smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Cum să obțineți recomandări de la pacienți în perioade nu atât de bune

recenzii clinica stomatologica

 

Mijlocul unei pandemii pare probabil cel ineficient moment pentru a cere pacienților vostri recomandări, dar este posibil să nu existe un moment mai bun decât cel din ​​prezent.

 

Cercetările au arătat întotdeauna avantajele promovării prin recomandări. Conform unor studii, acestea indică faptul că 92% dintre pacienți au încredere în recomandările persoanelor pe care le cunosc.  

 

Cum vă puteți asigura că obțineți aceste recomandări valoroase în timpul COVID-19?

 

Stabiliți așteptările ... apoi depășiți-le

 

Stomatologia este foarte diferită în acest moment, iar pacienții sunt un pic incerți cum va fi experiența lor la medicul stomatolog. Pentru ca oamenii să știe dacă ați depășit așteptările, trebuie să setați clar ceea ce puteți face și la ce ar trebui să se aștepte de la voi.

Există trei domenii în care trebuie să stabiliți așteptări exacte. Comunicați clar ceea ce sunteți în stare să oferiți, apoi mergeți mai sus și depășiți-le.

 

Calitate

 

Probabil că nimic nu diferă mult în acest domeniu, deoarece furnizarea celui mai înalt nivel de îngrijire dentară a fost întotdeauna o prioritate pentru voi. Însă, spuneți-vă valorile și principiile, astfel încât pacienții nu vor avea niciun dubiu că vor primi în continuare cel mai bun tratament posibil, în ciuda provocărilor cu care vă confruntați.

 

Siguranță

 

Siguranța merge mână în mână cu calitatea, iar acesta este locul în care pacienții voștri vor avea cea mai mare incertitudine în ceea ce privește ceea ce este sau va fi noul normal. Amintiți-le respectarea standardelor de securitate și control al infecțiilor pe care le-ați avut întotdeauna în aplicare, apoi detaliați noile politici și proceduri pentru protejarea acestora împotriva Coronavirusului.

 

Comoditate

 

Este posibil ca, clinica voastră să fi adus unele îmbunătățiri în plus față de controlul esențial al infecției, care va facilita programarea pacienților. Dacă acum puteți promite o modalitate mai convenabilă a programării, ore prelungite de lucru, plata facturilor online sau îngrijire mai accesibilă, atunci anunțați-vă pacienții prin intermediul conturilor de Social Media, e-mail, etc. Aceasta va fi cea mai mare ocazie pentru a le arăta, așa că asigurați-vă că puteți să le respectați.

 

Nu vă fie frică să întrebați

 

Solicitarea unei recomandări vă poate face să vă simțiți inconfortabil. Dar, dacă furnizați în mod constant servicii excelente, depășiți așteptările și oferiți soluții autentice persoanelor cu nevoi de sănătate dentară, meritați recomandările lor. Amintiți-vă, de asemenea, că pacienții vor să-i trimită pe ceilalți la clinica voastră dacă ei cred în voi. Un studiu realizat de Advisor Impact a constatat că 83% dintre pacienții mulțumiți sunt dispuși să-si trimită prietenii, dar doar 29% dintre ei o fac. Deci nu vă fie frică să le cereți recomandările.

 

Timpul este, de asemenea, important. Cele mai bune oportunități pentru a solicita feedback-uri sunt momentele în care pacienții voștri își dau seama și recunosc că i-ați surprins plăcut. Asta se va întâmpla cel mai adesea la sfârșitul unei întâlniri, dar puteți crea și acele momente în care cereți recomandarea propriu-zisă. Trimiteți un sondaj de opinie pentru a întreba pacientul ce părere și-a făcut despre cum a decurs vizita sa la clinica voastră. Apoi reamintiți-le cât de mult ați aprecia o recomandare pentru ca alții să poată beneficia de serviciile voastre.

 

Asociația Americană de Marketing a stabilit că oferirea unei recompense crește probabilitatea primirii unei recomandări, dar suma reală a recompensei nu contează, așa că nu trebuie să spargeți banca pentru a obține rezultate. Ceva la fel de simplu și grijuliu precum o sticluță de dezinfectant de mâini poate fi un cadou de bun venit pentru pacienții voștri.   

 

Indiferent dacă îți răsplătești sau nu pacienții pentru recomandări, este totuși o idee bună să le trimiți imediat o notă de mulțumire și să menționezi din nou aprecierea personală la următoarea vizită la clinică.

 

Măsurați rezultatele

 

În cele din urmă, amintiți-vă întotdeauna să măsurați rezultatele oricărei campanii de generare de lead-uri pe care o rulați. COVID-19 este un teritoriu nou, neîncadrat atunci când vine vorba de marketing, așa că veți dori să urmăriți cu atenție orice efort de promovare pentru a ști ce funcționează și ce nu.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.