing ale cabinetelor stomatologice

Tot ce trebuie să faceți este să deschideți un cabinet stomatologic și pacienții să vină la voi, nu? Ar fi minunat dacă  site-ul dvs. a lucrat într-adevăr așa. Din păcate, este foarte putin probabil, insa există o tehnică care face aceasta munca mai ușoară. Este denumit marketing inbound pentru că aduce pe site-ul dvs. noi potentiali pacienți. Acesta vă poate economisi timp prețios si bani prin  renuntarea la strategii de marketing ineficiente, cum ar fi  publicitate tipărită sau reclamele stradale costisitoare.

 

Cele mai frecvente probleme de marketing ale dentistilor
Deși întreprinderile din fiecare industrie se străduiesc să asigure clienți noi, unele probleme unice în cabinetele stomatologice fac ca marketingul de pe piață să fie eficient în special ca un plan de acțiune. Uitați-vă în lista de mai jos pentru a vedea dacă aceste probleme de marketing  se aplică pentru dvs. și cabinetul dumneavoastră.

 

Sunt medic dentist, nu marketer!
Stomatologii adesea nu au suficient timp pentru a deveni experți în marketing. În timp ce cabinetul dvs. poate avea nevoie de un flux continuu de noi pacienți, găsirea lor poate deveni un loc de muncă cu normă întreagă. Aceasta nu este o sarcină care poate fi transmisă echipei. Fără o cale clară înainte, aceasta poate deveni rapid copleșitoare.

 

 

Clinicile mari isi pot permite o publicitate scumpă
Este frustrant să vezi reclame bine realizate pe panouri publicitare sau Google ale concurentei și știți cât de mult au platit aceste cabinete pentru a obține o astfel de expunere. Dacă costul pentru achiziționarea de noi pacienți este atât de ridicat, cabinetul dvs. va avea nevoie de mult mai multi clienti înainte de a-și permite acest tip de marketing. Este un cerc vicios.

 

Modelele vechi nu mai funcționează la fel de bine
Apar tot mai des cabinete stomatologice iar acestea trebuie să lupte pentru pacienți ca orice altă afacere. Unii câștigă pe această piață nouă, iar altele sunt lăsate în urmă. Știi unde trebuie să fii, dar nu cum să ajungi acolo.

 

Nimeni nu știe cine sunt
Concurența este în creștere și poate fi extrem de greu să construim un brand în industria stomatologica. Toată lumea are nevoie de îngrijire dentară, dar “toată lumea” nu este un segment de piață, astfel încât direcționarea este complicată. Ca urmare, publicitatea și marketingul sunt rare in acest domeniu și nu există o reteta standard pentru cabinetele stomatologice.

 

Pașii spre un nou mod care funcționează
Cu cât a devenit mai ușor să vorbești, cu atât este mai greu să te faci auzit. Dat fiind că tehnologia a evoluat rapid, oamenii au câștigat capacitatea de a se conecta la distanțe mari și de a transmite mesaje la viteza sunetului. Este cazul internetului unde sunt publicate în fiecare zi 4,6 miliarde de materiale.

 

Drept rezultat, omenirea a generat mai mulți biti de informații în ultimii 30 de ani decat materialele scrise incepand cu 2000 de ani în urmă. Cum poate un cabinet sa se facă auzit mai presus de tot zgomotul ăsta? Nu este imposibil. Secretul este marketingul inbound.

 

Pasul 1: Investigați marketingul inbound
Marketingul inbound, captează atenția pacienților existenți și a potențialilor, atrăgându-i pe site-ul dvs. pentru a afla mai multe despre tine și despre cabinetul tau. În loc să  întrerupeți viața potențialilor pacienți prin cumpărarea de anunțuri sau sa trimiteti e-mailuri, veți publica conținut educațional pe site-ul dvs. care să răspundă la întrebările lor.

 

Pasul 2: Înțelegeți “împingere” vs. “tragere”
Marketingul tradițional ar putea fi doar un mediu de împingere. Asta înseamnă că mesajele au fost împinse de toată lumea, indiferent dacă informațiile erau sau nu relevante pentru viața oamenilor. Oamenii obișnuiau să stea sa urmareasca anunțuri interminabile despre lucruri care nu aveau importanță pentru ei. Web-ul este un mediu de tragere, în care oamenii merg online pentru a găsi informațiile de care au nevoie cu ajutorul motoarelor de căutare, recomandări personalizate și știri social media.

 

 

Pasul 3: Răspundeți motivelor pentru care oamenii si-au pierdut increderea
Primul motiv pentru care oamenii și-au pierdut încrederea în marketingul cabinetelor stomatologice provine din natura canalelor media de tip “împingere” si din proliferarea mesajelor pe care pacienții au trebuit să le ignore pentru a ajunge la informațiile de care au nevoie.

 

Al doilea motiv este că ușurința de a crea mesaje a dus la aparitia unei mulțimi de mesaje de publicitate înșelătoare.

 

Al treilea distrugător al increderii a fost crearea tehnologiei de “tragere”. Acum, puterea de a găsi informații relevante este în mâinile oricărei persoane care are un smartphone, un dispozitiv mobil sau un computer conectat la internet. Pentru a ajunge la acești potențiali pacienți, trebuie să oferiți un conținut util pentru aceștia.

 

Pasul 4: Descoperiti ce înseamnă marketingul inbound pentru cabinetul dvs
Generarea de conținut pentru pacienții dumneavoastră ideali înseamnă înțelegerea lor în primul rând. Aveți nevoie de cercetare pentru a descoperi profilul pacientului ideal al clinicii dumneavoastră. Folosind persona ca bază, puteți să stabiliți etapele călătoriei unice ale pacientului. Această hartă descrie ceea ce îi motivează să facă următorul pas și ce fel de conținut de marketing va simplifica această călătorie pentru ei. Veți putea vedea în mod clar ce fel de bloguri, cărți electronice, videoclipuri și alte tipuri de conținut veți avea nevoie pentru a-i atrage.

 

A sosit momentul ca marketingul dvs. să evolueze de la împingere la tragere. Nu este suficient să vă deschideți ușile și să agatati un semn pe usa pe care sa scrie “Deschis”.  Acum trebuie să oferiți pacienților noi un motiv bun pentru a intra înăuntru. Primul pas pentru rezolvarea problemelor dvs. de marketing este să stai jos și să-ți planifici strategia de marketing online cu această nouă înțelegere a modului în care funcționează. Nu urmați doar tactica altcuiva.

 

Gândiți-vă care ar fi pacientul ideal pentru cabinetul dvs. și ce fel de conținut ar rezona cu ei. Planul dvs. va transforma “ce” într-un “mod” –  în care acest conținut va fi livrat pentru a aduce numărul maxim de noi pacienți pe site-ul dvs. web și în cabinetul dvs. La final, veți avea un document detaliat privind strategia de dezvoltare online a cabinetului tau stomatologic.

 

Daca simtit ca toate aceste informatii sunt mult prea greu de inteles si pus in practica, Marketdent – agentia specializata in marketingul pentru dentist te poate ajuta.

 

Intra in legatura cu un consultant MarketDent chiar acum