smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Modificările pe care medicii stomatologi trebuie să le facă înainte de redeschidere

 

Ultimele câteva luni au fost o luptă. La fel ca mulți medici stomatologi, ați ales să vă închideți clinica pentru a vă asigura că atât personalul, cât și pacienții vor fi în siguranță. În consecință, clinica voastră a avut de suferit și sunteți mai mult decât gata să vă redeschideți ușile.

 

În timp ce sunteți cât mai aproape să le fiți alături din nou pacienților, este important să vă amintiți că nu vă puteți întoarce la clinică ca de obicei. Lucrurile sunt diferite acum. Pacienții au noi preocupări financiare, precum și temeri de a se expune la Coronavirus.  Prin urmare, vă trebui să munciți mai mult pentru a-i face pe pacienți să aibă încredere în voi.

 

Privind spre viitor în stomatologie

 

Virusul COVID-19 a fost extrem de dificil pentru noi toți. Dincolo de devastările pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor, clinicile stomatologice se confruntă cu închideri complete în unele locuri.

 

Acest lucru va duce la o sănătate mai săracă în timp, deoarece o igienă orală bună este direct legată de o sănătate generală mai bună.

În calitate de medici stomatologi, trebuie să va pregătiți pentru un nou „viitor” în stomatologie. Iar, momentul potrivit pentru redeschidere implică mulți factori.

 

  • Reglementările de stat, locația clinicii;
  • Semnificația focarului din zona ta;
  • Oferirea serviciilor stomatologice de urgență;
  • Sănătatea echipei clinicii stomatologice;
  • Disponibilitatea angajaților.

 

Toți acești factori trebuie luați în considerare înainte de luarea deciziei de redeschidere.

Medicii stomatologi trebuie să se pregătească pentru noile politici pe care trebuie să le pună la punct pentru a putea să vadă din nou pacientul.

Înainte de a redeschide, este important să vă gândiți la modificările pe care trebuie să le faceți pentru a avea succes.

 

Iată sfaturile noastre:

 

#1 Fiți dispus să ajutați financiar pacienții

 

Este clar că pacienții voștri au trecut prin multe în ultimele luni. Unii și-au pierdut locul de muncă, în timp ce alții au încercat să echilibreze cu munca de la domiciliu. Și, cu siguranță, sunt îngrijorati cum pot să își păstreze sănătatea lor și a familiilor, atunci când întreprinderile și comunitățile încep să se redeschidă.

 

Cei care și-au pierdut locul de muncă probabil nu vor avea o asigurare stomatologică sau bani pentru a plăti tratamentul pe cont propriu. Aceasta va fi o poveste comună pe care o veți auzi de la pacienți, iar voi și membrii echipei voastre trebuie să fiți pregătiți cu răspunsuri pline de compasiune care vor arata că înțelegeți prin ce trec.

 

Vorbiți pacienților despre stimulentele pe care le oferiți pentru a ajuta la ușurarea sarcinii financiare a tratamentului și discutați despre opțiunile de finanțare ale terților, precum CareCredit. Va fi o ușurare pentru ei să știe că, clinica voastra are un plan de pentru a reduce costurile vizitelor lor și pe care le pot plăti în sume mici în fiecare lună. S-ar putea să fie suficient pentru ei să se simtă confortabil acceptând tratamentul.

 

#2 Îmbunătățirea comunicării cu pacientul

 

Profitați de această ocazie pentru a instrui membrii echipei cu privire la modul de a răspunde pacienților cu empatie și îngrijorare.

 

Iată câteva răspunsuri sugerate la întrebările și preocupările pacientului:

  • “E o întrebare bună. Lasă-mă să-ți dau răspunsul.”
  • “Înțeleg cum te simți, dar lasă-mă să te asigur că medicul stomatolog și întreaga noastră echipă vor pune sanatatea si siguranta atat a voastra, a pacientilor, cat si a noastra pe primul loc.”
  • “Vă mulțumim că ne-ați împărtășit preocupările și sentimentele.”
  • “Respectăm decizia ta și dorim să știi că suntem aici pentru tine.”

 

Dacă rămâi util, politicos și pozitiv pe parcursul tuturor interacțiunilor cu pacientul, îi vor ajuta pe pacienți să se relaxeze. Ei vor simți o legătură mai puternică cu clinica ta și le vor aduce un plus de siguranță.

 

#3 Începeți să comunicați acum

 

Nu așteptați până când clinica voastră se va redeschide pentru a contacta pacienții. Folosește-ți sistemul de comunicare cu pacienții pentru a-i ține la curent cu privire la planurile de redeschidere, noile măsuri de precauție pe care le luati și orice stimulente de tratament pe care le oferiți. Atât Facebook-ul, mesajele, cât și e-mailul sunt modalități excelente de conectare cu pacienții în acest moment.  

 

#4 Concentrați-vă pe furnizarea de servicii excepționale

 

Amintiți-vă, pacienții vor fi stresați și poate chiar temători prima dată când revin la clinică. Este esențial să faci tot ce poți pentru a-i pune în largul lor.

 

De exemplu, pacienții vor fi nervoși că stau prea aproape de ceilalți în zona de recepție. Vă sugeram să reorganizați spațiul cu o distanță de cel puțîn doi metri între aceștia pentru a atenua aceste probleme. Este, de asemenea, o idee bună să eliminați revistele și flyerele de pe mesele din sala de așteptare care ar putea adăposti germeni și să oferiți Wi-Fi gratuit pentru că pacienții să se bucure în timp ce așteaptă.

 

#5 Luați în considerare actualizarea orelor

 

Când pacienții se vor întoarce în cele din urmă la muncă, va fi dificil pentru mulți dintre ei să își ia liber. Asta înseamnă că îi vor interesa probabil programările de dimineață, seara și weekend. Pe măsură ce planificați programarile pacienților, urmăriți cine solicită ore în afara orei normale și faceți tot posibilul pentru a satisface aceste solicitări. Amintiți-vă, trebuie să facilitați programarea pacienților.

 

#6 Regândiți-vă programul

 

În trecut, probabil că ați programat pacienții cu un mod de suprapunere de cel puțin 10 minute. În timp ce aveai un pacient pe scaun, următorul îl aștepta în zona de recepție. Deși acesta a fost odată un mod eficient de a gestiona fluxul de pacienți, probabil că nu va funcționa acum.

 

Vă sugerăm să îi programați cu o distanță de la 5 până la 10 minute între ora de pornire a următorului tratament și cel deja realizat pentru a limita numărul de persoane din zona de recepție. De asemenea, puteți ruga pacienții să apeleze la clinică la sosirea lor și să aștepte în mașină în loc să vină imediat, apoi puteți să le trimiteți mesaj sau să îi sunați când pleacă un alt pacient. Pacienții vor aprecia acest nou mod de programare care promovează distanțarea socială.

 

#7 Redeschideți-vă doar cu membrii echipei de care aveți nevoie

 

Programul vostru va fi ușor/ lejer la început, de aceea este important să redeschideți cu o echipă mai mică, astfel încât să puteți reduce costurile de salarizare. 

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.