Lecția #10: Întrebări de adresat pentru a testa funcționalitatea unui email clinică stomatologică
Dacă ai respectat regulile generale pentru realizarea subiectului și a unui email clinică stomatologică. conținutul trebuie să fie unul util și să își îndeplinească scopul, acela de a converti foarte bine.
Totuși, pentru a te asigura că materialele sunt unele calitative, ți-am pregătit câteva instrumente secundare prin care poți verifica funcționalitatea lor.
Întrebarea de bază
Ca să poți pleca în demersul de testare a conținutului pe care urmează să îl transmiți către lista ta de abonați îți trebuie întrebarea de bază “E-mail-urile mele sunt funcționale?”.
Atâta timp cât îți pui această întrebare înseamnă că ești dispus să aloci timp pentru testarea conținutului și că ești deschis la posibilitatea de a face schimbări în cazul în care răspunsurile la următoarele întrebări nu te vor satisface în totalitate.
Întrebări secundare
“Abonații mei vor răspunde la conținutul trimis prin accesarea link-urilor?”
Încearcă să analizezi obiectiv această întrebare și pune în balanță argumentele care i-ar convinge să acceseze îndemnurile la acțiune și ce motive ar avea să nu acționeze. În funcție de numărul mai mare îți poți da seama dacă treci la următoarele întrebări sau faci unele modificari.
“Dacă mă pun eu în locul abonaților, aș deschide și reacționa la conținutul trimis?”
Încearcă să faci un exercițiu de imaginație și să te detașezi de munca depusă. Trimite un test în inbox-ul tău și tratează ca și cum ar veni din partea altcuiva.
Chiar dacă analizezi textul din perspectiva unui profesionist, trebuie să fii conștient că informația trebuie să fie una ușoară pentru străinii acestui domeniu stomatologic.
De asemenea, informația trebuie să fie convingătoare, cel care o citește să poată să îi acorde încredere pentru ca și interacțiunea să fie mare: să simtă nevoia de mai multă informație, să dorească să interacționeze cu tine sau să apeleze la serviciile tale.
Un ultim atribut pe care trebuie să îl identifici când te pui în locul audienței este ca informația să fie utilă. Încearcă să îi furnizezi lucruri atent selecționate, într-o ordine logică, la care nu are acces la primul click pe internet. După ce îți citește e-mail-ul trebuie să fie surprins.
“Procentul ratei de deschidere se menține constant?”
Pe parcursul evoluției acestui canal trebuie să urmărești anumite statistici. Printre acestea se numără și rata de deschidere a e-mail-urilor. Dacă aceasta se modifică trebuie să observi dacă tendința este ascendentă sau descendentă, care a fost punctul în care au început modificările și ce anume a produs aceste modificări. Astfel, vei reuși să vezi ce subiecte au efect mai bun asupra audienței și îți vei clarifica direcția pe care trebuie să o urmezi.
“Există un număr aproximativ egal de dezabonări la fiecare e-mail trimis?”
Existența dezabonărilor este absolut normală pentru că se întâmplă ca unii abonați să nu mai fie interesați de problema respectivă, alții să simtă nevoia să se dezaboneze pur și simplu de la mai multe canale, iar alții să fi ajuns din greșeală acolo. Dar, media dezabonărilor la fiecare e-mail trimis trebuie să fie constantă, iar dacă aceasta suferă modificări și crește brusc, trebuie să analizezi atent ce s-a schimbat în conținutul tău pentru că problema s-ar putea să fie acolo.
“Voi face profit din oferta pe care o folosesc pe e-mail?”
Costurile cu acest canal sunt destul de scăzute față de alte metode de comunicare de marketing, dar trebuie să fii foarte atent dacă ofertele pe care le promovezi sunt cu adevarat profitabile. Trebuie să încerci să gasești un echilibru între o ofertă care să îi determine pe abonați să acționeze cât mai repede, dar și ce îți permiți să oferi ca să îți amortizezi costurile.
În funcție de concluziile la care ai ajuns în urma acestor întrebări, cu siguranță știi dacă informațiile transmise către abonați prin intermediul e-mail-urilor sunt corespunzătoare acestui tip de promovare sau necesită modificări.
Vrei să te ajutăm?
Alege unul dintre planurile de mai jos:
Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.
Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.
Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.
Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.