smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #12 Email clinică stomatologică: 6 locuri de unde poți aduce abonați noi

email clinica stomatologica

 

O listă de email nu reprezintă nimic dacă nu are trafic. Aducerea de abonați noi trebuie să fie o preocupare permanentă pentru tine dacă vrei ca rezultatele muncii tale să fie satisfăcătoare.

 

Traficul reprezintă modul prin care utilizatorii descoperă conținutul tău și se pot abona pentru a primi și alte informații. Ca să îi poți transforma din vizitatori în abonați trebuie să muncești conștiincios pe termen lung.

 

Înainte să le spui să se aboneze la lista ta, trebuie să analizezi foarte atent partea de conținut pe care o oferi pentru a le determina această acțiune.

 

Generarea de trafic reprezintă un capitol consistent în acest proces, dar noi vă rezumăm 6 metode prin care puteți face asta:

 

1. Blogging

Blogging-ul reprezintă o muncă destul de grea, dar rezultatele ei sunt unele foarte bune, reușind să strângă o listă de abonați foarte dedicați. Scopul blogging-ului este să realizeze materiale foarte bune și utile pentru o nișă specifică. Atâta timp cât reușești să îți faci o comunitate care citește articolele tale, aceștia se vor transforma natural în abonați interesați de conținutul furnizat de către tine.

 

2. Youtube

Poate nu te-ai gândit, dar este destul de ușor și rapid să strângi o listă de abonați prin intermediul Youtube. Secretul este să realizezi conținut de calitate, video-uri interesante, iar în contextul actual, ai șanse să ai foarte multe vizualizări, o bună parte dintre acestea transformându-se în abonați la lista ta de E-mail Marketing.

 

3. Forumuri

Forumurile sunt locuri bune pentru a interacționa și a distribui conținut. Utilizatorii care accesează astfel de platforme sunt clar interesați de subiectele dezbătute acolo, au anumite probleme pentru care caută soluții, iar distribuirea de conținut care prezintă soluții pentru problemele lor este clar foarte utilă.

 

Un lucru la care trebuie să fii atent este să aștepți să îți crești gradul de credibilitate înainte să le ceri să se aboneze.

 

4. Facebook Ads

Facebook Ads te poate ajuta să îți creezi o listă de abonați interesați de nișa ta într-un mod foarte ușor. Această metodă funcționează prin targetarea în funcție de date demografice și interese, fapt ce te ajuta să îți afișezi conținutul celor interesați. Dacă există persoane care au dat like la conținut similar, poți realiza o reclamă sponsorizată adresată lor.

 

Această strategie necesită o investiție financiară inițială, ceea ce înseamnă că trebuie să te documentezi bine înainte de a creea astfel de reclame pentru a evita irosirea bugetului.

 

5. Google Adwords

Google Adwords reprezintă o altă sursă sponsorizată pentru generare de trafic. Diferența față de Facebook Ads este că aici targetezi în funcție de cuvinte cheie, nu în funcție de profilul unei persoane. Este un model prin care plătești în funcție de click-urile pe care le primește promovarea ta.

Într-adevar, nu este o metodă ușoară de a realiza campanii sponsorizate eficiente din punct de vedere al costurilor, dar te poți documenta serios înainte, ceea ce va aduce rezultate favorabile.

 

6. Publicări științifice

Un bun exemplu pentru această metodă este reprezentat de publicațiile în Kindle. Cei care citesc cărți sau articole publicate în Kindle reprezintă potențiali abonați foarte calitativi deoarece sunt interesați de colectare de informații utile și sigure.

 

Realizează conținut atent documentat care îi poate ajuta pe cei interesați, iar abonarea acestora la lista ta este la doar un pas distanță.

 

Iată câteva locuri de unde poți atrage abonați pentru nișa ta, metode pe care dacă le aplici responsabil îți vor îmbunătăți performanțele din platforma de E-mail Marketing.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.