smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #8 Email clinică stomatologică: Cum să implementezi subiectul e-mail-ului în conținut.

email clinica stomatologica

 

Despre importanța subiectului și cum să îl faci să fie interesant pentru a fi deschis de către audiență am discutat în cursul anterior.

 

Urmând logic pașii de implementare a acestui canal, astăzi vom vedem cum facem trecerea de la subiectul interesant la un conținut la fel de interesant.

 

Pentru a reuși să păstrezi interesul noi îți oferim două metode:

 

1. Realizează un email de tipul “colecție”

Ce înseamnă asta?

 

Un email de acest tip reprezintă o colecție ce cuprinde mai multe mesaje pe aceeași temă care reușesc să capteze atenția. După cum am spus în cursurile anterioare, mesajele tip colecție pot fi folosite în subiecte, în conținut, dar și în întregul canal de comunicare, fiind direcția generală a e-mail-urilor.

 

Cum poți realiza acest tip de materiale?

 

Abonându-te și la alți oameni din domeniul tău, analizând direcția mesajelor transmise de ei, cautând în cărți și în articole științifice, dar și sintetizând cazurile cu care te-ai confruntat și realizând propria ta colecție de mesaje.

 

Care este structura acestui tip de e-mail? Este important să ai o structură standard, un stil definit, iar mergând pe același șablon îți va fi foarte ușor să schimbi doar mesajul.

 

Elementele pe care trebuie să le definești încă de la început sunt:

  • Subiectul – trebuie să stârnească curiozitate și interes pentru a determina audiența să ajungă la colecția despre care am discutat
  • Pasajul de început – analizează primul paragraf din mai multe e-mail-uri, vezi care ți-au stârnit interesul și creează propria direcție pentru e-mail-ul tău. Respectă această direcție indiferent de mesajul pe care dorești să îl transmiți.
  • Conținutul – analizează bloguri populare din domeniul tău, notează ce informații transmit și cum o fac și plecând de la aceste idei îți va fi mai ușor să realizezi un conținut atrăgător pentru audiență
  • Integrază cuvinte care vând – realizează o bază de date cu cuvinte care îți stârnesc interesul și apoi încearcă să folosești unele dintre ele în textele tale.
  • Butoane de acțiune – ține cont că textele tale pot convinge în orice moment pe cineva să devină pacient și oferă-i posibilitatea să acționeze înainte să se răzgândească. Poți face asta prin butoane de programare, numere de contact sau link-uri către pagini de vânzare.

 

2. Realizează e-mail-uri de tip blog

Diferit de structura dată mai sus, un alt tip de conținut atrăgător pentru pacienți este cel pe formatul articolelor de blog.

 

Pentru a căpăta experiență în acest sens trebuie să cauți multe materiale de acest tip, să respecți direcția informațională și să îți creezi propriul stil de a transmite astfel de informații.

 

Audiența va aprecia ca îi furnizezi materiale de calitate, iar asta îți va oferi o nota de profesionalism care, în momentul când cei ce îți citesc materialele vor avea nevoie de un serviciu stomatologic, vor apela la tine fiind pe primul loc în topul opțiunilor din mintea lor.

 

Trebuie să ți cont de faptul că această metodă este una focusată pe branding, din care imaginea clinicii tale va avea de câștigat, dar rezultatele vor apărea pe termen mediu si lung.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.