smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #17: 5 curiozități pe care să le adaugi în subiectul unui email clinică stomatologică

email clinica stomatologica

 

Importanța subiectului este un aspect intens dezbătut în cursurile de E-mail Marketing, iar într-un curs anterior și noi am dezbătut acest subiect și am văzut că este esențial ca subiectul să fie interesant pentru că el este cel care determină rata de deschidere a e-mail-urilor.

 

Într-adevar, pe lângă subiect contează foarte mult și numele expeditorului și reputația acestuia, dar importanța subiectului nu trebuie neglijată.

Acum mulți ani, omul de marketing Gary Bancivenga a venit cu o formulă de succes pentru felul în care se formulează subiectul:

 

I=B+C  (Interesul= Beneficii + Curiozitate)

 

Oamenii trebuie să fie motivați de subiect pentru a deschide e-mail-urile, de aceea, trebuie să le promiți ceva util. Trebuie să ai grijă ca audiența să nu își imagineze că știe deja ceea ce vrei să îi transmiți în e-mail pentru că într-o astfel de situație va neglija conținutul trimis de către tine.

 

Iată cîteva exemple care au funcționat extrem de bine:

 

  • “Secretul vindecării parodontozei” (Beneficiul este vindecarea parodontozei, curiozitatea este secretul prin care pot obține acest lucru)
  • “Cum să prelungești durata de viață a unui implant?” (Beneficiul este prelungirea funcționalității implantului, curiozitatea vine din metoda de a realiza această prelungire)

 

Cum aduci beneficii pentru audiență?

 

Dacă la o primă analiză acest aspect ți se pare dificil, în realitate este foarte ușor de descoperit beneficii pentru audiență. Ceea ce trebuie să faci este să analizezi datele colectate despre audiență, acea mapă de informații despre care am discutat într-un capitol anterior,  să identifici scopurile și aspirațiile principale, problemele pe care le întâmpină  și soluțiile pe care le caută.

 

Acest proces de identificare îți va furniza o listă bogată de subiecte pe care poți ușor să le abordezi. Ia acea listă de subiecte și extinde-o, stabilind la fiecare subiect două, trei sau chiar patru teme despre care poți scrie un e-mail către audiența ta.

 

Ca exemplu pentru informația de mai sus, venim cu subiectul implantului, subiect pe care le poți trimite mai multe e-mail-uri separate cu informații despre implant:

  • Cât durează și ce presupune interveniția prin care se pune un implant
  • Cum trebuie îngrijit implantul ulterior
  • Care este durata medie a unui implant
  • Riscurile amânării intervenției de a-și pune un implant

 

După ce ai învățat cum stabilești tema subiectului și care este structura ideală a acestuia, iată 5 curiozități pe care le poți adăuga în subiect pentru a deveni de interes:

  • Adaugă ceva surprinzător în legătură cu subiectul sau în opoziție cu cunoștințele generale (Ex: Știai că poți avea carii care nu sunt vizibile decât la un control stomatologic?)
  • Adaugă un format numărabil sau un clasament

(Ex: Top 3 metode de prevenire a apariției parodontozei)

Valorifică o emoție

(Ex: Află de ce reclamele de la tv îți ascund adevărul despre parodontoză!)

  • Adaugă temei tale o asociere surprinzătoare, care nu are legătură

(Ex: Ce cred vedetele din Romania despre tratamentul parodontozei)

  • Admite o greșeală din partea ta

(Ex: Iata ce s-a întâmplat din neglijența noastră cu implanturile puse de noi!)

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.