Lecția #20 Email clinică stomatologică: Primul rând dintr-un e-mail poate face diferența
Un aspect esențial pe care trebuie să îl cunoașteți este că anumite browsere nu afișează în inbox subiectul e-mail-ului, ci primul rând din conținutul acestuia.
Deci, pentru a determina rata de deschidere și a convinge audiența să parcurgă conținutul trimis, este extrem de important să acordați o mare atenție formulării primului rând din e-mail.
Puteți considera primul rând ca fiind un mini subiect care poate încuraja audiența prin curiozitatea produsă, să citească mai departe.
Așa nu❗
Dacă e-mail-ul dumneavoastră începe cu o frază plictisitoare de genul “Drag prieten,” sau clasicul început “dacă nu poți citi acest e-mail click aici pentru afișarea variantei online”, mesaj pe care unele platforme îl înregistrează automat în partea de început a e-mail-urilor, acestea nu vor încuraja abonații să citească mai departe.
Așadar, dacă mulți tratează primul rând din cadrul e-mail-ului ca fiind un mini-subiect, aceștia se așteaptă să fie determinați să citească de acest rând prin stârnirea curiozitații.
Legătura dintre subiect și primul rând din e-mail
Este foarte important ca subiectul să fie în legătură directă cu primul rând din conținut pentru a se face o trecere liniară și a se menține curiozitatea audienței. Iată un exemplu care ilustrează cum se poate face această trecere:
Subiect: “3 soluții de vindecare a parodontozei”
Primul rând: “Numeroasele cazuri vindecate în cabinetul nostru ne-au îmbogățit cunoștințele cu privire la cele mai eficiente metode de vindecare ale parodontozei.”
Așadar, prin intermediul primului rând reușești să le introduci povestea conținutului, dar, în același timp, le transmiți care sunt motivele pentru care trebuie să citească continuarea conținutului.
Adresează-i o întrebare!
O altă metodă de a le menține cititorilor interesul este prin adresarea unei întrebări. Plecând de la subiectul de mai devreme, putem adresa o întrebare personală care atacă punctul sensibil al acestei probleme: “Nu știi care soluție este potrivită în funcție de stadiul în care te afli, iar alți medici nu ți-au oferit nimic concret?”
Astfel, îi determini pe cititori să conștientizeze problema lor și le stârnești curiozitatea de a vedea cu ce soluții inovatoare vii în întâmpinarea lor.
Așadar, scopul principal al primei propoziții este ca atunci când i-ai determinat prin intermediul subiectului să dea click și să deschidă e-mail-ul, să reușești să îi introduci în corpul conținutului.
Acest lucru dezvăluie un adevar fundamental în cazul funcționalității acestui canal de comunicare, anume, prima impresie contează întotdeauna.
Aspectul contează
Ținând cont de acest aspect, pe lângă sfaturile menționate mai sus, trebuie să ai grijă ca aspectul să fie unul ușor de citit și, mai ales, să nu pară comercial.
Trebuie să ai grijă și la fontul pe care îl folosești, dar și la mărimea acestuia, fiind alte aspecte care inflențează prima impresie. Fontul trebuie să fie unul cât mai ușor de citit, să dea impresia unui e-mail personal, iar mărimea trebuie să fie adaptată încât să poată fi citit și pe mobil.
Vrei să te ajutăm?
Alege unul dintre planurile de mai jos:
Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.
Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.
Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.
Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.