Lecția #11 Email clinică stomatologică: Cum să urmărești statisticile despre e-mail-urile tale
Succesul în E-mail Marketing
Nimeni nu are succes instant în E-mail Marketing. Este un proces care poate dura luni până devine unul cu rezultate bune sau chiar ani pentru unele extraordinare. Ce te poate ajuta însă să îți urmărești evoluția și să faci permanent modificări pentru a ajunge mai rapid la rezultatul așteptat este să testezi permanent și să urmărești rezultatele prin intermediul statisticilor.
Pagina de conversie
Foarte important în procesul de E-mail Marketing este să testezi permanent pagina de conversie care îți aduce noi abonați în lista ta. În definitiv, succesul tău este definit de rata mare de conversie a vizitatorilor în abonați. Acest număr este corelat direct cu mărimea listei tale de abonați și felul cum reactionează aceștia la conținutul pe care îl furnizezi.
Pentru început, trebuie să determini rata de conversie care, conform studiilor, se poate clasa oriunde între 10% și 73%. Aceasta depinde direct de 3 factori:
- Tipul de trafic web
- Calitatea instrumentului de aducere a lead-urilor
- Relația pe care o stabilești cu vizitatorii
Cel mai ușor de testat această rată este metoda testării de tip A/B. Pentru început trebuie să împarți pagina de conversie în 2 versiuni ale paginii: Pagina A și Pagina B
Așteaptă să ai aproximativ 2000 de vizitatori, 1000 pe pagina A și încă 1000 pe pagina B. Rata de conversie trebuie urmărită pe ambele pagini, iar procentul mai mare desemnează pagina care este mai eficientă. Ceea ce trebuie să faci este să pleci în două noi versiuni de la pagina câștigătoare și să repeți procesul. Astfel, te asiguri că eficientizezi permanent această pagina.
Split Test cu ajutorul Google Analytics
Procesul de mai sus este foarte ușor de făcut cu ajutorul acestei platforme. Instrumentul indicat în acest proces este “Content Experiments”
Dashboard -> Content -> Experiments (realizează două variante ale paginii și testează-le aici)
Ce poți să testezi în acest mod:
- Oferta
- Formatul magnetului de lead-uri
- Titlul
- Video de prezentare
- Grafica
- Subtitlul
- Butonul de abonare
- Culoarea butonului de abonare
- Culoarea fundalului
- Numele paginii
- Lungimea paginii
- Cantitatea textului
- Formularul de contact
- Informațiile de contact
- Designul
- Fontul si Mărimea textului
Rata de deschidere a e-mail-ului
După testarea paginii de conversie care aduce abonați noi paginii tale, următorul pas este urmărirea numărului de persoane care deschid e-mail-urile tale. Această rată de deschidere este foarte importantă deoarece un procent ridicat înseamnă multe persoane care interacționează cu informațiile furnizate de tine.
Rata de deschidere poate fi influențată de mai mulți factori:
- Expeditorul
- Subiectul
- Ziua si ora trimiterii
Rata de click-uire
Această rată vizează procentul celor care interacționează cu conținutul trimis prin click-uirea link-urilor pe care le conține fiecare e-mail. Cu cât rata este mai mare, cu atât șansa de convertire a lor în pacienți este mai ridicată.
Această rată se poate influența prin mai multe metode:
- Folosește un “link tracker” (multe platforme de email marketing vin cu această funcție integrată sau poți folosi o platformă adițională)
- Izolează link-urile (acest lucru este util mai ales pentru utilizatorii de mobil și face ca link-urile să fie ușor click-uibile)
- Folosește imagini (un link venit dintr-un video sau prin click-uirea unei imagini poate fi extrem de prietenos pentru utilizatori)
- Explicarea link-urilor (alăturarea de texte explicative prin care se motivează utilitatea accesarii link-urilor)
- Îndemnuri la acțiune (de tipul “click pe link” “vizitează site-ul” “vezi acest video”
Aceste metode îți permit să testezi funcționalitatea canalului tău de e-mail marketing și ar trebui să faci din acest proces o muncă permanentă pentru a te asigura că îți îmbunătațești constant rezultatele.
Vrei să te ajutăm?
Alege unul dintre planurile de mai jos:
Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.
Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.
Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.
Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.