smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #5 Email clinică stomatologică: 8 idei creative pentru e-mail-uri atrăgătoare pentru pacienți

email clinica stomatologica

 

Indiferent că ne referim la conținutul pe care îl furnizezi bazei de date deja existente sau îl promovezi pentru a aduce persoane noi în lista ta, felul în care îl realizezi este foarte important.

 

Principalul atribut la care trebuie să fii atent este să ai grijă să fii specific, să vizezi o singură problemă și tot conținutul să fie focusat pe ea: trebuie să oferi 10 pași pentru rezolvarea unei probleme, niciodată invers.

 

Pentru a te ajuta în acest demers, ți-am pregătit 8 idei pe care le poți aplica pentru a ține audiența permanent focusată asupra conținutului pe care îl transmiți. Acestea țin cont de faptul că cei care au o problemă nu vor să muncească în găsirea soluției, ci preferă să o primească într-un format cât mai ușor de urmat:

 

1. Checklist

O listă de acest gen este un instrument care convertește foarte bine pentru că oferă ceea ce audiență își dorește într-un format foarte concis și ușor de parcurs. Nu există muncă suplimentară pe care trebuie să o parcurgă, doar niște pași simpli pe care, dacă îi urmează, rezolvarea este ușor de obținut.

 

Avantajul acestei metode este reprezentat și de faptul că este ușor de realizat. Folosești câteva materiale și le sintetizezi în câteva idei sau chiar pui în practică experiența acumulată prin tratarea altor pacienți.

 

2. O “copiuță”

Le poți oferi răspunsurile pe care le caută sub forma scurtă a unor notițe care concentrează esențialul. Toți cunosc biletelele cu care trișau la lucrări, iar oferirea soluțiilor în acest format evită munca ta suplimentară de a oferi detalii și timpul pierdut de audiență pentru a selecta informația.

 

3. Șablon (Template)

Șablonul este o metodă eficientă de a structura informațiile pe care dorești să le oferi și în același timp de a scurta timpul alocat pentru formularea lor. Un bun exemplu pentru această metodă este o pagină de vânzare cu un template predefinit în care tu te concentrezi doar pe realizarea de texte creative.

 

4. O colecție de fișiere

Această metodă este una foarte puternică deoarece oferă o gamă mai largă de soluții deja testate. Singurul efort pe care trebuie să îl facă audiența este de a alege varianta potrivită. Întotdeauna, o varietate mai mare de opțiuni, organizate atent inspiră profesionalism, iar gradul de încredere va crește, deci, automat, și rata de conversie.

 

5. Exemple

Cuvântul exemplu este adesea căutat în google alături de cuvintele cheie care reprezintă soluția pentru o anumită problemă. Acest lucru arată că oamenii sunt interesați să vadă alte rezultate generate de soluții pentru a se hotărî dacă soluția este de încredere.

 

Așa că, cea mai bună metodă este să le oferi exemple despre cum pot pune și ei în practică anumite soluții pentru a ajunge la rezultatele altor persoane.

 

6. Set de instrumente

Atunci când le oferi un set de instrumente prin care pot obține soluția la problemele lor, de multe ori se realizează o legătură de încredere, iar cea mai întâlnită acțiune în urma oferirii instrumentelor necesare este apelarea la experiența ta pentru a utiliza acele instrumente.

 

7. Lista de resurse

Daca setul de instrumente le oferă metodele prin care pot contribui la rezolvarea problemelor, lista de resurse le salvează timpul, oferind clar detalii despre locurile unde pot găsi informațiile pe care le caută. Pentru tine este util că nu mai prelucrezi informația, iar pentru ei este de un real ajutor, fapt ce va ridica nivelul de încredere pe care ți-l acordă.

 

8. Calendar

Acest tip de informație este extrem de apreciată de audiență pentru că informația vine foarte bine organizată, spunând clar “ce trebuie să facă” și “când trebuie să facă”. Este ca o hartă care îi duce la destinație, doar că destinația este aleasă de tine – convertirea audienței în pacienți.

 

Ți-am rezumat astăzi câteva idei prin care poți eficientiza informația transmisă astfel încât cei interesați să fie încântați de informațiile pe care le oferi și, astfel, să crească rata de conversie.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.