smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Stomatologie în vreme de Coronavirus

stomatologie in vreme de coronavirus

 

Contextul pandemiei actuale a schimbat multe coordonate în plan mondial, dar ne-a făcut pe fiecare în parte să ne amintim care sunt lucrurile cu adevărat importante în viaţă.

 

Medicina dentară a avut întotdeauna valenţe de corectitudine, igienă, precizie, dar şi o aură de atitudine glaciară şi anostă, completată de fobia de stomatolog a generaţiilor anterioare.

 

Acum când tratamentele stomatologice sunt considerate a prezenta un grad ridicat de risc de infectare cu noul coronavirus, este deosebit de important să ai grijă de temerile pacienţilor tăi, dar şi de imaginea clinicii tale, pentru că este momentul să te evidenţiezi prin regulile stricte respectate, prin siguranţa şi profesionalismul pe care le emană întreaga clinică.

 

În niciun caz nu este momentul să te cufunzi în respectarea regulilor şi să fii copleşit de problemele inerente schimbărilor frecvente survenite în această perioadă.

 

Ia toate măsurile necesare ca echipa medicală şi pacienţii să fie în deplină siguranţă – emană siguranţă şi profesionalism

 

stomatologie in vreme de coronavirus

 

Siguranţa ta, a echipei tale şi a pacienţilor clinicii este primordială pentru păstrarea clinicii deschise şi evitarea problemelor de orice fel.

Prea multă grijă nu strică, în schimb o măsură neaplicată corespunzător poate avea consecinţe grave asupra continuităţii activităţii, reputaţiei clinicii şi menţinerii pacienţilor, care, în ipoteza lipsei activităţii tale, vor fi nevoiţi să caute o altă clinică disponibilă.

 

Şi ai grijă să îţi informezi pacienţii în legătură cu măsurile de siguranţă adoptate în această perioadă.

Promovarea online a măsurilor de siguranţă adoptate în clinică vor atrage şi pacienţi noi.

Pacienţii tăi trebuie să perceapă clinica ta ca pe un loc extrem de sigur, mai igienizat şi sigur decât oricare altul.  Sa intre în ea relaxaţi şi nu temători.

 

Emană încredere şi pozitivitate

 

 

Dacă poate până acum nu te-ai axat pe aceste valori, este important pentru succesul clinicii tale, ca în această perioadă să evidenţiezi, prin atitudinea întregii echipe medicale a clinicii/ cabinetului, o atitudine pozitivă, încrezătoare.

 

Nu ar fi chiar binevenit ca pacienţii tăi, deja anxioşi datorită stării generale, dar şi datorită perspectivei expunerii la un risc crescut, să găsească în clinică o echipă stresată şi copleşită de situaţie.

 

Manifestă empatie, căldură

 

Pacienţii tăi nu au nevoie de tratamente, dar cei mai mulţi se tem. Şi de situaţia actuală de risc general de îmbolnăvire şi de riscul particular din timpul tratamentului stomatologic, dar şi de durerea din timpul tratamentului.

 

Nu trebuie să pierzi niciodată din vedere acest fapt. Chiar şi cei care par foarte încrezători şi pozitivi sunt anxioşi de fapt, atitudinea exterioară fiind doar un paravan.

 

stomatologie in vreme de coronavirus

 

Tocmai de aceea, trebuie să manifeşti empatie şi căldură, ceea ce oamenilor le-a lipsit în izolare.

Actul medical nu trebuie să se reducă în această perioadă la o discuţie scurtă şi rece. Deşi eşti îmbrăcat în costumul de protecţie, manifestarea unei atitudini blânde şi prietenoase este necesară pentru fidelizarea pacienţilor tăi. Aceştia îţi vor mulţumi prin review-uri bune online.

 

Informează-ţi pacienţii şi comunică cu ei online

 

stomatologie in vreme de coronavirus

 

Cu ocazia fiecărui consult, poţi să îi informezi că o să le transmiţi informaţii preţioase online, prin site-ul clinicii, prin reţelele de socializare şi prin e-mail.

 

Pacienţii informaţi sunt nu numai pacienţi mulţumiţi şi încrezători, dar şi pacienţi ce respectă regulile şi ştiu exact ce au de făcut, nefiind luaţi prin surprindere de măsurile şi protocoalele instituite în clinică.

 

Poţi să comunici cu pacienţii tăi nu doar în scris, ci şi prin filmuleţe ce conţin sfaturi sau descriu noile proceduri din cadrul clinicii, postate pe site şi reţele de socializare.

 

Poţi de asemenea să discuţi cu ei în timp real, prin chat-urile de genul Facebook sau Whatsapp.

Comunicarea cu pacienţii îi va face pe mulţi să îşi amintească cât de importantă este menţinerea igienei orale în această perioadă şi nu numai, dar şi tratarea la timp a problemelor de sănătate orală.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.